A csütörtök este közzétett kormányhatározattal a Rezsivédelmi Alap központi költségvetési szervek kompenzációjára szánt keretből 131 milliárd forintot, az egyházi és civil intézményfenntartók támogatásából további 38 milliárdot vettek ki – számolt be róla a HVG.

Ez még a Holdról is látszik: 170 milliárdot osztott ki a kormány a Rezsivédelmi Alapból
Kép: Pixabay

A legnagyobb, 10 milliárd forint fölötti összegeket a Honvédelmi Minisztérium (12 milliárd), az egészségügy gyógyító-megelőző ellátó intézetei (39 milliárd), az iskolákat irányító Klebelsberg Központ és egy külön soron egyéb köznevelési feladatok ellátói (együtt 40 milliárd),valamint a nem állami (azaz alapítványokba kiszervezett) felsőoktatási intézmények (22 milliárd) kapták.

Egy másik határozat a Központi Maradványelszámolási Alapból vett ki 1,9 milliárd forintot, és ennek zömét, 1,4 milliárdot a Miniszterelnöki Kabinetiroda használhatja fel kormányzati infokommunikációs szolgáltatások dologi kiadásaira.

A Rezsivédelmi Alapból el is vettek 20 milliárdot, és ezt az ilyen átcsoportosítások másik rendszeres kedvezményezettje, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kapta beruházás-ösztönzésre.

A kormány arról is döntött, hogy 295 fővel növelik az iskolaőrök létszámát. Ehhez idén 655 millió forintot kell előteremtenie a pénzügyminiszternek, jövőre és a következő években pedig 1,26 milliárdot kell fordítani ugyanerre. 

Forrás: HVG

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Ha valakit érdekelne- nagyon közérthető irás az államháztartási hiányról.Közgezdasági alapismeretek nélkül is teljesen érthető- szerintem hiánypótló:
nepszava.us/hamori-janos-csod/
Istenakinincsen
Itt egy egyszerű ember és érdekes amit mond: www.facebook.com/OrganikusFarm/videos/795121945456508/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Mindenki tudja, mindenki látja mégsem történik semmi.
percsi
@nemkati:
"Ha már Szent István...
Első királyunk idején levágták a tolvajok kezét.
De abban az időben sem volt annyi csonkolt kezű lator, mint amennyi ma lenne Narancsvidéken."
www.facebook.com/670642373099391/posts/1362243123939309/
nemkati
@sgl: Nem tudjuk, ki nyúlt először a pénztárba. De lehet, hogy neki levágták a kezét. Végülis, csak az elsőnek...
Gauntlet
Beruházás-ösztönzés ???
Azért FIZETÜNK hogy ide jöjjenek???
EZ A VÉG KEZDETE !!!
Lemondani mikor akarnak az EFFTÁRSAK ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.