Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter lelkesen magyarázta el, miért is kell blokkolnia az újabb uniós szankciókat és a békekeret kifizetését.

Gusztustalan fideszes húzással égetik tovább Magyarországot az Európai Unió előtt

Csúnya, rossz Ukrajna. Forrás: Pixabay

Első sorban az OTP ukrajnai listázására fogta rá Szijjártó, hogy hazánk képviseletében miért nem szavazzák meg diplomatái a készülő 11. uniós szankciós csomagot, illetve az Európai Békekeretből az újabb kifizetést – írja a Portfolió. A Fidesz üdvöskéje azt akarja, hogy az ukránok vegyék le az OTP-t, a háború finanszírozóinak nemzetközi listájáról. Mindezt a Facebook-ján élőzve adta elő Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter elpanaszolta, hogy az ukrajnai törvények miatt (amiről Ukrajna többször egyeztetést ajánlott Magyarországnak is) szeptembertől a magyar kisebbségi iskoláknak be kell zárnia.

Az sem tetszik Petiminiszternek, hogy a 11. uniós szankciós listán nyolc kínai cég is felbukkan, ahogy az sem, hogy Zelenszkij ukrán elnök állítólag a Barátság kőolajvezeték Magyarország felé vezető ágának felrobbantását is kilátásba helyezte. Szijjártó ezt mondta:

Tehát mindaddig, amíg az ukránok nem veszik le az OTP-t a háború nemzetközi szponzorainak listájáról, addig az Európai Békekerettel, és a szankciókkal kapcsolatos döntésekben Magyarország nyilvánvalóan nem tud részt venni.

Szijjártó okos szavai miatt a forint-euró kereszt egyből csaknem 372-ig ugrott a 369-ről. A kijelentés ugyanis azt üzeni, hogy a magyar blokkoló hozzáállás miatt egy ideig sem a 11. szankciós csomagról, sem az Európai Békekeret nyolcadik részletének kiutalásáról nem születhet egyhangú döntés az EU-ban.

Forrás: Portfolió, Facebook
Fotó: Facebook

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A bűnöző cigány geci ki akarja léptetni az országot az EU-ból és a NATO-ból, ugyanis ez a rohadék nem is akar megegyezni az EU-val, mert a jogállam helyreállításával a maffiaállam rendszere megbukna, a haverok meg nem tudnának lopni és kinyírnák a köpcöst, és bekövetkezne az elszámoltatás az ellopott közpénzmilliárdokról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Xandor
@sgl: Van ebben egy adag maró önirónia a gittegylet részéről.
Németh István
A gusztustalan húzás az amit ez a moslék ursula csinál, hogy En-n kívülinek pénzt akar megszavaztatni és akinek (akiknek) meg jár azt nem akarják megfizetni! !
Az a helyzet, hogy akik gerinctelen sejtekből vannak összerakva azok rendre összeolvadnak! Magyarul, olyanok mint a trutymó összekeverve!
Németh István
De fogadjunk nem tudjátok hogy az ursula rendre megjelenik a születésnapja, névnapja körül a zelenszkíjnél akkor valami kövecskéket kap, amikor a zelenszkíj nfelesége látogatja meg meghívásra, vagy valami eseményre pl. húvétra is akkor az visz neki kövecskéáket! Nem bőrönben pénzet; nem, köveket! persze nem Duna, bocs Doni kavicsokat! A kövek pénzet jelentenek, de nem nyilvánvaló korrupciós eszköz. ÉS+ viszont a megvett ursula Eu. pénzben fizet a szemét zelenszkíjnekakia világ egyik leggagzdagabb szélhámosa!
Nyírfa
Ukrajnát az OTP-ért. És ez az ember miniszter.
Én már csak azt nem értem, hogy az EU miért nem hozza meg végre a többségi döntést biztosító jogszabályát. De még szabály sem kell, csak a józan ész: egy ugri-bugri nem ugráltathat 26 országot, és nem határozhatja meg más államok kül- és belpolitikai helyzetét, különösen nem azét, amely honvédő háborút vív.
Szíjjártónak , Orbánnal együtt Hágában kéne felelni a tetteiért.
evacica
Szijjártó az orosz bérenc, megcsúfolja hazánkat! ez a kormány csak árt a magyaroknak!
telegdilaci
@sgl: Szegény Handa banda Kakadu amiket összehord az mind kitaláció semmilyen alapja nincs! Sajnos petikének is igen nagy baj van a Toronyban, azt hisz Ő találta fel a Spanyol viaszt! nem is értem miért nem viselik el az őket ért Kritikákat,normális érvek helyett azonnal elkezdenek gyalázkodni,ez lenne a Fidesz inteligencia!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.