"Vállaltuk, a nyugdíjak értékét jövőre is megvédjük" – írta ki a kormány Facebook-oldalára Orbán Viktor.

Orbán Viktor bejelentést tett a nyugdíjakról, özönlenek a hálálkodó reakciók
Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök azt közölte szavazóbázisának leghűségesebb tagjaival, hogy jövőre (választási év lesz, ugyebár) 6 százalékos nyugdíjemelésre számíthatnak, és februárban ki tudják fizetni a 13. havi nyugdíjat is.

Orbán Viktor posztja alatt exponenciálisan szaporodnak a köszönetnyilvánítások és hálálkodó üzenetek. Itt lehet hozzászólni:

Forrás: Facebook

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
A megvédés magyarul annyit jelent hogy a nyugdíjak értéke csökkenni fog.a bérekhez viszonyítva.Miután a nyugdíj korrekciót a kormány hasra ütés szerűen viszi végbe, és soha nem korrigálja a tényleges inflációnak megfelelően ,így azt az ígéretét sem tartja be a kormány hogy a nyugdíjakat az infláció mértékével emeli.A legutóbbi években 1,2% és 0,5% kevesebb százalékkal emelte a kormány nyugdíjakat mint amennyi inflációt állapítottak meg a következő év februárjában!Erre hiába hívta fel a figyelmet a Nyugdíjas parlament elnöke, észrevételét a kormány lesöpörte , nem foglalkozott vele.Ezért nem érten a nyugdíjasok háláját.Mire fel hálálkodnak az őket meglopó embernek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A "Savas bácsi" és a késsel hadonászó öreglány akkor is kezet csókolna a maffia főnöknek, ha csökkenne a nyugdíjuk.

"Akartok egy kis sósavat a pofátokba?"
index.hu/video/2013/03/07/fidesz_szekhaz_tuntetes/

"Videón, ahogy Orbán Viktor születésnapi miséje után egy idős nő késsel a kezében közelít egy tüntetőhöz"
rtl.hu/baleset-bunugy/2023/06/06/orban-viktor-60-szuletesnapjan-tartott-halaado-mise-kes-tamad

A hülyemagyar maffiahívőknek még a szar is kölni illatú, ha azt a maffiózók nyomják ki...
rücsü41
A megvédés magyarul annyit jelent hogy a nyugdíjak értéke csökkenni fog.a bérekhez viszonyítva.Miután a nyugdíj korrekciót a kormány hasra ütés szerűen viszi végbe, és soha nem korrigálja a tényleges inflációnak megfelelően ,így azt az ígéretét sem tartja be a kormány hogy a nyugdíjakat az infláció mértékével emeli.A legutóbbi években 1,2% és 0,5% kevesebb százalékkal emelte a kormány nyugdíjakat mint amennyi inflációt állapítottak meg a következő év februárjában!Erre hiába hívta fel a figyelmet a Nyugdíjas parlament elnöke, észrevételét a kormány lesöpörte , nem foglalkozott vele.Ezért nem érten a nyugdíjasok háláját.Mire fel hálálkodnak az őket meglopó embernek?
kulabombaafityiszre
@Pegero: ma, 19:10
Miért kellen elmenni.
Menjél el te a kuvaanyádba.
jáger laszló
L vagyok ájulva!!
AND EZT MÉG HÁNYSZOR KÖZLIK AZ ISTENADTA NÉPPEL HOGY + ÉRTSE!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
már párásodni kezdett a szemem, amikor hallottam, hogy januártól 6% emelés, és februárban ott a 13. havi nyugdíj is...ekkor mondta itt egy fórumozó-társ, hogy bazdmegkérlekalássan választási év lesz!...ja, az más...akkor az bizony hosszúcici.
Borsó
Megvédi a nyugdíjakat. Tehát kaptok annyit, hogy -ha a felnőtt gyerekeitek is rendszeresen besegítenek- épp ki tudjátok fizetni a számláitokat és az élelmiszert, és a gyógyszereket. Semmi másra nem marad. Akinek meg nincs olyan, aki támogatni tudja, az már sakkozhat, hogy éhen döglik, a gyógyszerét nem váltja ki, vagy kirakatja magát a lakásából ha sokáig nem fizet. Na ezért aztán tényleg jár a kézcsók, agyhalott szolganép. Nem is kell vénségetekre megváltozni. Amúgy is mindegy már ennek az elbaszott, lerabolt, reménytelen kis országnak.
nemkati
Belenéztem a kommentekbe. Hát bizony a hálálkodókat alaposan leszorították a felháborodottak, jókora többségben vannak. Csak egy pár idézet a nem köszöngetőktől:

az igazi az lenne ha egyszer idővel az ország el tudná érni , hogy a munkabéreknél ne lehessenek alacsonyabbak a nyugdíjak. Hiszen az idősek is ugyanazokat a számlákat fizetik és az üzletekben is ugyanazokkal az árakkal találkoznak mint minden más nem idős ember.

nem a sajatjabol osztogat. Az emeles jar, ahogy a 13,havi is. Jo, hogy mar nem csokolnak kezet azert, amiert megdolgoztak anno.

vannak ebben az országban rengetegen akiknek pár ezer forint nagyon sokat jelent, de úgy érzik hogy meg kell köszönni miközben a problémái okozói milliárdokat nyúlnak le
Sok kisnyugdíjas elszegényedik, Orbán, Orbán családja és baráti köre látványosan gazdagodik

Mit köszöngeted Orbánnak,nem a saját lopott vagyonából adja.Idáig is használta az állam a nyugdíjasok pénzét,utólag emel valamennyit,ami közel sem akkora mint az infláció,ezért ugyan nem jár köszönet.

A tiedet meg megduplàztad te
nemkati
Még egy:
Röfi,Romániában 40 százalékot emelnek.
Ezodabasz
@Pegero: Megemelték a nyugdíjadat 6%-al? Hurrááá! Tapsolj, táncolj, örülj:))) Az ~50%-os áremelkedés az téged nem érint, ne is foglalkozz ilyen apróságokkal.
Nessy
Részemtől a hálálkodást, Urbán ölelgetését , mint feladatot átadom egy orrszarvúnak!Az átlag nyugdíj, és az átlag bér közti olló egyre tágabbra nyílik Kezdetben vala 75%, most 50% alatt volt már tavaly is, azóta tovább csökkent.
Nessy
Nos, ezért az órrriási emelésért nem jár kézcsók! Kiszámoltam, mennyi lesz annyi, nem lettem szavazójuk ennyiért!
vacsi
@nemkati: Az Románia! Szeretnél ott élni?
vacsi
@Borsó: Na, ne komolytalankodj már! Nekünk senki nem segít be, és élünk kényelmesen, boldogan. Jó, nem a tengerparton nyaralunk, nem megyünk síelni, stb, de a nyugdíjas életünket békésen, nyugodtan töltjük: a számláinkat mindig időre befizetjük, jókat főzünk, az ünnepeket is mindig közösen megünnepeljük, és az unokáknak az ajándék sem marad el... Mi kell még a boldogsághoz?
Nessy
@vacsi: Amiket leírtál? Ahhoz az a három dolog kell, amit anno Montecuccoli mondott! Pénz, pénz, pénz!
balos
@rücsü41: Ahogy a konzumációt vissza küldte 2millió pöcs úgy hálálkodott pár ezer agyhalott polgári ökör!
izéke
Talán a neten vette a köszöneteket is,mint a követőit :)))
Havanagi
@Béla333: Azt sem tudja ez a sok kiszáradt debil,hogy hol van,nemhogy gondolkodjon.Ezektől is megvonnám a szavazati jogot.Tönkre teszik a fiatalok jövőjét az országot ,mit lehet ezeken tisztelni? SEMMIT!!
Nessy
@Havanagi: Kéretik nem általánosítani! Nem minden idős demens, de nem is minden demes idős!
namihami
Na, fidesznyuggerek, rajta! Tessék szépen megmosakodni, fogat--protkót mosni, magatokat kirittyenteni, aztán menni és sorszámot szakítani! Lehet sorakozni és a Másik Szent Jobbot csókkal illetni! Nem kell tolakodni, sorszám szerint kell oda állni, mindenki sorra kerül!
(a fog-és protkómosást nem elfelejteni!!!)
Ezodabasz
@Pegero: tegnap, 22:17 Örömhír hogy neked nem csökkent, hanem nőtt és egyre többet ér! Jaaa a nyugdíjadból egyre több mindent meg tudsz venni ugye sőt még félre is teszel:))) Mire gyüjtesz?
Sztyepospista
12 éve lettem, érettségi után szerzett több szakmás szakmunkásból nyugdijas. Azóta
Sztyepospista
Azóta egyetlen ft EMELÉST sem kaptam, mert mindég csak az infl. - bevallott mértékének megfelelő KOMPENZÁCIÓt adta a nagyhatalmú. Miközben a fizetésk lessan az egekbe érnek.
dr. prédikátor
MINEK ÖRÜLTÖK FITYMASZ AGYMOSOTT BIRKÁK!!! a vezéretek kibaszta a szemeteket 6 százalék emelésse!!!??? miközben az infláció az egekben??? a cigány lókupec és csürhéje éli a világát, tovább folytatja a lopást , hazudozást???!!!Eközben a román, vajdasági ,ukrán ingyenélő mocskok milliárdokat kapnak a szavazatukért!!!
izéke
@Sztyepospista: ezzel akarnak rávenni,hogy térj vissza a munka világába ;)))
simmering73
A hálálkodók 2/3-a szerintem kamu profil alól írogató fidesztálib. Ebben biztos vagyok. Mert az a szellemileg leamortizált ember aki azt nyilatkozta hogyha éhen kell halni inkább Orbán alatt haljon éhen, annak biztosan nincs internete. Bár én azt se tartom kizártnak, hogy egy zsák krumpliért mondatták be vele a kamerába ezt az égbekiáltó baromságot.
Ezodabasz
@Pegero: ma, 20:33 Óhhh köszönöm allah! Pont erre vágytam! Lófaszszeletelőgép? Wi-Fi van rajta esetleg? Hány lófasz jár hozzá, vagy azt külön kell megvenni? Utólag lehet majd hozzá kapni budget csomagban lófaszt vagy új készüléket kell vásárolni? Nekem ne gyüjtsél még erre...Lehet hogy nincs szükségem ilyesmire...bár lófasz van bőven:)) Meg ilyen fasz is mint te meg filip haverod. Tudod ki az a félkegyelmű meg a többi barom marha ugye?
verőce21
A 6%-os nyugdíjemelés indoka akkor lenne hiteles, ha a most induló 8 éves kincstárjegyeket nem 9,9%-os kamattal indítaná az Államkincstár...!
(Amiben 0,25% a prémium) :)
Dr. Proktor
Hát még a zsák krumplinak hogy fognak ezek örülni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.