Szijjártó szerint a jobboldali EP-többség jelenthetne reményt Európa biztonságára és fejlődésére.

Az jelentené a reményt arra, hogy Európa újra egy biztonságos és fejlődő kontinens legyen, ha a 2024-es választás nyomán új, jobboldali többséget sikerülne létrehozni az Európai Parlamentben

- közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Szijjártó Péter tombolva fogadta az észt politikust: "Föderalizáció, genderpropaganda, migránsok!"

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: MTI/Soós Lajos

A tárcavezető hivatalában fogadta Martin Helmét, az Észt Konzervatív Néppárt elnökét, majd a közösen tartott sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy az Európai Unió nagy bajban van, a kontinens a valaha volt legsúlyosabb gazdasági és biztonsági típusú kihívásokkal néz szembe.

Ráadásul – mint fogalmazott – ezeket a kihívásokat tovább súlyosbítja az, hogy Brüsszelből rendre rossz válaszok érkeznek a nehézségekre.

A liberális mainstream, amely uralni próbál mindent Európában, egyfajta Európai Egyesült Államokat akar létrehozni az európai uniós tagországok végletekig történő legyengítésével (.) Brutális támadást indítottak a család intézményével szemben, a migrációval pedig példátlan veszélyt hoznak az Európai Unióra

- mondta.

A föderalizáció, a családok elleni támadás és a migráció erőltetése mind-mind súlyosan gyengítik az Európai Uniót, párhuzamos társadalmakat hoznak létre, a versenyképességünket pedig gyakorlatilag szétverik

- figyelmeztetett.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy Magyarország erős EU-t szeretne, ez viszont csak akkor lehetséges, ha a tagállamok is kellőképpen erősek, de ehhez arra van szükség, hogy a nemzetek ragaszkodjanak a hagyományaikhoz, a történelmükhöz, és szabadon megélhessék a vallásukat.

"Hogyha a tagországokat kiüresítik és legyengítik, akkor azokból csak gyenge európai integráció lehet. Ráadásul az elmúlt néhány esztendő válsághelyzetei megmutatták azt is, hogy a brüsszeli intézmények képtelenek voltak a nehéz helyzetek kezelésére. Amik igazából működtek, azok a nemzeti megoldások és a kormányközi, országok közötti együttműködésen alapuló megoldások voltak" – vélekedett.

Majd kifejtette, hogy a közösség akkor tud erős lenni, ha segíti a tagállamok megerősödését, nem veri szét a nemzetgazdaságok versenyképességét, megadja a tiszteletet a családoknak, valamint nem akarja felülírni a természet törvényeit.

És most gyorsan kell lépni, mert az Európai Unió gyorsan gyengül, Brüsszel pedig gyorsan terjeszti ki a hatalmát. Meg kell állítanunk a föderalizációt, meg kell állítanunk a genderpropagandát és meg kell állítanunk a migránsok beáramlását

- összegzett.

A miniszter közölte, hogy ehhez együttműködésre van szükség a jobboldali, patrióta, nemzeti érdeket érvényesíteni akaró, konzervatív, kereszténydemokrata pártok között, amelyeknek jól kell szerepelniük a következő európai parlamenti választáson.

"Mi ezért is szurkolunk az Észt Konzervatív Néppártnak, amely a legutóbbi választásokon Észtországban a második helyet érte el" – mondta, köszönetét fejezve ki azért, hogy a párt az elmúlt években mindig kiállt hazánk szuverenitásának védelme mellett.

"Őszintén reméljük, hogy a jövő évi európai parlamenti választásokat követően új, jobboldali többséget fogunk tudni kiépíteni az Európai Parlamentben, mert ez jelenti a reményt arra, hogy Európa újra egy biztonságos és fejlődő kontinens legyen" – fűzte hozzá.

Szijjártó Péter újságírói kérdésre válaszolva butaságnak nevezte azokat a híreket, amelyek szerint a kormány lényegében kiszervezte volna a paksi bővítést.

"A két új nukleáris blokk építésének a levezénylésével a Paks II. Zrt. van megbízva. Ez teljes egészében állami tulajdonú cég, és én vagyok a tulajdonosi joggyakorló" – mutatott rá, hozzátéve, hogy mindössze néhány adminisztratív egyszerűsítést hajtottak végre a kivitelezési szerződésben.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Az Eu.ban jobboldali többség van. Igaz, nem a fideSS féle szélsőjobb, fasisztoid többsége.
Hanem a valódi konzervativok, jobb oldali demokraták többsége.

Állitsátok meg a magyar Arturo Uit!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Sajnos "a jobboldali EP-többség" most '24-ben csak álom..., ahhoz még többet kell szenvednie Európa népeinek a migrációtól és a "Soros-katonáktól"...
Toller Béla
@verőce21: Kiverőce, ne aggódj, Európa egyelőre jól van, a kakadu gőzölt be ...
jáger laszló
Szíjjáró nagy tévedése
Nem Európa van nagy bajban hanem a jobboldal
Keresi önmagát ,de nem találja!!
A baloldali eszmék,pedig újra felszínre törnek!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Szerintem ideje ezta farkat nyugdíjba zavarni ! Innentől egyenesn háborúba sodorja ez a kis országot. Mindenkivel ! Az meg egyenesen röhejes, hogy olyan fogalmakkal dobálózik, amelyeket képtelen felfogni, megérteni. A világról, a történelemről, emberekről, nemzetről, kultúráról - ez a mocskos fasiszta kis féreg semmit sem tud !
kereső
Az Eu.ban jobboldali többség van. Igaz, nem a fideSS féle szélsőjobb, fasisztoid többsége.
Hanem a valódi konzervativok, jobb oldali demokraták többsége.

Állitsátok meg a magyar Arturo Uit!!!
Nessy
Drága külügyérünk! Arra az órrriási fejlődésre gondol Európában, mint nálunk az elmúlt 13 évben??? Vissza felé? Nem hiszem, hogy nagyon igényt tartanának rá!
verőce21
@Toller Béla: A családok elleni támadás és a migráció erőltetése mind-mind súlyosan gyengítik az Európai Uniót, ill. Európát.
Péter2
Újabb mantra az elmebetegeknek , az unióban jobboldali többség van ! Újabb beteges fideszes vízió !
kulabombaafityiszre
Persze az rendben van igaz szíjjártó,amikor a dzsudzsit kúrod debrecenben.
lusta
@verőce21: Ezért keresünk hirdetések útján fél millió migránst.
Menőmanó
Senki nem támadja a családokat, és mindenki megélheti a vallását. A vallás eröltetését viszont be kéne fejezni.
Ennyi badarságot, hazugságot mért kell összehordani szijjrágó effftárs?
izéke
"" Európai Bizottság: a magyar kormány a hitelt sem kapja meg addig, amíg nem jut dűlőre az Unióval a jogállamisági kérdésekben "" nagyon helyes! Egy büdös centet se ezeknek a tolvajoknak! Pusztuljanak el egy szálig!
percsi
@Nessy: A repülős peti azt szeretné, ha Európa újra egy biztonságos és fejlődő kontinens legyen. Arra gondolhat, hogy annyira biztonságos és fejlődő legyen, mint Magyarország!
Isten mentse Európát tőle és bandájától! Európa 26 tagországa megvan nélkülük is!
ómió
Pedig az efftársak "kötésig állnak" az európai anarchia "megteremtésének" munkálataiban!
bence
Nálatoknál nagyobb veszély nem érheti ezt az országot SŐT , egész Európát ! Amíg ti színen vagytok , csak a csalás rablás , lopás fog fokozódni olyannyira , hogy ebben a műfajban tanítómesterei lesztek nemcsak Európának hanem az egész világnak !
balos
Az kultúrhát hányó nemzethy barmok még hisznek a tömeggyilkosnak!Nem csodálkozom a nyilas utódok köztünk élnek és remélik,hogy lesz még a Dunába lövöldözés!
verőce21
@lusta: 20:12) De ezek nem illegális bevándorlók a segélyért, hanem regisztrált munkavállalók...!
Óriási különbség...!
simmering73
@Maccska: Milyen Államok? Minden héten ki akarsz lépni Safranek. Kiaf@sz tart vissza? Mennek még keletre vonatok.
lusta
@verőce21: Az illegális bevándorlók 80%-a a németeknél dolgozik. Legálisan.
ómió
@koszpeko: Semmiért el nem venném az "efftársi kenyereteket"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.