Sajtóhírek szerint a török nemzetgyűlés októberben dönthet a svéd NATO-csatlakozásról, így a magyar mozgástér is nagyobb lesz – írja az ATV

Mozgásteret nyertek Orbánék: a török nemzetgyűlés októberben dönthet a svéd NATO-csatlakozásról
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A lapértesülések szerint elképzelhető, hogy nem lesz szükség nyári rendkívüli parlamenti ülésre, és csak az őszi ülésszakban szavazza majd meg az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást.

Törökország megváltoztatta negatív hozzáállását Svédország NATO-csatlakozásáról a NATO-vezetők csúcstalálkozóján Vilniusban, Litvánia fővárosában. Recep Tayyip Erdoğan elnök aláírta a svéd NATO-tagság jóváhagyásáról szóló jegyzőkönyvet, de számos kötelezettségvállalás teljesítését várja az Egyesült Államoktól, az EU-tól, valamint Svédországtól – derül ki a TGRT török portál cikkéből.

A svéd NATO-tagság törökjóváhagyása a parlamenti naptárhoz kötött – írják, hozzátéve: bár Törökország pozitív irányba változtatta Svédországgal kapcsolatos álláspontját, a Vilniusban készült jegyzőkönyvet még megküldik a Parlamentnek. Július 15-én azonban a török nemzetgyűlés “bezár”, október 1-ig felfüggeszti a munkáját. Ebben az időszakban kell Svédországnak, az EU-nak és az Egyesült Államoknak teljesíteni kötelezettségvállalásait.

Szijjártó Péter pedig az ATV-nek múlt kedden azt nyilatkozta:

ha elmozdulás történik török részről, “akkor azt az ígéretünket, hogy Magyarország nem fog késleltetni egy országot sem a tagság vonatkozásában, be fogjuk tartani”.

Mivel most kiderült, hogy a török nemzetgyűlés októberben dönthet csak a svéd NATO-csatlakozásról, így a magyar parlament mozgástere is nagyobb lesz.

Forrás: ATV

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Embert próbáló feladat lehet mostmár két se..hez igazodni! Egyhez (Putyin) is sokat kellett repkedni, most kettő lett! A honvédségi családirepülő és költségei még bírják, de a gond akkor lesz, ha a két üleptakarító program üti egymást!
Akkor bizony nehéz lesz a választás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zenebohóc
@KisTehen: Azzal nincs gond, ha ápolt az arcszőrzet! Ruházat - hely, alkalom... NATO védelmi szervezet! Ő meg harcos(kodik) ...
ómió
Az efftársak "mozgásteret" hazudnak nekünk!? Asztaaaa!
simmering73
"A fél ország tudja, hogy a gombnyomkodó-automaták már régen megszavazták volna, ha nem kapnak utasítást a Karmelitából, hogy nem tehetik. Az ország másik fele meg Orbánra szavaz. Most meg gyakorlatilag a parlamenti bátorokra keni Orbán a késlekedést, holott éppen Szijjártó hencegte el alig egy hete, hogy Erdoganra várnak, és ha változik a török elnök agyállása a csatlakozás kapcsán, egyből megszavazza a magyar parlament is. Azóta is várom, hogy magyarázza már el valaki, mikor lettünk Törökország hátsó udvara. Is. Aztán már csak azt kell majd elmagyarázni, hogy mi a lófüttyért nem szavazhatták meg eddig a robotok, és miért kell rendkívüli parlamenti ülést összetrombitálni azért, hogy megszavazhassák. Mert a vége alighanem ez lesz."
kolozsvaros.com/2023/07/12/valami-nagyon-nem-kerek-ebben-a-tortenetben-de-biztosan-csak-en-nem-ertem/
simmering73
@KisTehen: 21:00 Álló farokkal az inszeminátorod keres, hogy beléd tehesse a lőcsét. HAHAHA
drrotf
Igen , nagyobb mozgás térre, és ne feledjük hogy sokkal több pénzre van szüksége az Orbán kormánynak, mert így olyan szegények maradnak az ország vezetői mint a templom egere, és akkor ők is észre veszi talán hogy az ország az EU-ban hátulról az utolsó előtti helyen van a szegénységi listán!
Giovanni Alba
Nincs itt semmi látnivaló, mi ilyen magyarosan vagyunk szuverének.
Azért jó lenne tudni, kik azok a másként bátorak a frakcióban, akik mertek bot lenni a küllők között, homok a gépezetben, és ezt milyen megokolásból tették?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.