Nyilvánosságra hozták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által indított eljárás eredményét, amit a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) ellen indítottak.

Márki-Zay egyik mozgalma ellen lezárta a NAV a vizsgálatot – Megdöbbentő az eredmény

FotóMTI/Rosta Tibor

A vizsgálati jegyzőkönyvből kiderült: Márki-Zay Péter egyik mozgalma eleget tett az adóbevallási és adófizetési kötelezettségének.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, az MMM idén június közepén indította el az úgynevezett úgynevezett „jogkövetési ellenőrzést”, amely során közvetlenül a tavalyi választást – melyen Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje volt – megelőző, 2022. március 1-31. közötti időszakot vizsgálta a Mindenki Magyarországa Mozgalomnál. A Gulyáságyú Média megtudta, az adóhatóság az eljárást mostanra végezte el.

MMM az ÁFA-bevallását önellenőrzés keretében módosította, ezt a NAV elfogadta. Ahogy az adóhatósági jegyzőkönyv fogalmaz: „az önellenőrzésnek az oka, hogy a szervezet egyes számláit nem a megfelelő időszaknál szerepeltette áfa bevallásában”.

A NAV jegyzőkönyve kifejti: az Márki-Zay-féle mozgalomnak a Facebookon és a Google-nél történt hirdetései után adófizetési kötelezettsége keletkezett, amelyet az MMM a bevallásában szerepeltetett, és az online hirdetések utáni adóbevallási és adófizetési kötelezettségének eleget is tett – szögezte le az adóhivatal a laphoz eljuttatott dokumentum szerint.

Forrás: Blikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Az előválasztás óta nem bírom MZP-t de úton útfélen elmodta,hogy fillérre elszámoltak.A fidesz idiótákat mikor veszik elő?Ott mehet a lopás,sőt kötelező,ezt diktálja a maffiafőnök minden ténykedése és azt mutató NER milliárdosok listája élen a pohossal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kapanyél
Ezért biztosan fejek fognak hullani a NAV-nál!
Havanagi
Az előválasztás óta nem bírom MZP-t de úton útfélen elmodta,hogy fillérre elszámoltak.A fidesz idiótákat mikor veszik elő?Ott mehet a lopás,sőt kötelező,ezt diktálja a maffiafőnök minden ténykedése és azt mutató NER milliárdosok listája élen a pohossal.
szegfue
Mást nem is igen tudott tenni a Nav, hiszen az "önellenőrzés" csak annyiban merült ki, hogy pl. a junius hónapra bizonyos összeggel többet kellett bevallania, viszont juliusra ennyivel kevesebbet... ráadásul teljes egészében megfizette. Egyébként a jogkövetési vizsgálat nem ellenőrzés. Arra jó a jogkövetési vizsgálat, hogy "tuttira" menjenek: mondjuk nem adtak be valamilyen bevallást, igy máris könnyedén kiróhatják a mulasztási birságot. Illetve, ha nem találnak semmit akkor csináltatnak 1-2 önellenőrzést gyakorlatilag a semmiért és vége. Márkinál is a "beégést" akarták elkerülni azzal, hogy nem ellenőrzést, hanem jogkövető magatartás ellenőrzését végezték.
Eladott Ország
Most az a megdöbbentő, hogy nem lehetett megbírságolni a Márki-Zay Péter vezette mindenki Magyarországa Mozgalomat (MMM) vagy néhány százmillióra?! Már Rákosi elvtárs is rájött a rendeleti kormányzás előnyeire, de még ő sem merte bevezetni. Gyerekek, hogy megértsétek a Rákosi rendszer lényegét, holnap ellátogatunk a parlamentbe. Választási csalások, koncepciós perek, államosítás, diktatúra.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273212296_2011433539061370_8826682035958152710_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=zO38HAXZ3FgAX9kixoc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfB3VDGwJFxZNmOl-q4Y02QPRx6RIo6F5yK_Gsjlug_FTA&oe=64C19413
kereső
@szegfue: Tedd hozzá, hogy a jogkövetési vizsgálat nem teremt ellenőrzéssel lezárt időszakot, és nem vizsgálja azt sem, hogy a bevallásban szerepeltetett gazdasági események valóban megtörténtek-e.
szegfue
@kereső: Kösz. a kiegészitést, valóban igy van!
human
@kereső: "nem vizsgálja azt sem, hogy a bevallásban szerepeltetett gazdasági események valóban megtörténtek-e."

Valahol felkacag egy Orbán Viktor vagy bármelyik strómanja. Mert nekik nem kell tartani ilyen ellenőrzéstől.
drrotf
Ki a megdöbbentő a NAV jelentésében?Az hogy nem talált szabálytalanságot, és hogy Márky Zay minden pénzzel elszámolt?Mert mások nem szoktak elszámolni, vagy mert nem állapított meg hiányosságot az elszámolásban az eljáró hivatalnokok, vagy mert Márky Zay igazat mondott, hogy fillérre elszámol a kapott pénzel ?Szerintem nem ez az igazán megdöbbentő, hanem inkább az hogy a vizsgálat előtt az ellenfélt erősen támogatók és médiájuk előre , vizsgálat nélkül negatívan ítélték el a párt elnököt, mondták róla hogy nem a jogszabályok szerint kezelte a pénzt , és előre tolvajt kiáltottak akkor amikor semmi jogalapjuk nem volt ehhez és most egy elnézés kérést sem hallunk ezektől a károgóktól!
Revans
@durbincs:IQ hiányos balfasz törölje + szája szélét,ha saját magát szopatja szájba!
Tudom,hogy 1 retardált génhiba és még közzé is teszi! :)))))))))))))))))))))))))
ezek maguk a sorosportások ? Mert ingyé HIV szűrés ezeknek Pesten ? : @Qqberci: Mert maga mint hazátlan 50IQ-s farturó ,sorosista fasiszta börnagrágos ,Antifa bérköcsög ? ezt is jobban tudja ?mint az 50IQ-s midráncs fartúró @csak húgy.: @CsipkeRózsa: @Nyírfa: @Nessy: @kereső: @Alfa: @sgl: @Clavigo: @kereső: @Nyírfa: @kula: @Nessy: @Péter2: @Pálinkás Pál: @Néro2: @Aki Én: @Havanagi: @simmering73: @gina: @justhpeter: @dr. prédikátor: @telegdilaci: @Nanya: @surdilloFUJT: @izéke: @Eladott Ország: + ez a @Nanya: tanya + @Istenakinincsen: @sgl: @drrotf: @Eladott Ország: @AMORÁLISOK: @nemkati:@looper: @Yoda69:@Mirabilis: @szaboria1: @szegfue: @jáger laszló: @lusta: @Edebácsi: @m73: @Revans: @Katalina62: @Sámannus: @Philip Marlowe: @vitriol: @csipetke: @jesz: @percsi: @zenebohóc: @Peller Anikó: @dr. prédikátor: @Manhattan:@SÍva: @balos: @surdilloFUJT: @Horizont: @lampa laz: @colibri: @infinity: @@Néro2: @Peller Anikó: @infinity:@namihami: @jáger laszló: @m73: @namihami: @bence: @durbincs:,@balos: ?
izéke
Nem találtak hibát? Nézd már,nincs rajta sapka...ismerjük. akkor is meg kell valamiért büntetni mert orbángazdi úgy akarja.
surdilloFUJT
@Revans: fasszopó köcsög,akkor vedda nevem a tolladra,hamár az összes agyhalott,szájbakurt nyalonc haveroddal ,mint a durbincs,pl!elszexeltétek a kopasznyaku tyúkot is a tyukudvarban,a beteg szamárral együtt,te szellemi tprongya a fidessnek,vagy a migatyánknak,szartúró buzigyuri!!!
Sámannus
@infinity: Ne is legyen, mert következetesbek kell lenni.
Revans
@surdilloFUJT: Agyhalott fasz,ha tényleg ilyen hülye vagy akkor nyugodtan ott lehetsz @durbincs: listáján kit érdekel!Olvasd már el kinek írtam és értelmezd!
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
ómió
Akkor, ugye, "dőlhet tovább a dollár", efftársak!?
kereső
@human: tegnap 12:44. Azért nem vizsgálja, mert a "jogkövetési vizsgálatnak" nem tartozik a programjába. Ha, a NAV mondjuk, olyan cimszóval indit ellenőrzéstm amely " egyes adókötelezettségek teljesitésére irányul"- akkor annak az ellenőrzésnek már tematikája a valódiság ellenőrzése is!, azaz akkor megvizsgálja , hogy megtörténtek-e valóban a kiállitott számlában szerepló gazdasági események. Itt, ha valami hézagot lát a nav, akkor elkezdi a tényleges ellenőrzést- amely akkor már teljes, és átfogó vizsgálat.
A jogkövetési ellenőrzés- tulajdonképpen "támogató" ellenőrzés- itt valószinüleg azért következett be, mert a nav összefésüli adószámra a beérkezett adatokat, és eltéréseket talált a kockázat elemző program a partnerek által beküldött adatok, és MZP egyesületének bevallása között- és valóbban igy volt, az egyesület nem a megfelelő hónapokban szerepeltetett egyes számlákat- és valószinüleg a NAV utasitására végezte el az önellenőrzést. Azt meg azért tehette meg, mert a bevallásokhoz képest a nav nem tárt fel adóhiányt, valamint az áfa teljes egészében meg lett fizetve. Na, igy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.