A nemrég beszerzett polgármesteri Audi A8-asával, tehát a szolgálati autójával ment Rammstein-koncerte Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere – írja az ugytudjuk.hu.

Szolgálati autójával ment Rammstein-koncertre a fideszes polgármester – Knézy Jenő lapja védte meg
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A dolog úgy derült ki, hogy Dézsi megosztott egy TikTok-videót arról, hogy hazafelé menet defektet kaptak.

Az ugytudjuk.hu közérdekű adatigénylést nyújtott be, majd kikérte a szolgálati autókra vonatkozó szabályzatot a jegyzőtől, megkérdezte, hogy hány szolgálati autó van a hivatal birtokában, vagy hányat bérelnek, továbbá arra is kíváncsi volt, hogy ki használja ezeket, és mennyit fizetnek a magáncélú használatért.

Válasz nem érkezett, de a helyi propagandalapban megjelent egy cikk, amely arról szól, hogy a szolgálati autók felhasználásával minden a legnagyobb rendben.

A GyőrPlusz (vezérigazgatója Knézy Jenő sportriporter) cikke először idéz a szabályzatból:

„Személyhez kötött önkormányzati és hivatali gépjármű magáncélú használatáért a 3. függelékben foglaltak szerint – melynek aktualizálásáról a jegyző gondoskodik – havi költségtérítés fizetendő. A költségtérítés magában foglalja a magáncélú használat során felmerülő valamennyi üzemeltetési költséget, kivéve a külföldi úthasználati díjat, a komphasználati díjat, valamint a parkolási költséget.”

Majd megjegyzi, hogy a központi szabályok szerint nem is kéne fizetni érte, Győrben mégis kell – ezért hálásnak kéne lennie a győrieknek a jelek szerint –, és Dézsi Csaba András a saját pénzéből tankol a gépjárműbe ilyenkor. A cikkezután kifejti, hogy nem küldhetik meg, hogy ki használ hivatali gépkocsikat, végül az utolsó bekezdésekben amellett érvel, hogy miért muszáj a győri polgármesternek Audival járnia.

Forrás: ugytudjuk.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Hát mivel járjon a csóró? Yachttal? Vagy papagájszárnyakkal? A győriek ilyen szegényháziak,hogy csak egy audit tudnak alárakni? Pedig olyan sokat tesz a városért,hogy minimum egy Rolls járna neki...naponta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Hát mivel járjon a csóró? Yachttal? Vagy papagájszárnyakkal? A győriek ilyen szegényháziak,hogy csak egy audit tudnak alárakni? Pedig olyan sokat tesz a városért,hogy minimum egy Rolls járna neki...naponta.
DR PRÉDlKÁTOR
Fura ízlése van ennek a polgármesternek...
Clavigo
A Falcon,Airbus állandóan foglalt..vazze. ! :):) Második kategóriás csicska,,neki csak egy a8- as jutott..
Eladott Ország
De elsősorban az ellenzéki önkormányzatok törvényességi ellenőrzése fontos, hátha sikerül a választások előtt lejárató kampányt folytatni ellenük. De az, hogy a román cigány geci közpénzen repked, vagy a csirkekejű futsalos jachtozik, közben azt állítja, hogy dolgozik az nem érdekes. Ennek a bűnszervezetnek/állami maffiának mindent lehet!
simmering73
Gyalog mégsem mehetett. Lekéste volna a koncertet. Nincs itt semmi látnivaló.
ómió
Mutyigeri efftárs, bezzeg, buszsávon ment volna!
nemkati
Én megértem Dézsi Csabát. Legutóbb is csak 5,2 milliós jutalmat szavaztatott meg magának, ami érthető, hiszen mint minden önkormányzat, Győr is pénzügyi nehézségekkel küzd, sajnos csak ennyi jutott neki. Ennyi pénzből nem telik saját autóra, ezt mindenki beláthatja.
Tehenész
@ómió: Te szerencsétlen ennyire tellik tőled. Ugye tudod, hogy Budapest és Győr között mi a különbség? Kb. ennyi a különbség a két ember között is Karácsony Gergely javára. A dokinál egyébként biztos rossz volt a Harley Davidsona.
gina
Becsületes egy szemét orvos vagy, nem biznám az életem ilyen aljas korrupt szemétre
ómió
@Tehenész: "Karácsony Gergely javára"! Ja! A bolsi homeless mocsok, a gaztengerek meg a dugók, legújabban pedig a bolsi pénzbehajtás által is reprezentáltan! Remélem, idióta, mindkét zsebedet odatartod neki!
namihami
A tengeren ringatózó jachton már nem fideszes dugni!
De az autóban kefélés azért mégis visszalépés lehetne. És a Dézsy korában már nem is kellene! Így marad a kerékcsere? És ez nyugodtan fotózható, akár bokáig letolt öltönynadrágban is! Legfeljebb kényelmetlen, de nem ok a lemondásra! (igaz, Győrben egyéb, letolt nadrágos buli se)
human
Szerény volt a szentem. Hisz mehetet volna helikopterrel is akár.
jáger laszló
Szolgálati gépjármű használata
Szükség esetén magáncélra is használható!!
Hát most szükség volt rá!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
bence
Amihez az államra való hivatkozással hozzáférnek , azt már azonnal a sajátjuknak tekintik !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.