Hadházy Ákoshoz újabb érdekes fejlemények érkeztek be a kormány által osztogatott laptopok kapcsán.

Folytatódik a panaszáradat a kormány „nagylelkűségére” – Újabb problémák merültek fel a laptop-projekt kapcsánillusztráció, MTI/Illyés Tibor

Ahogy megírtuk, a kormány a magyar diákoknak 120 ezer laptopot osztott ki, amit elvileg egy 220 milliárd forintos projekt keretében finanszírozott a „gonosz Brüsszel”. A képviselő több forrása szerint is egészen silány gépeket kaptak a gyerekek, nagyon drágán. És ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen azóta kierült, hogy még a laptopok felmatricázásával is mutyizott a kormány, erről itt írtunk részletesebben.

Most pedig úgy tűnik, hogy a laptopok még használtak is voltak.

Mióta elkezdtem foglalkozni a gonosz Brüsszel pénzéből az iskolákban kiosztott, meglehetősen gyenge, de legalább erősen túlárazott laptopokkal, rengetegen kerestek meg a tapasztalataikkal, panaszaikkal

– írja bejegyzésében Hadházy Ákos.

„Egy budapesti gimnazista szüleitől kapott információk alapján már az is kijelenthető, hogy az újként kiadott, a Klebelsberg Központ leltári matricájával ellátott gépek legalább egy része HASZNÁLT” – teszi hozzá. Majd a független politikus idézi az érintettektől kapott levelet is:

A látszólag új, dobozos, mindenkinek teljesen egyforma laptop elindításakor érdekességekre bukkantunk: Több mappa volt a kezdőképernyőn és beazonosítható az ember is, aki használta, 2022-es fájlokat is találtunk rajta. Családi fotókat, munkahelyi felmondást, kriptovalutázás elszámolásokat, munkahelyi referencia-fotókat. Beazonosítható a felhasználó: név, bankszámlaszám, anyja neve, lefotózott lakcímkártya és személyi igazolvány, illetve kb. minden is benne van a tárolt dokumentumokban.

De hozzáteszi, hogy más jelek is utalnak arra, hogy a brutális összegért bevásárolt gépek valójában használtak. Volt, aki egy vonatkozó Facebook-csoportban a gyenge teljesítményre panaszkodott, mire egy fideszes képviselő válaszolt is, hogy ez nem lehet, hiszen

a gépen viszonylag újak, legutóbb a népszámlálás során használták őket.

Eddig viszont úgy tudtuk, hogy ezzel a céllal a KSH tableteket vásárolt.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Mindent leszarozol amit nem értesz?
Ezért szerepelsz ennyit, te Propeller leghülyébbje?
Csalj egy kicsit, játszd el, hogy nem is vagy olyan ostoba, mint amilyen.
Mondjuk ez nem lesz könnyű...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Én a gyerekeimnek 300 ezer környékén vettem boltból a laptopokat még az akció meghirdetése előtt jóval, ennyiért már lehetett nagyon jó gépeket venni. Láttam ilyen ingyen osztogatott gépet már életnagyságban, működés közben, kb. 50 ezret ha megérnek. Iszonyat lassúak, de nem sorolom inkább tovább a jellemzőiket. 270 ezer forint bruttó egy ilyen? Ez jó üzlet megint valakiknek.
Pusztai
a lélegeztető gépekre hajaz az akció, közpénz lenyúlas.
Aki Én
@KisTehen: Mindent leszarozol amit nem értesz?
Ezért szerepelsz ennyit, te Propeller leghülyébbje?
Csalj egy kicsit, játszd el, hogy nem is vagy olyan ostoba, mint amilyen.
Mondjuk ez nem lesz könnyű...
Aki Én
Miért van az, hogy mindig a legostobább agyhalott ér rá legjobban?
division
@KisTehen: Megint jöttél libsizni? Egyenesen röhejes (vagy szánalmas inkább), amikor valaki kimondja az igazságot, és akkor az mindjárt libsi. Mennyit fizetnek neked ezért? Gondolom megéri, különben nem csinálnád. Én a rendszerváltás után ingyen védtem a Fideszt hosszú éveken keresztül, nem érdekből. Tudod megint az van, hogy a rászoruló gyerekeknek adtak egy közel használhatatlan gépet a tanuláshoz, pont mint amikor a tableteket osztogatták, azok is egytől egyig a szemétbe valóak voltak, de voltak akiknek ez megérte. A lényeg, jól lehessen keresni rajtuk azoknak, akik ezt finanszírozzák. Egyébként ezzel nem is lenne baj, ha új, viszonylag normálisan használható gépeket osztanának ebből a pénzből, de ezek nem azok, és lefogadom, még a közelébe nem voltál egy ilyennek sem.
Aki Én
@KisTehen: Te valami olyan hihetetlenül eszelős balfasz vagy, hogy az már köztetek is kimagasló.
Tényleg egészen elképesztően buta vagy.
division
@Aki Én: Tudod hogy van ez, a Fidesz adta, így csakis hálálkodni szabad. Az meg másodlagos, hogy maga a Windows betöltési ideje hosszú percekbe telik, a programok megnyitása (pl. egy excel táblázat) legalább 2 perc. Most kétlem, hogy neked fel kellene sorolnom az olyan programokat, amelyek jóval gépigényesebbek egy excelnél.
archive
@KisTehen: jellemző, hogy pár év alatt azért két billentyűkombinációt meg tudtál jegyezni a bejegyzéseidhez: Ctrl+C / Ctrl+V ..
division
@KisTehen: Hiába, a pénzért mindent, már Hofi is megmondta. Amiket leírtam, annak semmi köze Hadházy - hoz, ezek valóban ilyen gépek, de mint mondtam, te szerintem még nem is láttál ilyet élőben. Ja, és ne libsizz, mert már szánalmas nagyon mint azt fentebb is írtam. Remélem a te gyereked (már ha van) is kap egy ilyet majd, aztán írhatod a dicsérő szavakat továbbra is. Ezek a gépek használtak, silányak. Meg kellene értened: Nekem nem az a bajom, hogy ezen keresnek bizonyos emberek, ez így is van rendjén, csak akkor adjanak is legalább némi minőséget, vagy hagyják a fenébe inkább az egész projectet.
archive
@KisTehen: ez igen, ez aztán már egyéni hozzászólás - végre nem libsi..
lusta
Aztán megy a nagy brüsszelezés, amikor pl. ilyen projektek elszámolása után nem akarnak adni egy petákot sem.
kereső
@division: 13:26 Az unió adta rá a pénzt., nem a fidesz, és még csak nem is a kormány ...amit aztán elloptak, és a már máshonnan leselejtezett laptopokat és táblagépeket összeszedték a használt gépek piacán. 270 ezer Ft/ db áron.
division
@KisTehen: Te értelmezed egyébként amiket eddig már leírtam? "Láttam ilyen ingyen osztogatott gépet már életnagyságban, működés közben" Ha nem nézek fel ma a propira, lehet el is siklok a téma felett, elvégre nem nekem volt szükségem ingyen gépekre, csak eszembe jutott így most az évekkel ezelőtti tablet osztogatás, amelyek lényegében asztal lábtartónak voltak jók kizárólag, ezeket még igényelni sem kellett, osztogatták ki a dolgozók részére, még nejemék is kaptak belőlük az óvodában, onnan tudom mekkora nagy trágya volt mind, még ajándékba sem adtam volna senkinek.
division
@kereső: Persze, de csak olyan kezeken mehettek át, amelyek tulajdonosai kompetensek voltak benne. A pedagógusok bérét is szegény Brüsszelnek kellene állni (legalábbis egy részét), aztán majd lesz kire fogni, ha nem lesz csak 10% - os az emelés. Jól ki van ez találva, de a végtelenségig azért nem csinálhatják ezt.
division
@KisTehen: Általánosítok? Az összes tablet ugyanaz volt, itt meg az összes eddig általam látott laptop is. Miért gondolod, hogy az összes többi majd más lesz?
gazdag dezső
@division: Brüsszelnek semmiköze a pedagógusok fizetéséhez .Azok bérét a Magyar kormánynak kell állni.Csupán csak a hiszékeny embereknek beszélték be .Azért nem emelünk mert Brűsszel nem küldi a nekünk járó pénzt,Nem adtunk kölcsönt nekik.Nem jár .Csak kapható,mint az ajándék .Nettó befizető az ország .De ki kellene érdemelni a jogállamiság megteremtése ,és sok más az akadálya a kifizetéseknek .A jogállamisággal börtönbe is kerülhetne nagyon sok ember .és igy hát nem ,nem akarnak .!!!
division
@gazdag dezső: Miért, ki mondta hogy van hozzá közük? Rossz helyre címezted szerintem a mondandódat.
Billibácsi
Csodálkoznék ha csodálkozna valaki!
division
@KisTehen: A lényeg ugyanaz, egyik sem használható semmire.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.