Az Egységes Diákfront demonstrál a Belügyminisztériumnál.

Bohócot csináltak Pintér Sándorból a tüntető diákok

Zúgott a "Pintér, takarodj!" A belügyminisztert ábrázoló bábut az egyik aktivista meghipnotizálta.

A demonstrációt élőben közvetíti a Mérce.

A tüntetést az Egységes Diákfront és a PDSZ szervezte

"Hol a pénz? Mennyi a pénz? Kinek mennyi jut belőle?" – ezekre a kérdésekre szeretnének választ kapni.

Az Egységes Diákfrontot képviselő Perlaki-Borsos Noel úgy látja, hogy a kormány máris igyekszik kihátrálni a vállalásaiból. Nem igaz, hogy "brüsszeli papírcetliken" múlna a béremelés fedezete, ilyenekre nem lehet hivatkozni, miként emberek megélhetésével sem lehet szórakozni – fogalmazott.

A PDSZ országos választmányának tagja, Pál Alexandra a "félelmet nem ismerő" tiltakozásnak tulajdonítja a pedagógusoknak járó 32,2 százalékos béremelést. Hozzátette ugyanakkor, hogy nincs garancia az ígéretek betartására, ezért nem szabad hagyni, hogy "szemfényvesztés legyen a béremelésből", amelynek egyébként a mértékével sem elégedett a szakszervezet.

Pál Alexandra szerint nem csak a tanári fizetéseken kell változtatni, az oktatás ugyancsak radikális átalakításokra szorul, a szervezők ezért a tiltakozó akciók folytatását ígérik. A rendezvényen néhány tucatnyian vettek részt, többen az EU és a PDSZ zászlójával érkeztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a hideg időjárásra tekintettel meleg teát osztottak a tiltakozóknak, akik többször is Pintér Sándor távozását követelték. Az MTI értesülése szerint a rendőrség 200 liter teát készített az eseményre.

Forrás: Facebook

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Nem bohóc...bűnöző!!! Vén fasz. Hazamehetne a milliárdjaihoz - végleg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakukkmadár
Sajnos általános a vélemény, hogy Pintér nehézsúlyú bűnöző. Orbán nagyon jól tudja ezt, mert Pintérnél vannak a orbán régi aktái még a III/III-as időkből. Kirúgni nem tudja, ezért inkább a piszkos munkát végezteti vele. És közebn mindketten nagy megelégedésükre szépen gazdagodnak. Mi kell még? Ja, filippínók a magyar melós helyett...
Csizmás Kond
@Horizont: ...az hogy mi nem jó bárhol is az ország minden egyes állampogára tudna valamit mondani sőt olyan dolgokat is amiről azt sem tudja mi az. A diáktüntetés az én szerény véleményem szerint olyan mint amikor egy alacsony béren tartott gyárimunkás a kormány ellen sztrájkol a béréért, vagyis nem a munkaadójától, a tanitójától az iskolájától kér jobb akármit, hanem felül valaki biztatására és mások érdekében mások érdekéért harcolvaszellőzteti magát. A diák egyetlen dolga és kötelessége a tanulás és nem a tanár vagy valaki érdekében történő utcai lófrálás. Az hogy milyen szépen és értelmesen tudnak valakik szónokolni az csupán annyit tesz hogy megtanult olvasni, mert a szöveget kitudja ki írta. Ez az egész diáktekergés pontosan azt az eredményt hozza mint amikor harcolnak a cigánygyerekek iskolába járásáért de az legtöbbet az utcán tölt el tanulás helyett, és tudjuk miket tanul ott...nekem ez a véleményem, ez volt és ez is marad, függetlenül attól hogy valakinek tetszik az ilye viselkedés vagy az általuk felolvasott szónoklat, és azokért képes dicshimnuszokat zengedezni a fórumokon.
Horizont
@Csizmás Kond: Mi olyan messze vagyunk egymás véleményétől, nézetétől, elveitől, erkölcsiségétől mint Makó Jeruzsálemtől, hogy értelmetlen minden párbeszédünk.
Csak annyit a pedagógusok munkaadója az állam.
Csizmás Kond
@Horizont: Persze hogy az, de milyen pedagógus az aki a diákjaival harcoltassa ki a jövedelmét ?...amúgy itt nem is pedagógus meg diák izé van hanem annál sokkal másabb szarság...pártok, oldalak használnak ki megvezethető alanyokat a saját érdekükben...pl a vén szaros pénzelte semmittevők.
Valamikor ha egy diák bármilyen tüntetésen részt vett örökre kizárták az iskolából, ma meg annál jobb minél butább és minél jobban tud faszozni meg szarságokat bekiabálni...és ezt idős emberek pártolják mint te is...és még te papolsz erkölcsről...holott az erkölcs fogalma alatt egy adott társadalom által régebbi tapasztalatok alapján összegyűjtött és helyesnek ítélt viselkedési szabályok összességét értjük...ugye hogy ezt sem tudtad...mert ha igen biztos nem égeted magad.
justhpeter
@KisTehen: Vigyázz magadra mert a libsi allergia két dologhoz is vezethez, a depihez és az öngyihez. Kár lenne érted, nem minden nap találkozhatunk Isten ekkora marhájával.
C_3PO
Sokra mentek vele! Lesz eredménye???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.