A kormány a háborús időkben is megvédi a fiatalok támogatásait: továbbra is biztosítja nekik a személyijövedelemadó-mentességet, az ingyenes nyelvvizsgát és KRESZ-vizsgát, az adókedvezményeket, a diákhitel-kedvezményeket, az otthonteremtési és családalapítási támogatásokat – írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.

Hornung Ágnes megnyugtatta a fiatalokat: "A kormány a háborús időkben is megvédi a fiatalok támogatásait"

Hornung Ágnes a fiatalok világnapja alkalmából közzétett bejegyzésében kiemelte, magyar és nemzetközi felmérések szerint a fiataloknak manapság a biztonság és a kiszámítható jövőkép a két legfontosabb érték; céljuk, hogy olyan országban éljenek, amelyben biztosítottak a feltételek a tanuláshoz, a munkavállaláshoz, az önálló életkezdéshez, a családalapításhoz, és ahol adottak a lehetőségek képességeik és tehetségük kibontakoztatásához.

A 2010-es családbarát fordulat óta a magyar családtámogatási rendszerbe több mint 30 intézkedést vezettek be, amelyek jelentős részét kifejezetten a fiatalok számára hozta létre a kormány. Alapvető cél, hogy a házaspárok minél fiatalabb életkorban vállaljanak gyermeket, mert így nagyobb az esélye a testvér(ek) megszületésének

- hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Hornung Ágnes hangsúlyozta, a kormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fiatalok a szakma kitanulása után, vagy felsőfokú tanulmányaik befejeztével – akár már az alatt is – a saját lábukra állhassanak. Ezt segíti 2022-től, hogy több mint 300 ezer dolgozó, 25 év alatti fiatal veheti igénybe a személyijövedelemadó-mentességet, így az átlagbér erejéig bruttó bérük egyben a nettó bérük is.

Idén bővültek a családtámogatások is: 30 éves korukig szja-mentesség illeti meg a gyermeket vállaló nőket, valamint a teljes fennálló diákhitel-tartozásuk visszafizetése alól is mentesülnek azok a 30 év alatti édesanyák, akik felsőoktatási tanulmányaik alatt, vagy azok befejezését követően két éven belül családot alapítanak

- tette hozzá az államtitkár.

Hornung Ágnes kitért arra is, hogy a babaváró támogatás és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) 2023 végéig a jelenlegi feltételekkel igényelhető, 2024. január 1-jétől azonban a babaváró támogatást emelt összegben, 11 millió forintig kérhetik azok a házaspárok, ahol a feleség 30 év alatti.

A jövőben is megmarad a diplomás gyed, az első házasok adókedvezménye, a családi adókedvezmény, a KRESZ-vizsga- és a nyelvvizsga-támogatás

- írta az államtitkár, megjegyezve, hogy az ingyenes KRESZ-vizsga lehetőségével eddig már 166 ezren jutottak hozzá a jogosítványhoz, a nyelvvizsga-támogatásnak köszönhetően pedig már 165 ezer fiatal tette le első nyelvvizsgáját.

Hisszük, hogy hazánk jövőjét a fiatalok írják, ezért célunk, hogy minden eszközzel támogassuk azokat, akik családban képzelik el a jövőjüket

- fogalmazott Hornung Ágnes.

Az ENSZ közgyűlése 1999 decemberében hagyta jóvá a fiatalok ügyeiért felelős miniszterek világkonferenciájának javaslatát, hogy augusztus 12. legyen nemzetközi ifjúsági nap. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a fiatalok társadalomban betöltött szerepére, jogaikra, kötelességeikre és a mindennapi problémáikra.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@sgl: Most gondolkodom, hogy mi minden mellett mentem el, csak ne kelljen megalkudnom, vagy bárkinek megmondani, hogy miként végezze a munkáját. Hatékonyan vagy egyedül vagy egyenrangúak csapatában,
hasonszőrűek között tudok dolgozni. De az már nem is munka, abban öröm van, boldoggá tesz. Az alá-fölérendeltségi viszonyt, a butaságot, szervezetlenséget nem viselem, nem is olyan könnyű velem. :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Ez a nő ránézésre nem hülye. Miért csinál magából mégis azt?
Nyírfa
@sgl: De, ha képzett, értelmes ember, akkor találhat magának olyan foglalkozást, amelyben nem kell eladnia magát. Oké, lehet, hogy nem milliókban folyósítanák a havi bérét, de megéri a teli buksza, ha majd orvosra kell költeni a tartalmát?
El lehet nyomni a lelkiismeretet hajóval, kurvákkal, a hatalom mágiájával, de az dolgozik bennünk, és , ha másképpen nem vagyunk hajlandóak rá figyelni, akkor megbetegít minket. Mert nagyon is tudjuk, hogy mennyire az ellenkezőjét csináljuk annak, amit valójában szeretnénk, és emiatt piszok rosszul érezzük magunkat, bármennyire is nem veszünk róla tudomást.
Egyszerű ez mint a pofon. Orbán sem véletlenül beteg. Pintér sem azért néz ki az elsorvadás reklamjaként, mert boldog ember, szerencsétlen Rogán a saját nagyapja is lehetne . És Tompika? Sorolhatnám, de minek, csak rájuk kell nézni.
Clavigo
Ezt a " puncit " hol kukázták...? Rettenetes .!
Nyírfa
@sgl: Most gondolkodom, hogy mi minden mellett mentem el, csak ne kelljen megalkudnom, vagy bárkinek megmondani, hogy miként végezze a munkáját. Hatékonyan vagy egyedül vagy egyenrangúak csapatában,
hasonszőrűek között tudok dolgozni. De az már nem is munka, abban öröm van, boldoggá tesz. Az alá-fölérendeltségi viszonyt, a butaságot, szervezetlenséget nem viselem, nem is olyan könnyű velem. :)
lusta
˝A 2010-es családbarát fordulat óta a magyar családtámogatási rendszerbe több mint 30 intézkedést vezettek be, amelyek jelentős részét kifejezetten a fiatalok számára hozta létre a kormány.˝
Éppen a fiatalo családok védelme miatt nem emelték a családi pótlékot, nehogy valami másra költsék.
jáger laszló
Igen ők még fiatalok!!
Őket még L kehet kábítani,hogy az élet mézzel folyó Kánaán az éle!!
Máris jöhet a 3 gyerek + a 4 szobás ingyen lakás
Milliós fizetés és minden évben 3 hét nyaralás a Maldiv szigeteken
Na ezt kapjátok be fiatalok!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.

Igen ők még fiatalok Őket még be lehet csapni
Azt hihetik hogy az élet tejjel mézzel folyó Kánaán
Máris jöhet a 3 gyerek + a 4 szobás ingyen lakás
Milliós fizetés és minden évben 3 hét nyaralás Maldív szigeteken!!!??
Több jóról már ne is beszéljünk!!
Qqberci
@fideszes gyökér: Megvédi = elliopja...
verőce21
A 2010-es családbarát fordulat óta a lakásárak 3-4-szeresére emelkedtek. Aki már benne lakik, annak csak használati értéke van továbbra is, de a fiataloknak, a pályakezdőknek elérhetetlen álommá vált a saját lakás. Adhat a kormány akármekkora és akárhány támogatást a fiataloknak, az már előtte beépül a lakásárakba, soha nem érik utól az ingatlanárakat...!

A nagyobb baj, hogy a lakások/házak fenntartási költségei is ugyanúgy megnőttek, ami sokkal nagyobb számú lakost érint, mint az a maréknyi fiatal, akik élni tudnak a kedvezményekkel...! Meg is látszik már az ingatlanállományon az országban, hogy pusztulnak le az épületek, mert arra nem kapott támogatást a társadalom, hogy jó karban tudja tartani az ingatlanjait. Csak kötelesség van rá jogszabály szerint...!

Én javasolom, az összes családtámogatást megszüntetni, az eljáró hivatal helyét sóval behinteni, mert az egész intézkedési csomag kontraproduktív...!
Tessék élhető fizetéseket biztosítani, nem csőbehúzó, ellehetetlenítő támogatásokat lobogtatni...!
emerencia
@verőce21: Alapjában véve egyetértek veled. A mindenki által elérhető normális életviszonyok sokkal előrébb vinnék az országot mint a megosztó mindenféle juttatások. Némi segítség gyerekszületéskor azért elkelne de a későbbiekben inkább a gyermekeket kellene segíteni a szüleik helyett. Nem sajnálná senki tőlük az ingyen kaját, a tanszereket stb., az oviban/suliban. Külön segítség betegség, szegénység, halál esetén jöhet természetesen de ez vonatkozzon mindenkire magánélettől függetlenül.
justhpeter
@Clavigo: A hölgy a fideSS régi mozgalmi embere.
Nyírfa
@jáger laszló: 14.01

Megjött az ihlet? :) Jó!
Nyírfa
@verőce21: 14.57

Szinte majdnem mindenben így gondolom én is. Az egyetlen kivétel a rászorulók támogatása, ugyanis még nagyon messze van a társadalom attól, hogy felszámolja a szegénységet. De az elképzelés jó!
Nyírfa
@sgl: 15.21

Kár, hogy nem találkozott az életutunk, mert, azt hiszem, nagyon jól kijöttünk volna egymással! :)
Nyírfa
@sgl: 16.55

Garantálom, hogy túl fogod élni magad, sőt, remek időtöltés azzal játszani, hogy milyen életeket akarsz teremteni a különböző síkokon! :) Én egy nolblogos társamra már rátukmáltam magam, hogy legyünk zenészek New Orleansban, imádom a zenét , a füstös bárok hangulatát, ahol szerelmek szövődnek, és búfelejtőként lecsúszik egy-egy pohárkával.
De tervezgetem a tengerparti életemet is valahol délen, halászhajóval, egyszerűen, letisztultan, nagy családdal, és még sok minden mást! :)
Eladott Ország
Már megvédtétek a magyar forintot, már megvédtétek a magánnyugdíjunkat, már megvédtétek az élelmiszerárakat... most már védjétek meg magatokat a bíróságon
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/293567282_1384465595366677_5239279438261612609_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dd63ad&_nc_ohc=It6PlI_D6WMAX_BXK7w&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAABICTDM2uZbRXsqmnQK6BYJPW2dgJLslrLK_wGAmbww&oe=64DC1BF9
EGY SZÓ MINT SZÁZ A KORMÁNY MUNKÁJA EGY KALAP SZART SEM ÉRT ÉS NEM IS ÉRT, ezzel az agyatlan NERkurvával együtt! Menjetek a qrva anyátokba!
Eladott Ország
Fiatalok! Tiétek a jövő! Régen úgy volt, a miénk lesz.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277570522_3118947078343661_2103281309373707713_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=755d08&_nc_ohc=zUdSpVI3mygAX-VZYuc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBihDEka1ytf_JfIF2KPKchnAySzDb2bVSjagtZ07N03g&oe=64DBB495
A kétharmadra büszke fideszesek olyanok, mint egy elmegyógyintézet lakói, akik azzal dicskednek, hogy többen vannak mint az ápolók. Tényleg elgondolkodtató, hogy a választás jogát valami minimum szinten korlátozni kellene. Vagy a médiának kellene teljesen tényszerűnek és informatívnak lennie, vagy a választó jogot kell korlátozni, mert jelenleg tényleg ENNEK ISSZUK A LEVÉT! Akkora az arcuk, hogy nem férnek a fejükben... „Lehet, hogy a szar finom. Kétszázmilliárd légy nem tévedhet.”
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278794489_2069510693253654_6667371914420000579_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=7f8c78&_nc_ohc=ommwmgx2260AX_FRNKy&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBBCzCy2GCyOlVR4qnbJwbz7ZwzjkEDoNl0xT1mTefZrA&oe=64DD4A56
Látom már te sem vagy fideszes, mert már kinyílt a szemed
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/340094125_961518258213120_4067042790208689383_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=7f8c78&_nc_ohc=BbPcjU5AONQAX-m1Lyo&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBSn5OOrHyTM2pl52Pk5Kvh_y53Lw1xla7EAPbaJdf64w&oe=64DC10E2
csak úgy....
@verőce21: nofene,kend néha bír gondukodni is ? :)
ómió
Jé! Tényleg! Egyet se szüntetett meg!
telegdilaci
@sgl:Ez a Nő sem százas,szóljon már neki valaki hogy nem mindenki idióta az Országban hála Istennek nem Magyarországon van háború gyalázatos háborús helyzettel riogatni a Magyar Embereket,valójában azt kellene elérni a Pártunknak és kormányunknak,hogy a Magyar fiatalokat ösztönözni hozzá segíteni hogy a Hazájukban boldoguljanak,nem a Határon túliakat segíteni ahogy Potápi államtitkár szajkózta hogy a Határon túli fiatalokat segíteni hogy a Szülőföldjükön maradjanak,ezt nem inkább a Magyarországon élő Fiatalokat,kellene segíteni lassan ki ürül az Ország a kormány áldásos tevékenységének köszönhetően,élhetetlen lett az Ország,maradnak az öregek,betegek!
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:55 ☻ Orbán sohasem találhat megoldást Magyarország problémáira, mivel ő maga a probléma!Egyszerűen csak kösse fel magát, vagy ugorjon ki mondjuk a tizedikről. Máris ott a megoldás.
twitter.com/janos_hary/status/1627340812022345732/photo/1
ómió
@Eladott Ország: Ennyire várod már az új efftársi népzsebit, államcsőddel "karöltve"!?
rücsü41
Ez a háborúesetén megvédjük a... és itt egy hosszú felsorolás következik.Már annyira megszokott a szólás, hogy ezt már egy állomtitkár is el képes hiba nélkül elmondani, úgy hogy ezt a már sok megvédett és tönkre ment ember között már nem kunszt ilyent kijelenteni.Már egy maga , elengedett kézzel egy államtitkár féle ember is ki tudj jelenteni, de nincs semmi különösebb értelme a kijentésének, mert úgy ez a kormány még minden veszélyeztetett embercsoportot meg akrt védeni, sajnos nem sok erdménnyel.
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:05 ♣ A román cigány gecid már kiírta magát Európából a bandájával együtt! Orbán előtt csak egy út áll: A bukás! Minél előbb annál jobb! Tegnap is későn van.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/366067376_186028207812377_941785138240726574_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=7f8c78&_nc_ohc=3EGOlkt7RqMAX_4Wt4l&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCK4g27iD-fdBQs4Y_iz_E7OLTVnPHvY5Rpf0a6a48vsg&oe=64DF97E0
Orbán a bűnöző, hazaáruló, politikai prostituált tetű...
media.tenor.co/rfw3m7r3P6AAAAAC/flea-microscope.gif?t=AAYCbgl9IksKZsfHoQZ3qw&c=VjFfZmFjZWJvb2s&itemid=7965658&fbclid=IwAR0F2QvihA2iyJwKPsH9VilAH-44XYFdPSVADn1YVmtIbVSmlt00y8DZqVE
Soha nem is volt más terv, mint magánvagyonra váltani ennek a pár millió szájtáti hülyének a hitét. Hazug, lopó vezért csak hülyék választanak! És még nincs a karón a varjú.
www.facebook.com/photo.php?fbid=2601363030011790&set=p.2601363030011790&type=3&locale=hu_HU
ómió
@Eladott Ország: Ez a sok kretén álmodozásod, bolsi mocsok hazugságköritéssel előadva a végén még tovább rontja majd a mentális állapotodat! Nem baj!? Annál "magasabb szintű efftárs" lesz belőled!? Az elmeosztály "főtitkára"!?
ómió
@Eladott Ország: Szóval, az elmeosztály főtitkára posztra bazírozol, bolsiék szarkupaca!? Végre egy reális cél, amit segghülye bolsiként is és elmeosztályon kezelt idiótaként is elérhetsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.