A Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára, Túri Anikó a megtakarítások megadóztatása után arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy "érdemes lenne megmozgatni a lakossági folyószámlákon tartott 6-7 ezer milliárdot".

„A kormány ellopja a bankszámlákat is” – erre készülhet legközelebb a Fidesz

Mi jöhet még? Forrás Pixabay

A kormány tehát a sok lopás miatt előbb elvesztette az EU-s pénzeket, utána megszorításokkal, adó- és áremelésekkel, különadókkal szipolyozta ki a magyar vállalkozások és családok költségvetését, most pedig már az emberek bankszámláin lévő pénzekre ácsingózik

– idézte az mfor a Demokratikus Koalíció (DK) közleményét.

A legnagyobb ellenzéki párt figyelmezteti a kormányt: el a kezekkel a magyarok bankszámláitól, el a kezekkel a magyarok fizetéseitől és nyugdíjaitól!

Ez a vörös vonal, amit nem szabad átlépni, mert ha a kormány a magyarok utolsó forintjaihoz is hozzányúl, akkor itt kő kövön nem fog maradni. Ne is beszéljenek arról, hogy a bankszámláinkon lévő pénzt akarják megmozgatni, mert mindannyian tudjuk, hogy ennél a kormánynál ez mit jelent, és ez a mozgás milyen irányú szokott lenni: a pénzünket elveszik, hogy aztán a végén a leggazdagabb fideszes oligarcháknál kössön ki

– vélte a DK.

Forrás: mfor
Fotó: pixabay

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
@Philip Marlowe: Oszt vettél-e állampapírt komám? Ha nem akkor kussolj!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Sajnos igaza van, ez egy reális veszély.
MANYUP...
10 ismerősömből 8 azért nem vesz államkötvényt, mert nem bízik a GECIben.
Karvaly
kellene az azonnali 6-7 ezer milliárd állampapírokon keresztül a lakosságtól
takarodhatnátok már a gecibe az agyatlan csürhétekkel együtt
Aki Én
@Philip Marlowe: 7 millió nem fideszes van, te megvezethető agyhalott.
levarosbukta
@Philip Marlowe: Oszt vettél-e állampapírt komám? Ha nem akkor kussolj!
csak úgy....
@levarosbukta: oszt mibü vett vóna, a kommentek után járó 5 forintokból?
Nessy
@Peller Anikó: Ott sorsolás volt, és volt aki sokat nyert rajta. Anyám szerint a sorsoló kerék szemináriumot végzett, hogy kiknek kell nyerni. Ma ezt egyszerübben oldják meg! A kormány előszöz fosztogat, aztán osztogat!
szegfue
Elvileg ugye az állampapirok visszafizetését a mindenkori kormány garantálja. Bár az is igaz, hogy a MGNY pénztári megtakaritásokat is bizonyos fajta zsarolással, de mi "önként" adtuk oda. Csak nehogy az állampapirokat is majd "önként" adjuk a kincstárnak:((( Az sem tölt el örömmel, hogy annyira nincs pénz a kasszában, hogy ehhez hasonló "szabályozókhoz" nyulnak. Most is több ezer levél kiküldésére kötelezték a bankokat, hiszen mi "felelőtlenek" vagyunk, amiért csak a számlánkon hagyjuk napozni a pénzt.
szaboria1
Ez is olyan lesz mint régen a békekölcsön vagy a MANYUP. Ígérték a vissza fizetést de nem sikerült a békekölcsönnél sem a manyupot ezek meg már teljesen le is nyúlták. Most akinek van ilyen állampapír kötvénye gyorsan szabaduljon meg tőle.
Nessy
@Philip Marlowe: Örüljön neki, hogy volt miből! Tudom. hogy vannak akik számára hihetetlen, de az ország lakosságának jó része nem ilyen szerencsés ! Örül, ha fizetéstől - fizetésig megél. Miközben drukkol, hogy ne jöjjön közbe egy nagyobb váratlan kiadás. Egyébként engem speciel nem érdekel , hogy van e állampapírja, vagy nincs, miután attól nekem se jobb, se rosszabb nem lesz, furkóka.
Emmersson71
@Philip Marlowe: Egy percig nem kételkedtünk, hogy a dagi elmebeteg! Nála egy kategória létezik: az ELLOPHATÓ
Emmersson71
@Philip Marlowe: "furulya"??? Keversz Trobitás Krisztina barátnőddel :P
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
csak úgy....
@Philip Marlowe: te kurvára beleszerelmesedtél 0rbánba vagy valakibe a fidesz faxok közül! még jó,hogy buzi vagy és nem ejthetnek teherbe..
csak úgy....
@Philip Marlowe: öcsike tudod,hogy ki az idióta? aki még miníg hisz az egyre gazdagodó,magyarokat megrontó 0rbánba! - még a seggfej,alkesz cigányok is 0rbánra szavaznak 4 évente a nekik járó krumpli + a pár ezer koszos forint miatt, mint te !
jesz
ezek mindenre képesek?...tényleg nincs határa a kifosztásnak?
Menőmanó
Most még kéri. Ha önként nem adjuk, el fogja venni, mert kell a pénz.
Majd mókolnak rá valami törvényt, Semmilyen éjjel benyujtja, és onnantól ez a lopás is törvényes lesz.
És ha az ember ki akarja venni a bankból, hogy ne tudják ellopni, bazi nagy összeget számolnak fel érte. Pár éve még ingyen lehetett bármekkora összeget levenni. Legalábbis 2016-ban még ingyen volt.
fergeteg
A rohadt bolsevista anyátokat pedig megbassza. Tetves prolik.
izéke
@Menőmanó: nem volt ingyen,sajnos. Legalábbis annál a banknál,nekem 6000 ft bánta,hogy kétmilliót levettem igaz 2010ben.
izéke
Amúgy itt már nincs semmiféle vörös vonal. Bármit megtehetnek mert ellenzéki reakció nincs. Párszáz ember elmegy tüntetni és ennyi. Meg is érdemlik,hogy kifosszák őket. Én kimenekítem amim csak van külföldre,valami értékálló pénzbe ami nem a forint sem a rubel. Jó lesz nekem a hanyatló nyugati valuta is,nemsokára az embert leszopják a határon mikor hazajön katasztrófatúristáskodni csak hagyjon itt egy kis eurót... de jót fogok röhögni :)))))))
csak úgy....
@fergeteg: már a szókincseden is látványosan látszik a tetves proliságod! :)
- gondolom, jézus is hasonlókat üvöltözhetett le a keresztröl nektek ,vagy az a dózsa volt,akinek a segge alatt raktatok tüzet?
@fergeteg: te egy szánalmas elmebeteg!
szaboria1
@izéke: Az mindig attól függ melyik banknál milyen számlád van. 25 évvel ezelőtt az OTP otthagyása után olyan számlám van egy másik banknál ami 0 forintos igaz ma már azt nem lehet igényelni de nekem még az él.
Menőmanó
@izéke: Én legutóbb 2 éve vettem le 1,2 millát, 18 ezer forintomba fájt. Mindenhogy rosszul jön ki belőle az ember, de van amikor muszáj.
jáger laszló
Még nem döntöttem L,hogy államkincstár papírt vegyek,vagy más befektetést válasszak a megtakarított pénzemnek!!
Ti .hogy vagytok ezzel a dilemmával!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
"Ki akarják csalni a lakosság megtakarításait, mert el akarják lopni a lakosság 6-7 ezer milliárd forintját
Ezért felhívjuk mindenki figyelmét, nehogy eszébe jusson elhinni az Orbán-rezsim hazugságait, nehogy bárki is egy tolvajok és dilettáns szélhámosok által csődbe vitt állam semmit nem érő papírjaiba fektesse a pénzét, nehogy bárki elhiggye a fedezet nélküli hazug ígéreteket a magasabb hozamokról, mert aki ezt teszi, az elveszíti a pénzét. A háborúra és a szankciókra fog hivatkozni Orbán, és hazafias kötelességnek fogja nevezni, hogy mindenki az államnak "adja" a megtakarított pénzét, amit valójában csak ellopnak tőle, és nem tehet ellene semmit."
nepszava.us/ki-akarjak-csalni-a-lakossag-megtakaritasait-mert-el-akarjak-lopni-a-lakossag-6-7-ezer-milliard-forintjat/
Cappuccino
Mi ez a 3000 milliárd magán nyugdíjhoz képest. Azt is egy toll vonással e lopták. Igértek fűt fát de egy fillért sem kaptak a meglopott emberek. Az teszi jól aki kiveszi a tetves bankokból a megtakarításait.
Borsó
Jaj, nagyon nevetek. Annyira megérdemeljük. A Fideszes seggnyalók is, de az a sok buzi is, aki nem ment el tavaly szavazni, mert “Há’ kire? Há” a többi se jobb!” Na akkor az anyátok picsáját, ha a többi sem jobb, meg nincs kire szavazni. Nesze nektek, a fizetésetek szart sem ér, az árak az egekben, és akinek még maradt némi összekuporgatott pénzecskéje, attól konkrétan el fogják rabolni. És ha nem, az sem számít. Pár év, és annyit fog majd érni a forint, mint az olasz líra valamikor. De ti csak szorgosan üljetek tovább otthon, és nehogy elmenjetek szavazni, mert “nincs kire”. Közben nézzük együtt, milyen szépen hízik Orbán és a családi-baráti köre.
jáger laszló
Úgy tűnik nagy az LN szenv az állampapírok,kincstárjegy irányában
Bizalmatlanság áll fenn a kormánnyal szemben hogy bármikor +szüntethetik!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@Philip Marlowe: ,, Ha valaki a "MANYUP..."-t összemossa az állampapírokkal, az elmebetegségre utal!"

Ha valaki ezek után sem látja a reális veszélyt, az elmebetegségre utal.

,,És hány millió nem DK-s? Momentumos? Jobbikos? LMP-s?Párbeszédes?Mi hazánkos? Mszp-s?...Hmmmm?"

A tényen, hogy a fideszt a túlnyomó többség nem támogatja, ez nem változtat.
Tudjuk, hogy buta vagy, nem kell már bizonygatnod.

Szerény véleményem szerint pedig semmid nincs, állampapírod a legkevésbé. Akinek van, az nem büszkélkedik vele idegenek előtt.
Az értelmi képességeid szerint te egy csóró lúzer vagy, különösen érzelmileg :)
levarosbukta
@Maccska: Ezt mondd a hittestvéreidnek, mert nem veszem észre hogy tolonganának az állampapirokért.
Pálinkás Pál
talán a megtakarításokat nem állampapírokba,, inkább " takarító brigádba " kéne fektetni...!
Aki Én
@levarosbukta: Szerintem az mindent elmond, hogy amíg máshol ez a legbiztonságosabb befektetési forma, mert az állam garantálja, addig itt az államigazgatásban dolgozó ismerősöm sem meri betenni a pénzét.
Nem viccelek, akit eddig kérdeztem, a többségük nem bízik ezekben a férgekben.
Havanagi
Most erre kell a pénz a békegalambnak:

rtl.hu/belfold/2023/07/20/ongyilkos-kamikaze-dron-vasarlas-magyarorszag-rheinmetall
amit természetesen velünk fizetettet meg.Hogy tud ez a hívei szemébe nézni??!!!Egyiket sem zavarja,hogy mostmár sokszoros hülyének nézi őket??
Havanagi
@Maccska: te ne mondd meg nekem mikor szóljak, te csicska.A gazdád a békét bégeti unus- untalan,miközben roham léptekben fegyverkezik euró milliókért.Küldjék neki csekken támogatást,így szokta a szektátok,bérenc!Meg v olt már a napi mpenzumod? Na akkor kussoljál,vagy menj cumizni.
Juhász István
A legaranyosabb a dologban, az az, hogy a BANKOKNAK kell felhivniuk-- irásban-- az ügyfelek figyelmét arra, hogy MENNYIVEL JÁRNÁNAK JOBBAN, ha " államkötvényük " lenne... Példaként : az országúton TANYÁZÓ kurva a megálló autósnak át kell nyüjtson egy cetlit amin ez áll : Tudok, és csinálok mindent, de 20 méterrel odébb álló KOLLÉGANŐM sokkal ügyesebb és kevesebbet is kér. Javaslom őt keresse meg...
Yoda69
@Juhász István: De az aprobetus reszben odahirhatja, viszont neki trippere van.
Emmersson71
@Philip Marlowe: Neem..Trombitás Kriszti barátnőd furulyás, nem furkó :)
Designer
Akkor kérdem én, hogy az ÁLLAMPAPÍR is megtakarításnak minősül? Mert annak a vásárláskori befizetését már kamatoztatják!
Utána még egyszer... ?!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: július 19., 15:41 ☻ Jogállamban amit a fidesz "produkált", nem lehetett volna megtenni, következésképpen, bűntetrlenül sem lehet megúszni! A brit Guardian fogalmazta meg velősen és tömören milyen vezető Orbán. „Orbán egy rohadó rezsim szörnyű vezetője vagy ha jobban tetszik, egy szörnyű rezsim rohadt vezetője.”
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/319054561_584228966704039_2739998980477469305_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=IfodGnRrimEAX-ESeoX&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCAWuqmZhbdpn7JYTHQ2eFkTXkwV-3XiklkFV5MqcF-vA&oe=64BEFA45
A fidesz vegykonyhája: Tudatlanság félelem } gyűlölet
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/280564440_1343789096100994_7386029645906143878_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=caF9acglRWsAX8B6LBN&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDmRJ_i5pRIrZCxkHZDdnfDy1tKcJzyu2Ur-wau1HMsLw&oe=64BF8EBC
Amit legtöbbjünk még csak szégyenkezve mert kimondani , azt a New York Times kimondta. Orbán által kiépített rendszer lényegében fasiszta. Nincs még Gestapó, de az állam feletti ellenőrzés így is teljes.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272325469_4535353376592665_328051281538257071_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=lMH4ozkAUbcAX97F6Yc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDLMUBroethf8vNyXBpDGM7u32g10ahKilruO2iHbOiDA&oe=64BF22A2
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:20 ☺ Illiberális "Szarkupac" . Ő az aki: - (Ifjú)kommunista lett, amikor attól remélt hasznot; – kommunista ellenes lett, amikor attól remélt hasznot; - liberális lett, amikor attól remélt hasznot; liberalizmus ellenes lett, amikor attól remélt hasznot...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122122489_2090154301121515_2559426319039449753_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=kbDqXQRf3NwAX-ahlwy&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCWkd4surbTLCgzykhCZqa9ZW1O7ULzP32eKGA-pcIh9A&oe=64E19CA7
Pár éve a Marx szobor látványát sem bírták elviselni a Corvinus aulájában, most meg egy egész kommunista kínai egyetemet hoznak be.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/175842023_1093418137804759_7833905921805252644_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ohpTuC-TepAAX94CMAL&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDm6VncmsAKGBuq8EZXv27iCU34lw2B3_EH1o09z4dZEA&oe=64E1AB95
Főnök nem lesz ez így túl feltűnő? – Ugyan ki figyel oda ilyesmire ezekben a globalista nehéz időkben?!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/174389426_4197700626964509_7279548544578887384_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=y-NJGG7eE88AX_-LivD&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCEsGGvuZ5y_Rc-Bhi9dIktftr2py8gENCvxbu166xuaA&oe=64E19F26
ómió
@Eladott Ország: Ne pingáld a tetvesbolsi képeteket másra, idiótája! Inkább kukkants a tükörbe, amikor a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat harsogjátok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.