Dömötör Csaba szerint sok kérdés érkezett arra vonatkozóan, hogy mikortól lehet online is kitölteni a nemzeti konzultációs kérdőívet.

"Sokan kérdezik.." – Nagy bejelentést tett a kormány a nemzeti konzultációról
Fotó: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő, fiataloknak szervezett zalaegerszegi fórum sajtótájékoztatóján 2023. november 25-én. MTI/Katona Tibor

A válasz az, hogy mostantól.

Dömötör Csaba szerint a korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy a legtöbben postán küldik vissza a kérdőívet, de nagyon magas volt az internetes kitöltések száma is, ezért mindkét lehetőséget biztosítják.

A konzultációban nagyon sok aktuális kérdés van, de a legnagyobb vita ezekben a napokban kétségkívül az ukrán csatlakozásról zajlik. Brüsszelben arról döntöttek, hogy megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat. Szerintünk ez rossz döntés. Úgy gyorsítanák fel ezt az eljárást, hogy semmiféle hivatalos kalkulációt nem hoztak nyilvánosságra a tagság hatásairól. Arról például, hogy nekünk mennyit kellene ezért pluszban fizetni. Ők nem kérdezték meg az embereket, de a magyar kormány megteszi.

Dömötör szerint látszik, hogy egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, amit az is bizonyít, hogy egyetlen nap alatt, tegnap 62 ezer kérdőív érkezett vissza postán.

Forrás: Facebook

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Másol
szarok a konzultáciotokra meg rátok is
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Pont ezt a nagyon okost kérdezték meg? Sokan? Ötig nem tud elszámolni ez a kakukktojás.
Másol
szarok a konzultáciotokra meg rátok is
jáger laszló
A kormány most pörgeti fel az inzultációs számlálót ,mert lassan pörögnek a fogaskerekek,,,!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Másol
bazdmeg gyün az online robot pörögni ugye hogy a karmelita felhatalmazást kapjon
rücsü41
Ez nem az a Dömötör, aki butább volt mint hat ökör, de ez a különbség a magyarázataiból nem tűnik ki,neki is tudni kell hogy a konzultáció intézményének nincs jogszabályi alapja, csak a népszavazás intézmény az amelyben a nép válaszai , döntései jogi relevanciával bírnak.A baj, hogy a konzultáció eredményét már előre lehet borítékolni, mert a kérdések már nem kérdések, inkább ,válaszok ezek állkérdések, sem a kibocsátásuk sem beérkezett válaszok száma és eredménye hivatalosan nincs igazolva, tehát azt mondnak róla akiknek ez nagyon fontos, amit csak akarnak.A konzultációs kérdések nagy része olyan amely a konzultáció vége előtt már eldöntött kérdés volt a vezetők réséről, tehát a döntésben nem befolyásolta a képviselő urakat és a politikai elvtársakat, úgy döntöttek hogy nem ismerték a válaszadók válaszait, másrészt olyan ügyekben kértek vélemény amiben a kormánynak ,vagy a kormányfőnek kell dönteni, és a döntés felelőssége is az övé. Az Alaptörvény szerint nem lehet senkire sem hárítani, nem védekezhet Orbán azzal, hogy de hát a nép 90%-a is így döntött volna, ha előbb kérdezem őket mielőtt döntök.A miniszterelnök felelőssége a meghozott döntésekért nem hárítható át.Ezért is választunk miniszter elnököt, és ezért is képviseli hazánkat egy személyben nemzetközi tárgyalásokon.Hogy a nép elégedett -e a döntéseivel az a következő választásokon dől el, vagy megválasztják újra vagy nem!A népszavazás intézményének kellene sokkal nagyobb jelentőséget, értelmet tulajdonítani, mert ott jogilag megfelelően vannak lefektetve a szabályok, de ott meg az eredmények figyelembevételére kellene több gondot fordítani, mert ha eredménytelen a népszavazás akkor azt kellene kihirdetni, és nem azt hangsúlyozni, hogy hány ember szavazott a népszavazáson feltett kérdés mellett!Még jó hogy nem közfelkiáltással dönt Orbán , mint az ókorban azt tették.
Nessy
Elővették a régi programot, amivel régebben is egy gépről fals email címekkel tízesével lehetett "konzultálni"??
lampa laz
Ezek szerint nem nagyon küldik vissza ezt a szemetet nekik, így kénytelenek bekapcsolni az online robotokat. Ezek majd százezrével töltik ki. Legalább addig eltűnik innen a fideszállatfarm is, maccska, tehén, halfarok...
lampa laz
@rücsü41: Ez így van ahogy írtad. Minden tájékozott állampolgár tisztában van ezzel, ők nem is küldik vissza ezt a szemfényvesztő ßarságot, de a buta híveket etetni kell, mert éhendöglenek. Amiért ezt kitalálták az a pénz lenyúlásáról szól. Mindent pénzzé tesznek, ami vissza tud áramolni a zsebükbe, senki sem számoltatja el őket, hiszen látjuk.
justhpeter
TILTAKOZOM ! Dörmögő Dömötör éjjel-nappali kényszermunkára akarja utasítani az online-kitöltő fidelitast.
csagyi
Miután teljesen bizonytalan a vélemények összesítése így nem adhat valós eredményt arra hogy mi a MO.-i lakosok valós válasza. "Természetesen" a vélemények 95.8 %-a tükrözni fogja a vezetés döntését ami további cselekvésre is alkalmas.
Mire is?
nemkati
Nagyon szerették volna már elindítani az online szavazást, mert azzal lehet csak igazán nagyot csalni, de a kutya se érdeklődött utána. Erre előáll a dömötör, hogy sokan kérdezték - ezt ugye nem lehet ellenőrizni, ahogy azt se fogjuk pontosan megtudni, hányan küldték vissza és hányan töltik ki online. Amiben én hiszek, a gyűjtőpontokon leadott kérdőívek száma. Csak a kormányhoz beérkezett és az aHang által gyűjtött üres ívek együttesen nehogy 15 millió legyen!
csagyi
@nemkati: Biztosan a "jó" kezekbe kerülhetnek a begyűjtött kérdőívek? Csak kérdezem.
Ellenőrzés nélkül nem tartom jó ötletnek.(én)
Sámannus
inkább kevslitek, azé lehet elektronikusan is szavazni. Amikor a farkadat rázod attól is beindul a számláló
Cherry
Szegény szerencsétlenek, próbálkoznak már mindennel, de minek??? sz@rba a zsiros muzsikus és bandája, túlfeszitette azt a húrt.
Havanagi
Bizony ! Nagyon izgul mindenki,hogy hányan küldik vissza,ez most mindednkinek a legfontosabb.Atyám ! Milyen karácsonyunk lesz,ha még nem tudhatjuk meg,.Elmebeteg!!!Ki a fx-t érdekli a koholt xarotok??!!!Már a hiveitek is csalódtak bennetek,a keresztény ellenes kormányzásotokban.Ez a ki tud nagyobbat hazudni és lopni mentalitás átüt mindenen,gyalázatos az imázsotok.
nemkati
@csagyi: Hát, valószínűleg az aHang-nak kéne postán elküldeni, miután kiderült, hogy a kormány támogatói is hasonló akcióba kezdtek, hogy összegyűjtsenek üres íveket. Többen jelentkeztek, hogy összegyűjtik az íveket, de valójában a Fidesznek gyűjtik.
csagyi
@nemkati: Például amit felvetettél ezt is besorolhatjuk a többi közé. Értem én hogy jó lenne az ellenzéknek is ha biztos számokkal tudna operálni,de ez az egész csak egy halva született propaganda milliárdokért. Az unióval (aminek tagjai vagyunk) nem hadakozni kellene hanem okosan érvelni és vitázni,mert ahány ország annyi érdek. Ehhez viszont kompromisszumokra hajlandó vezetőkre van szükség,nem bárgyú plakátokra és hasonlókra.
Lepényleső
Ezek mit ki nem találnak a közpénzek elrablására; nemzeti konzultáció,- magánosítás,- közalapítvány,stb.,?
Kazinczy nyomukba nem léphet amit ezek kitalálnak nyelvújítóként,- hogy a szabad rablást véghez vigyék?
evacica
Ez az inzultáció arra amire való kemény! De jó sik pénzt hozott valamelyik maffia tagnak a konyhára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok