Szijjártó Péter bejelentette: hétfőtől jelentős könnyítéseket vezetnek be a beruházási támogatások rendszerében. Szélesebb körben igényelhetik hétfőtől a vállalatok a beruházási támogatásokat.

Szijjártó bejelentette: óriási változás jön már holnaptól – Minden eddiginél szélesebb kört érint

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Az elmúlt három esztendőben kétszer is a feje tetejére állt a világgazdaság a koronavírus-járvány, majd a szomszédunkban kitört háború miatt. A globális válság ellenére a magyar gazdaság sorra döntötte a rekordokat: megdőlt a foglalkoztatotti-, az export- és a beruházási rekord is. Az idei esztendő is hasonlónak ígérkezik: az export 10% feletti növekedése mellett az év első hét hónapjában eddig több mint 3000 milliárd forint értékben születtek beruházási döntések, ami a tavalyi első hét havi érték három és félszeresét jelenti. Ezek a beruházások több mint 11 ezer új munkahelyet hoznak létre, ami 50%-os növekedést jelent egyetlen év alatt.

A recept tehát bevált: a beruházások munkahelyeket teremtenek, a munkából pedig megélhetés és gazdasági teljesítmény lesz. A kormány feladata továbbra is biztosítani azt, hogy a magyar gazdaság a jövőben is növekedési pályán tudjon maradni.

Ezért hétfőtől jelentős könnyítéseket vezetünk be a beruházási támogatások rendszerében. Csökken a minimálisan elvárt beruházási volumen, így a kisebb vidéki településeken már 1,2 milliárd forintos beruházáshoz is igénybe vehető lesz a támogatás, az eddigi 4 milliárd forint helyett. Ezzel számos magyar tulajdonú vállalkozás számára is megnyílik a lehetőség, hogy akár 50%-os támogatást kapjon fejlesztéseihez. Emellett egyszerűsödik a támogatásokhoz kapcsolódó biztosítéki rendszer, és a jövőben Budapesten is támogathatóvá válnak megújuló energiatermelésre vonatkozó beruházások. Mindezek mellett pedig Magyarország egész területén elérhetővé válik egy újfajta támogatás a környezetet kímélő gazdaságra történő átállást segítő stratégiai beruházásokhoz.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Lefordítom: mostantól elég lesz felmutatni a Fidesz tagkönyvet...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Lefordítom: mostantól elég lesz felmutatni a Fidesz tagkönyvet...
jáger laszló
nincs fidex tagkönyvem
Most akkor minden almás!!??
csak ennyi barátilag
J.L.
vitriol
Ha arról olvasok, hogy szíj-ártó új hírekkel látja el a közmédiát, akkor engem rögtön kitör a frász! Ez éjjel nappal köti az üzleteket , pedig az ilyen elmebetegnek több pihenésre lenne szüksége!
Nessy
@vitriol: Kissé hiperaktív a drága! Nem ártana neki némi nyugtató !
Maxipocak
Ezt szeretném már végre olvasni: "bejelentették, hogy szíjjártót előzetes letartóztatásba helyezték".
Sámannus
Nem hiszek nektek tüskefejű aljas kibaszásokban mindig nagyok vagytok. Csak azt akarjátok, hogy mindenki sort álljon, nem úgy mint Lölő.
Eladott Ország
Olyan ez mint a felcsökkenés, nem mindenki érti mert unortodox. Gyorsítják a közbeszerzéseket! Mészáros Persely lőrinc felkészül! Tehát a köznép kaphat hitelt, a haverok meg ingyenpénzt ajándékba. Korrekt. Csak jelezném, hogy az hogy a pénzt odaadjuk mészárosnak az még nem beruházás, befektetés. Mondjuk befektetés az új családjába, Várkonyiba meg a csóri Bochkor kislány jövőjébe ... 300ezer forintos baseball-sapi anyucinak, egy teherautónyi orchidea a lakásavatásra 800 kilós trezor, repkedés rendszeresen bevásárolni Dubajba stb.
uploads.disquscdn.com/images/70097c3549f4c5548863a6606de403a6fb8ddd8b33cbcac6def125304aa982da.gif?w=800&h=338
"Van ilyen Kft Innovációs, Kutatási és Építőipari Kft. A tagok az érdekesek COLOMBUS Magántőkealap (Bp., Bécsi út) + egy magánember, aki ügyvezető is egyben. 2011-ben alapították ... véletlenül éppen akkor, amikor már befurakodta magát a fidesz tutiba , 2020-ban nettó árbevétel EUR-ban 9 001 186"
Nyírfa
@Eladott Ország: 14.21

...felcsökkenés...:)))
rücsü41
Holnaptól már nem is kell kérni a beruházásokhoz állami támogatásokat.Az állam a szervezeteinek a működése során megismerte a vállalkozások összes gondolatát, előttük a vállalkozások nyitott könyvként működnek, már nem kell kérni semmit az államtól, az a gondolatolvasó képessége szerint már az elgondolt kérelmeket is rangsorolja és elbírálja.Ha valaki még sem kapott kérelem nélkül gondolatai alapján támogatást az vagy nem is gondolt támogatásra, vagy rosszul gondolt rá, és ennek lett az eredménye a negatív elbírálás!Nem az állam elbírálási rendszerében , hanem a vállalkozók készülékében van a hiba, mert mi soha nem hibázunk, legfeljebb egyoldalúan bíráljuk el az ügyeket, de az sem az állam hibája , hanem a kérelmezőjé!
Nyírfa
Könyezetkímélő gazdaság alatt mit ért vajon Petya az akkugyárak árnyékában?
Nem is értem, miért jut eszembe a lombkorona-sétány miatt kivágott kpl. erdő, a szétcseszett Fertő-tó, a hazavágott Balaton, a végletekig elhanyagolt közművek, a tarvágott fák országszerte, hogy Paks2-ről ne is beszéljek.
A környezet, amit kímélni kellene , a pusztításaitok áldozatává vált és válik folyamatosan, Pjotr Szijjártó.
Hogy tudtok elárulni mindent, hazát, nemzetet, 9 millió honfitársat, szomszédokat, szövetségeseket...?
Már nem is akarom érteni.
Nyírfa
@rücsü41: 14.35

Jót nevettem! :)
Pedig lehet, hogy nem kéne.
Nessy
@rücsü41: Igazad van! Kormányunk komoly telepatikus tehetséggel bír ! Mindig tudják, mit tenne az ellenzék, a baloldal, milyen eredménnyel. Kár, hogy a saját döntéseik eredményét nem tudják felmérni.
Eladott Ország
@Őrnagy: Szijjártó, inkább jachtozgatna az Adrián, szerintem olcsóbban megúsznánk áldásos tevékenységét, a NER népbiztosok tanácsának legnagyobb tudású tagja ez a kis irritáló pöcs. Feszelgő, vétózgató kekec külügyminiszter, sok százezer airmilest ( légügyi harcos, közvitéz) összegyűjtő külgazdasági miniszter, a lopott holmik legjobb kimenekeítője. Sportszakember a javából, acsarkodva mindenért javítja a magyarok renoméját, hozzá képest a vérebek doroboló kandúrnak tűnnek. Jogászként is képes domborítani, amikor a rezsim jogi lépéseit kell hazugságokkal tompítani. Vírusszakértő, egészségügyi és védekezési szakember a javából. Bármikor engedélyez egy külföldi vakcinát, ha azzal előnyben részesül a főnök seggének nyalásakor. Be is szerzi a vakcinát, igaz ő csak tárgyalja, majd egy cimbora pedig szivességből kiveszi az osztalékot és a megfeleő helyre deponálja. Gyereket is nevel, igazi kis nersuhancokat akik tudják, hogy ők előbbrevalók a többinél, az ő apjuk a pöcs kakadu. Miért mindig Ribbentrop és Nürnberg jut az eszembe erről a retkes kis karrierista seggnyaló szemétről? Ja, mert nem tudod, hogy azért Szíjjártó mondta ezt el, mert ő, mint mindenhez is értő ember az úgynevezett gazdaság újraindító operatörzsnek a vezetője így 20. állásában.
gina
Rohadó nyugati Mercédesz mellett pózol ez a meleg patkány, pedig hozzá jobban illene egy orosz Lada
Eladott Ország
És azoknak a cégeknek, akik nem fidesz közeliek, mi jár majd? - ha valahogy túlélik, akkor sűrű audit. Hitelprogram mikrovállalkozásoknak, ahol a keret 5 percig érhető el a csókosoknak. Értem. Röviden: "Alibaba Terv" , hülyéknek, birkáknak és agyhiányosoknak! Hid a munka világába. Ja az má vót’ ! El is lopták.
uploads.disquscdn.com/images/955b7577f3e73003affdde179c10c1563a8a3146f4095c53020a4937d8329fb3.gif?w=800&h=267
Ki Ad Nekem Pénzt. rapper dal (Video Klip)
youtu.be/5sXxwldF_4s
Eladott Ország
fidesz, a jövő elkezdődött. Már úttörőkoromban megmondták: Előre! Nem is emlékszem ennél szebb jövőre. Lopott fotó, a fotóstól soha nem kértek engedélyt, soha nem fizettek jogdíjat a kép használatáért és utólag letagadták a getzybe az egészet. Egy francia fotós munkája a kép, spanyol kisfiúval. Már akkor is internacionalisták voltak. Azt nem írták, hogy hol kezdődött el a jövő.
uploads.disquscdn.com/images/c7b2a51909200ff76ec606221050687a9ec53d21f271787bb854e39b58adffc4.jpg?w=800&h=402
Magyarország jobban teljesít ...
uploads.disquscdn.com/images/f1775cd25d9ffac6268e45bc544013f24d7f35625ab1606a09fcf9df1e6de81a.gif?w=800&h=234
Béla333
Szégyen az országunkra, hogy ez a mocskos tolvaj, hazaáruló egy Merci előtt pöffeszkedik öltönyben a helyett, hogy csíkos ruhában lenne rácsok mögött!
Ez is a hülyemagyar maffiahívőknek köszönhető! A szavazatuknak!
Szégyen és gyalázat!
Eladott Ország
@Nyírfa: kma. 14:32 ♦ Nem csökkenés az, hanem "felcsökkenés". fideszéknél ez az új, unortodox gazdasági fogalom! Mint tudjuk, bárminek csökken az ára, idehaza az azt jelenti, hogy addig nem emelik tovább, amíg ismét el nem kezd emelkedni.
giphy.com/gifs/moodman-lol-spit-take-Q7ozWVYCR0nyW2rvPW/fullscreen
Eladott Ország
ma, 16:26 ♦ folytatás: A fideszes géniusz matematikus a jobboldali a pincére azt mondja, hogy "negatív emelet", az árokra, hogy "negatív domb vonulat". A vaginára, hogy negatív fa...! Orbánra, hogy ketté fűrészelt óriás! A szellentésre: nyomás csökkenés a belekbe. Kopogás a fejébe: negatív irányba távozott a kevés esze. Na ilyenkor jelzik az időkérést, és kezdik keresni ennek a 0-nak a gyógyszerét! A baj, hogy erre egy gyógyszer hatásos TAJGETOSZ! Bár a kár amit okoz és okoznak KURVA POZITIV! Itt még sokan- nyilván genetikai okokból nem tudnak eligazodni a NER koordinátarendszerében, ezért az ő kedvükért idézzük fel Matolcsy 12. törvényét:" A negatív növekedés csak akkor számít csökkenésnek ha a szocik vannak hatalmon, ha a "nemzeti oldal" akkor az temészetesen növekedés, jobb szóval: tündérmese." Aki még mindig nem érti, annak a rövidesen megépülő új stadionokban lesz olyan helyiség ahol hozzáértő szakemberek "kézzelfoghatóan" megmagyarázzák, mondhatni a fejébe verik. Léteznek ugyan bizonyos tekintetben ellentétet kifejező szópárok: pl. csökkenő-növekvő, nő-férfi, hülye-okos, - de köztes állapotaik is elképzelhetőek, úgy, mint - követve az előbbi sorrendet - stagnáló, - hermafrodita, (hímnős, kétivarú, kétnemű) - enyhén debil és enyhén okos. A fideszes jóember logikájával jellemezhetném őt (gonoszkodva) stagnáló hermafroditának, aki enyhén debil és okos. Olyan sikeres, mint Budai Gyula, akinek minden ezredik (?) feljelentéséből egy jutott el a vádemelésig (nem az ítéletig!). Nem tudom miért, de a bezárt Lipótmező jut eszembe (a görögdinnyét csócsáló, teleszájjal beszélő Budairó). IQ-ja növekvő pályát mutat, még a negatív tartományban vannak.
Giovanni Alba
"Ezek a beruházások több mint 11 ezer új munkahelyet hoznak létre, ami 50%-os növekedést jelent egyetlen év alatt.
A recept tehát bevált: a beruházások munkahelyeket teremtenek, a munkából pedig megélhetés és gazdasági teljesítmény lesz."
idézet a cikkből
Felmerült egy kérdés, ami a mostani események fényében igen érdekes. A fürkészek meg a kurkászok szerteszéjjel rajzottak, hogy munkára foghatókat keressenek és csábítsanak ide, az Aranyos Szegeletbe, mert az egyik hivatalos álláspont szerint munkaerő hiány fennforgása realizálódott, miközben tapsolnunk kell(ene), hogy adókedvezmények ígéretével és közvetlen anyagi támogatással újabb és újabb munkahelyeket teremtenek.
És most a kérdés: kinek kellenek az új munkahelyek? A majdan behozandó filippínóknak?
Nyírfa
@Eladott Ország: 16.26

Nevetni kell, ennyi az egész,
imádnivaló ez a felcsökkenés.
Csak a vizet ne köpd ki,
ha rád jön a röhögés!

Hát lehet itt unatkozni?
Nyírfa
@Eladott Ország: 16.51

Eszmefuttatásod révén beugrott első, ösztönös kérdésem a mínusszor mínusz pozitív szorzatára: de miért? :)
Nyírfa
@Giovanni Alba: 16.59

Kérdésedre a válasz: igen!
Alakul Közép-Európában egy új ország, amelynek már semmi köze nem lesz Európához, de egy ideig még magyarnak fogják hívni. Aztán meg...ki tudja?
jáger laszló
Hát ez nem az én bizniszem
Úgy hiszem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
Szélesebb haveri kört szeretnének stabilizálni a pénzünkből.
ómió
Az efftársaknak "privatizálási támogatás" nem lesz!?
AMORÁLISOK
miből te kolduskirályfi hiszen már az államkincstári pénzekért kuncsorogtok, csak nem nektek elszórásra tették ám oda az emberek !!! a sajátotokkal játszatok mert a nép feltámad akkor szerteszét futhattok ám koldusok lesztek ujból

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.