Szijjártó Péter bejelentette: hétfőtől jelentős könnyítéseket vezetnek be a beruházási támogatások rendszerében. Szélesebb körben igényelhetik hétfőtől a vállalatok a beruházási támogatásokat.

Szijjártó bejelentette: óriási változás jön már holnaptól – Minden eddiginél szélesebb kört érint

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Az elmúlt három esztendőben kétszer is a feje tetejére állt a világgazdaság a koronavírus-járvány, majd a szomszédunkban kitört háború miatt. A globális válság ellenére a magyar gazdaság sorra döntötte a rekordokat: megdőlt a foglalkoztatotti-, az export- és a beruházási rekord is. Az idei esztendő is hasonlónak ígérkezik: az export 10% feletti növekedése mellett az év első hét hónapjában eddig több mint 3000 milliárd forint értékben születtek beruházási döntések, ami a tavalyi első hét havi érték három és félszeresét jelenti. Ezek a beruházások több mint 11 ezer új munkahelyet hoznak létre, ami 50%-os növekedést jelent egyetlen év alatt.

A recept tehát bevált: a beruházások munkahelyeket teremtenek, a munkából pedig megélhetés és gazdasági teljesítmény lesz. A kormány feladata továbbra is biztosítani azt, hogy a magyar gazdaság a jövőben is növekedési pályán tudjon maradni.

Ezért hétfőtől jelentős könnyítéseket vezetünk be a beruházási támogatások rendszerében. Csökken a minimálisan elvárt beruházási volumen, így a kisebb vidéki településeken már 1,2 milliárd forintos beruházáshoz is igénybe vehető lesz a támogatás, az eddigi 4 milliárd forint helyett. Ezzel számos magyar tulajdonú vállalkozás számára is megnyílik a lehetőség, hogy akár 50%-os támogatást kapjon fejlesztéseihez. Emellett egyszerűsödik a támogatásokhoz kapcsolódó biztosítéki rendszer, és a jövőben Budapesten is támogathatóvá válnak megújuló energiatermelésre vonatkozó beruházások. Mindezek mellett pedig Magyarország egész területén elérhetővé válik egy újfajta támogatás a környezetet kímélő gazdaságra történő átállást segítő stratégiai beruházásokhoz.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Lefordítom: mostantól elég lesz felmutatni a Fidesz tagkönyvet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Giovanni Alba: 16.59

Kérdésedre a válasz: igen!
Alakul Közép-Európában egy új ország, amelynek már semmi köze nem lesz Európához, de egy ideig még magyarnak fogják hívni. Aztán meg...ki tudja?
jáger laszló
Hát ez nem az én bizniszem
Úgy hiszem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
Szélesebb haveri kört szeretnének stabilizálni a pénzünkből.
ómió
Az efftársaknak "privatizálási támogatás" nem lesz!?
AMORÁLISOK
miből te kolduskirályfi hiszen már az államkincstári pénzekért kuncsorogtok, csak nem nektek elszórásra tették ám oda az emberek !!! a sajátotokkal játszatok mert a nép feltámad akkor szerteszét futhattok ám koldusok lesztek ujból

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.