Nyilvánosságra hozták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által indított eljárás eredményét, amit a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) ellen indítottak.

Márki-Zay egyik mozgalma ellen lezárta a NAV a vizsgálatot – Megdöbbentő az eredmény

FotóMTI/Rosta Tibor

A vizsgálati jegyzőkönyvből kiderült: Márki-Zay Péter egyik mozgalma eleget tett az adóbevallási és adófizetési kötelezettségének.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, az MMM idén június közepén indította el az úgynevezett úgynevezett „jogkövetési ellenőrzést”, amely során közvetlenül a tavalyi választást – melyen Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje volt – megelőző, 2022. március 1-31. közötti időszakot vizsgálta a Mindenki Magyarországa Mozgalomnál. A Gulyáságyú Média megtudta, az adóhatóság az eljárást mostanra végezte el.

MMM az ÁFA-bevallását önellenőrzés keretében módosította, ezt a NAV elfogadta. Ahogy az adóhatósági jegyzőkönyv fogalmaz: „az önellenőrzésnek az oka, hogy a szervezet egyes számláit nem a megfelelő időszaknál szerepeltette áfa bevallásában”.

A NAV jegyzőkönyve kifejti: az Márki-Zay-féle mozgalomnak a Facebookon és a Google-nél történt hirdetései után adófizetési kötelezettsége keletkezett, amelyet az MMM a bevallásában szerepeltetett, és az online hirdetések utáni adóbevallási és adófizetési kötelezettségének eleget is tett – szögezte le az adóhivatal a laphoz eljuttatott dokumentum szerint.

Forrás: Blikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Az előválasztás óta nem bírom MZP-t de úton útfélen elmodta,hogy fillérre elszámoltak.A fidesz idiótákat mikor veszik elő?Ott mehet a lopás,sőt kötelező,ezt diktálja a maffiafőnök minden ténykedése és azt mutató NER milliárdosok listája élen a pohossal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@Revans: fasszopó köcsög,akkor vedda nevem a tolladra,hamár az összes agyhalott,szájbakurt nyalonc haveroddal ,mint a durbincs,pl!elszexeltétek a kopasznyaku tyúkot is a tyukudvarban,a beteg szamárral együtt,te szellemi tprongya a fidessnek,vagy a migatyánknak,szartúró buzigyuri!!!
Sámannus
@infinity: Ne is legyen, mert következetesbek kell lenni.
Revans
@surdilloFUJT: Agyhalott fasz,ha tényleg ilyen hülye vagy akkor nyugodtan ott lehetsz @durbincs: listáján kit érdekel!Olvasd már el kinek írtam és értelmezd!
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
ómió
Akkor, ugye, "dőlhet tovább a dollár", efftársak!?
kereső
@human: tegnap 12:44. Azért nem vizsgálja, mert a "jogkövetési vizsgálatnak" nem tartozik a programjába. Ha, a NAV mondjuk, olyan cimszóval indit ellenőrzéstm amely " egyes adókötelezettségek teljesitésére irányul"- akkor annak az ellenőrzésnek már tematikája a valódiság ellenőrzése is!, azaz akkor megvizsgálja , hogy megtörténtek-e valóban a kiállitott számlában szerepló gazdasági események. Itt, ha valami hézagot lát a nav, akkor elkezdi a tényleges ellenőrzést- amely akkor már teljes, és átfogó vizsgálat.
A jogkövetési ellenőrzés- tulajdonképpen "támogató" ellenőrzés- itt valószinüleg azért következett be, mert a nav összefésüli adószámra a beérkezett adatokat, és eltéréseket talált a kockázat elemző program a partnerek által beküldött adatok, és MZP egyesületének bevallása között- és valóbban igy volt, az egyesület nem a megfelelő hónapokban szerepeltetett egyes számlákat- és valószinüleg a NAV utasitására végezte el az önellenőrzést. Azt meg azért tehette meg, mert a bevallásokhoz képest a nav nem tárt fel adóhiányt, valamint az áfa teljes egészében meg lett fizetve. Na, igy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.