A digitális állampolgárságról szóló törvény utólagos normakontrollját kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom, mert szerintük a jogszabály a digitális diktatúra bevezetésének eszköze lehet – közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, az ellenzéki párt elnökhelyettese.

Digitális diktatúrától tart Dúró Dóra

Fotó: MTI/Kovács Attila

A Mi hazánk a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy Rogán Antal a Világgazdasági Fórum "legvidámabb barakkjává" tegye Magyarországot. Ha a szuverenitásvédelmet annyira hangoztatja a kormány és a Fidesz, akkor az az egyes állampolgárok esetében is meg kell, hogy állja a helyét, rájuk is vonatkoznia kell – fogalmazott.

A képviselő elmondta: az ombudsmanhoz fordulnak, azt kérve, hogy kezdeményezze a jogszabály utólagos normakontrollját, mert szerintük az számos alkotmányossági alapelvet is sért, legyen szó a normavilágosságról vagy több adatkezelési szabályról.

Elképzelhetetlennek tartják, hogy az adatkezelés szabályait és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kérdéseket törvénynél alacsonyabb szintű jogszabályban, például rendeletben rendezzék.

Hozzátette: a törvény lehetővé tenné a személyiségprofil kialakítását, amit az Alkotmánybíróság már évtizedekkel ezelőtt megtiltott. Szerinte ennek az eszköznek az alkalmazása "kifejezetten csak diktatúrákra jellemző".

Dúró Dóra azt közölte, azt is elképesztőnek tartják, hogy az állam a megszüntetést követően még fél évszázadig kezelhetné a digitális állampolgársághoz kapcsolódó adatokat.

Forrás: mti.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
"Digitális diktatúrától tart Dúró Dóra"

Ez a sok "D" betű már alliteráció.
nemkati
@Qqberci: @namihami: És mi lenne, ha ledarálnánk?
Nyírfa
Na, kormány, kérjél engedélyt meghunyászkodni, mert, ha a Dóra egyszer beindul, akkor ott fejek fognak hullani.
Csak úgy, mellesleg: amikor a kisnyilasok aggódásukat fejezik ki az állampolgári szuverenitást korlátozó, illetve veszélyeztető intézkedések miatt, akkor nyugodtan, és harsogva röhöghetünk, majd szívlapáttal adhatunk nyomatékot állampolgári érzéseinknek.
Hozzáteszem, egy férfi is szörny, amikor náciskodik, na de egy nő!
Designer
Én meg inkább a digitális oktatástól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.