A "csendes eső taktikájával" Magyarországon is folyik az érzékenyítés a woke ideológiára – mondta az Alapjogokért Központ főigazgatója az intézmény gondozásában megjelent, Bolond lyukból – A polkorrekt őrület szemléje 2023 című könyv bemutatóján kedden Budapesten.

A fideszes propagandista szerint el akarják feledtetni, hogy fiúk vagy lányok vagyunk

Szánthó Miklós köszöntőjében rámutatott arra, hogy a gyermekvédelmi törvény és a magyar alaptörvényben foglalt szabályok ellenére amolyan "csendes eső taktikájával" a globális trendeknek megfelelően folyik a "fű alatti" érzékenyítés a streamingszolgáltatók által.

Megemlítette, hogy Magyarországon is megjelent már gyermeknek szánt érzékenyítő mesekönyv.

Hozzátette: Magyarországon is vannak úgynevezett "drag queen" előadások bárokban és egyéb úgynevezett kulturális intézményekben.

Szépen lassan ide is bekúszik – mondta, majd megjegyezte: "elképzelhetjük, mi lenne a helyzet egy DK-Momentum-kormány, illetve parlamenti többség esetén".

Szánthó Miklós hangsúlyozta, mindenekelőtt tudni kellene, mi az a "politikai korrektség", a woke, az eltörlés kultúrája, amit nevezhetnénk szélsőséges liberalizmusnak, neomarxizmusnak vagy bármi másnak; ez az ideológia abból indul ki, hogy emberi gyarlóságok nincsenek, csak társadalmi igazságtalanságok.

Ezeket az elnyomásokat "társadalmi mérnökösködéssel" kell orvosolni – vélekedett. Úgy fogalmazott: ezek a "mérnökök" jobban akarják tudni, hogy mi a jó nekünk, hogyan nézhet ki egy társadalom, egy ország. Meg akarják mondani, milyen szavakat szabad használni és milyeneket nem.

Az Alapjogokért Központ 2018 óta szemlézi a polkorrekt tartalmakat – jegyezte meg a főigazgató, jelezve, akkor még úgy érzékelték, hogy ez csak amolyan nyugati "marháskodás", ami nálunk elképzelhetetlen.

A régi és az új marxistákat összehasonlítva megállapította:

a múltban el akarták feledtetni velünk, ki az istenünk, mi a hazánk, a jelenlegiek már azt is el akarják feledtetni, hogy fiúk vagy lányok vagyunk.

Kitért arra is, hogy a migráció és a menekültjog kérdését szómágiával sikerült eltorzítani. Abból, hogy ha valakit üldöznek, annak az első biztonságos országban joga van menedékhez, sikerült egy globális szociális biztonsághoz való jogot teremteni.

Szánthó Miklós hozzátette, hogy mindez jelen van a mindennapi politikában is. Az Európai Unió több éve indított jogállamisági eljárására emlékeztetett, amelynek az volt az alapja, hogy a magyar alaptörvény egy férfi és egy nő szövetségeként definiálja a házasságot, és ez az unió szerint sérti a jogállamisági sztenderdeket.

Az EU-s pénzek befagyasztásáról azt mondta, hogy az a magyar gyermekvédelmi törvény miatt történt.

Szerinte Magyarország a "józan ész szigete" Európában. Van lehetőségünk védekezni, beadni a "józan ész és a normalitás oltását" – fogalmazott. Hozzátette, ehhez tudnunk kell arról, hogy Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban miként sikerült "átmosni" a társadalmak agyát.

Egy ilyen figyelmeztetés a most megjelent kötet – mondta Szánthó Miklós.

A főigazgató köszöntője után kerekasztal-beszélgetést tartottak a témában Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója, Kőszegi Éva, az Alapjogokért Központ külső kutatója és Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa részvételével.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ez a szöveg még egy terápiás kutyának is sokk lenne!
Nyírfa
Az a baj, hogy ezek a megalomán feudális csökevények már azt nem tudják, hogy milyen embernek lenni.
Nessy
@Nyírfa: Pedig embernek születtek, csak mutálódtak. ami már kezd járványos formát ölteni kis hazánkban!
human
Ezek a fideszesek másról sem tudnak beszélni, mint a szexualitásról. Mintha inkább pont ők lennének bizonytalanok benne és ezért rettegnek.
Clavigo
@Maccska: Addig álljál fél lábon...
kakukkmadár
Te nemnormális magyar Poirot, mi a méretes lóf..t kerestek a hálószobáinkban?! A társadalom nem foglalkozik ezekkel a hülyeségekkel, csak a sok jól fizetett fideszes buzeráns a csatornán való lecsúszás, vagy gyerekpornó nézegetés után! Ti vagytok a társadalom szemete, nem a gyerekkönyvek!
jáger laszló
Én nem feledem,hogy kisfiú is voltam és most 1idősödő szivar vagyok
Közelebb az életem végéhez
Azért eutanáziára nem gondolok!!
csak ennyi
barátilag J.L.
izéke
A fideszesek már azt sem tudják,hogy kommunisták,vagy fasiszták?
Dr. Proktor
@izéke: Egy biztos: korrupt tolvajok...
Azt tudják!
Dr. Proktor
@m73: Az is biztos, hogy ebben a kérdésben nem az dönt hogy mi miben van...
polgarb
Szánt(a)hót sem tudni melyik nemhez tartozik! A kaczkiás bajusz csak álca!
dr. prédikátor
és te mi vagy!!! buzi e vagy vagy pedofil??? vagy mind a kettő te köcsög!!!
Másol
@Maccska: dehogynem a feje is egy tök mint az itt irogato fasztársainak
Másol
@Maccska: most majd jön a durbincs ugye és megmondja a tutit én is tudok igy írni hányadékok vagytok bazdmeg mind
Aki Én
@Maccska: ...de, bele lehet kötni, de már az is felesleges.
Aki Én
Megértem, ha a fideszes csicskák elfeledték, hogy fiúk vagy lányok.
Clavigo
@Maccska: Szajjjer semmit nem felejtett el.. Elöl fiu,,hátul lány.. ( nemzethyleg )
Másol
mennyien vagytok maccska,durbincs,csizmás,tehén,csikari,ómió,őrnagy,+többi komcsi végbél turkász kotorásszatok egymásban büdös hányadékok:)
Aki Én
@KisTehen: ,,,vén hülye férfiként tehénbőrben.
Jókor mondod eszelős balfasz.
Sakk Matt
"A fideszes propagandista szerint el akarják feledtetni, hogy fiúk vagy lányok vagyunk"

Csak a zselé-identitású buzeráns fideszeseket lehet eltéríteni, megingatni!
Sakk Matt
@m73: Nos, ő elől fiú, hátul lány :)
ómió
Az efftársak, bizony, "tennének róla"!
Aki Én
@ómió: Az efftársak bizony tesznek rád. Nem is értem miért lógsz a valagukban, te bolsi csicska.
Talán munkásőr múltad nem engedi feledni az efftársaidat.
telegdilaci
@simmering73:Nem hiszem el hogy nincs egy ép eszű Ember a Fideszben,aki nem ezt az elme bajt szajkózná,az sem volt normális aki kitalálta ezt a gyalázatot,Zárt osztályon lenne a helye ekkora baromságot kitalálni hogy Óvodások nem váltó Műtétjét nem szabad megengedni normális Embernek ekkora őrültség eszébe sem jutna,aki kitalálta és nyomatja orrba szájba arra rá kellene szabadítani egy Albán Szamarat!
ómió
@Aki Én: Bolsiék szarkupaca! Most egy füst alatt a tetvesbolsi csicskaságodat és a szarkupac munkásőr mivoltodat is egyszerre hazudnád másra!? Elmebajodtól ott az elmeosztályon most ennyi tellett!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.