"Minden településen csak egy hiteles csapat induljon a Fidesz ellen!" – javasolja Facebook-oldalán Márki-Zay Péter.

Márki-Zay: így győzhető le a Fidesz a 2024-es választásokon
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

A Mindenki Magyarország Néppárt elnöke arra kér minden ellenzéki jelölő szervezetet és minden jelöltet, akik szeretnék megmérettetni magukat az önkormányzati választásokon, hogy minden településen egy közös, hiteles és győzelemre esélyes csapat induljon a Fidesz ellen.

Erről haladéktalanul meg kell állapodnia az ellenzéknek mindenhol. Ha nem tudnak megállapodni tárgyalásos úton, akkor követeljük, hogy minden ilyen településen legyen előválasztás. Nem szeretnénk, ha a településeken több ellenzéki csapat indulna a választásokon, hiszen így az ellenzéki szavazatok megosztásával a Fidesz kezére játszhatják a településeket

- írja Márki-Zay.

Petíciója itt írható alá.

Forrás: Facebook

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Hiteles csapat?"

Maki, te voltál az első, aki az előválasztási megállapodást felrúgta... Ennyit a hitelességedről...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Asszem,,,ebből a csávóból elegem van.
Qqberci
"Hiteles csapat?"

Maki, te voltál az első, aki az előválasztási megállapodást felrúgta... Ennyit a hitelességedről...
namihami
Az ő tanácsai nélkül nagyobb lenne az esélye!
kereső
Követeli az mszp, követeli MZP, követeli a momentum...előválasztás!!Azok, akik 2021-ben elsőként csapták pofon az ellenzéki szavazó tábort. Bocsánatot mikor kértek?
Nyírfa
@Clavigo: 17.18

Nem vagy vele egyedül! :)
Béla333
Igaza van MZP-nek! Ha több ellenzéki jelölt van, akkor előválasztást kell tartani!
Ez a megoldás!
kereső
@Béla333: Nem voltál ilyeb lelkes, amikor kunhalmi "követelte" ugyanezt. Egyébként mzp is nyilt kapukat dönget, hiszen KG felhivására gyakorlatilag csak éppen a momentum mondott nemet néhány napja. Most meg donáth is mást mond. Nagy kérdés, hogy az ellenzéki szavazókat megmozgatja -e az előválasztás, és egyáltalán az önkormányzati választás.

Az EP választást sem jól kommunikálják- hiszen a tét: orbán vagy európa, mert ha a fideSS behúzza akár a 2019-es eredményt, képes eladni 98%-os győzelemnek. Azon kéne ügyködni, hogy kigolyózzák a fideSS-kdn-t.
És ebből a szempontból nagyon szerencsétlen szabó Timi javaslata, aki "spórolási" megfontolásokból egy napra javasolta megtartani a kettőt. Arról már nem is beszélve, hogy mit fog ez előidézni az önkormányzatokban- hiszen vaan egy új képviselő testület és polgármester érvényes mandátummal, miközben még októberig él a 2019-es önkormányzat.
FLETÓ
EP? Kétlem!
Helyhatósági? Független jelöltekkel!
Sakk Matt
...

Déja vu-m van...és hányingerem!
Nyírfa
@kereső: 18.18

" Arról már nem is beszélve, hogy mit fog ez előidézni az önkormányzatokban- hiszen vaan egy új képviselő testület és polgármester érvényes mandátummal, miközben még októberig él a 2019-es önkormányzat. "

Hja, kérem, spórolni tudni kell! :)))
És káoszt, amelyhez különös érzékük van a magyaroknak, no meg erős vonzalmuk , hiszen remekül lehet a zavarosban halászni.
csak úgy....
látom a magyarok még mindíg ragaszkodók! :) - elvégre így is lehet szeretni orbánt...
NKF
Már tényleg nekem is hányingerem van az egész politikai bagázsból!
A kormánypártból azért a töketlen süket ellenzékből meg ezért!
Billibácsi
2022-ben a meggondolatlan, ide-oda csapongó nyilatkozataid alkalmat adtak a fidesznek, hogy beléd álljanak. A vége az lett ami. Úgy, hogy ne okoskodj!
Béla333
@kereső: 18.08
Korábban is azt írtam:
Sajnos hogy ha az ellenzékiek maximálni akarják a szavazatokat akkor az Uniós választáson egy közös lista kellene, az Önkormányzati választáson meg előválasztáson kell eldönteni, hogy ki legyen az az egy közös jelölt, aki a maffiával szemben áll.
Horizont
@Béla333: oké igazad van. Csak azért lenne jó az EP választáson külön indulniuk mert rájönnének mi a realitás és hátha kijózanodnának.

Miért nem hagyják ki a nyilvánosságot?
rücsü41
Péter!Érti amit mondtál Donáth Anna?
Virág Árpád
Neked már mindegy! Júniusban úgyis szívsz...

kepfeltoltes.zapto.org/public/20240128205557_dákó_0de0a118da.jpg
verőce21
@csak úgy...: Te MZP szekértoló...!
csak úgy....
@verőce21: te egy súlyos elmebeteg! a vélemény nyilvánítás mióta szekértolás? - azt te és az idióta társaid csinálják az 0rbánék ekhós szekerével! - a vikitek pedíg a kurázsi mamátok... :)
Peller Anikó
@Béla333: 17:53, Béla! Hogyan akadályozod meg, hogy a riadóztatott fideszbirgák elmenjenek szavazni? Megy nekik az email, hogy mikor, hova kell menni és kire kell ikszelni.

Az előválasztást a fidesz nyeri. Megoldják, erre van pénz, energia.

Te már letetted a voksodat a makizéra a múltkor is, mi lett belőle? Katasztrofális bukás.

Szóval légyszíves világosíts fel mire lenne jó egy előválasztás, szerinted.
csak úgy....
@Peller Anikó: ezzel azt akarod mondani,hogy ti magyarok ennyire buták vagytok, hogy csak egymásra tudjátok kenni az 0rbánotok sorozatos gyözelmeit? - persze lehet benne valami, hiszen tudat alatt csak benne bíztok és kiver a víz benneteket minden egyes alternatívától,ha azt nem ferkónak híjják! :)
Peller Anikó
@csak úgy...: Hát ez nem volt szép tőled. Vagy csak vicceltél?

Én csak egy dolgot tudok elképzelni vékonyka lehetőségként: minden épkézláb ember felsorakozik a legnagyobb ellenzéki párt köré és nempedig éket ver belé.

Egy 1%-os párt köré nem fog felsorakozni senki sem és ha nagyon jók akkor elérhetnek akár 5%-ot is.

Szerinted így kell egy populista, média túlsúlyos gecipártot leváltani?
verőce21
@csak úgy...: Semmi támogatottsága nincs MZP-nek, legalább ti szellemi fogyatékosok fogjatok össze...! :)
csak úgy....
@Peller Anikó: nem tartod furának, hogy pld. hadházyt ,akit az ellenzéki szavazók sokan tisztelnek,szeretnek a sziszifuszi munkájáért a dk. még csak szóra sem érdemesíti? - persze a törököt is a genya habsburoknak kellett kiverni magyarországról...,majd egyszer jön valaki és talán legyözi 0rbánt is...
csak úgy....
@verőce21: tudom, - egy gyogyós országban sok gyogyós között csak 0rbán tud labdába rúgni! :) - te szellemi fogyatékos nagy magyar, akit az sem zavar,hogy rohamosan fogy a magyar! - kihaltok ,nagy dolog de legalább a kedvencetetek halasztott ki benneteket! :)
Peller Anikó
@csak úgy...: Nem tudok a dk helyett dönteni. Csak egy dolgot tudok elképzelni némileg hatékonynak, az összefogást. És nincs és. Ha nem megy akkor szétrohad magyarország ezalatt a büdözsgeci gányó uralkodása alatt.
verőce21
@csak úgy...: Aztán passzentos rád a Márki-Zay póló, te gyagyás...?
csak úgy....
@Peller Anikó: te mondtad, - közben a történet a valóságban úgy hangzik, hogy 0rbánon kívül mindenki hülye mert egyedül ö tudja közületek,hogy mit akar!
- BENNETEKET RABSZOLGÀKNAK , - ha kibuktatok ,jönnek helyettetek a keleti vendégmelósok!
csak úgy....
@verőce21: te valóban egy ennyire szellemi szegény legény,hogy az érveid szinte már alulról súrolják a macsskánk megszokott,begyöpösödött,kecskebaszós ötleteit? :)
verőce21
@csak úgy...: 23:31) Azért gondolom, téged mekkora aggodalommal tölt el, hogy "kihal a magyar!" - álnokom?
csak úgy....
@verőce21: már megint terelsz te ócsmány ökör, hiszen pont néked kéne fölháborodnod ezen,mint állítólagos nagy magyarnak, te hazúg tetü!
verőce21
@csak úgy...: te nem kellesz senkinek, sehová, még tanácsadásra sem! - fogd fel már végre...!
Nem szoktad még meg az elb@szott életed során?
csak úgy....
@verőce21: - te olyan mint toldi bátyaj,ki 0rbánnál a tányért váltja!
csak úgy....
@verőce21: jönnek a látomásaid és a beteg jóslataid mikor válaszképtelenné válsz! :)
@verőce21: te egy ringyó ,egy bakcafat!
verőce21
@csak úgy...: a tányér váltást éppen te műveled, te hazaáruló Schenkihazy!
csak úgy....
@verőce21: te egy beteg ember, egy rettenetesen beteg, akinek nincsenek érvei csak visszaköpköd mint egy butuska óvodás! - te valóban egy hazaáruló schenkihazy,aki még emberszámba sem veszi a magyar honfitársait,akiket a kedvenc kormánya,nem sortüzzel tett el láb alól , de vannak vagy százezren és egyre szaporodnak...
csak úgy....
@verőce21: te egy népirtókat támogató náci ökör, akik pont a fajtádat ölik!
NKF
Akkor lesz ismét"előfosás"! A végén meg "összefosás"!
Pusztai
Hatalmas problema, az egyik legjobban kommunikáló és legfelkészültebb szakmailag, nyelvtudásilag MZP, de van benne valami visszataszító, sokszor vagdalkozik, meggonolatlanul mond ki valamit amire a fidesz rá tud ugrani és ezzel gyilkolni. - 22-ben 50%-ot adok a félreérthető Natos szövegére,- ha hibát követ el, nem képes azonnal korrigálni.
De róla elképzelem, valóban leszámoltatást csinálna, de pl Karácsony stílusu ellenzékiről nem.
verőce21
@csak úgy...: (00:28-30) Nincs rád bízva a népszaporulat, de a népességnyilvántartás sem Magyarországon, te buta ökör!
Te csak egy felforgató hazaáruló ügynök vagy...!
Béla333
@Peller Anikó: 22.42
Leírtam már számos alkalommal: ha több ellenzéki jelölt közül egy adott térségben előválasztással tudnák kiválasztani, hogy ki legyen az az egy jelölt, amelyik a maffia jelöltjével szemben indul, akkor az ellenzéki érzelmű szavazók is megmozdulnának, úgy éreznék, hogy van beleszólásuk a "nagyok" dolgába, kíváncsiak a véleményükre.
Ha úgy érzik, hogy az ő jelöltjük lesz az induló, akkor a tényleges szavazás napján is sokkal többen mennek el a szavazásra. Talán megmozdul az a sok-sok ember is, aki most nem lát alternatívát.
Például képzeld el hogy mi lesz, ha Zuglóban az ellenzéki szavazókra erőltetik a Horváth Csabát. Sokan látják és rühellik, hogy ebben a körzetben régóta az MSZP és a maffiapárt közösen, bűnszövetségben lopkodják a közöst.
Hány ember fog otthon maradni, ha a rájuk erőszakolt Horváth lesz az ellenzéki jelölt és mennyien mozdulnának meg, ha egy előválasztáson kiválasztott közös jelölt indulhatna.
Béla333
@csak úgy...: 22.54
Pontosan így van! A DK-sok szerint minden jelölt szar, aki nem DK-s!
Amióta kivált az MSZP-ből a DK, azóta nem képesek elviselni az ellenzéki oldalon más pártot, más politikust.
Olyan lelkesedéssel gyilkolják az ellenzékieket, mintha az lenne a fő ellenség, nem a maffiapárt!
És képtelenek belátni, hogy ez maga a zsákutca!
Béla333
Azt is leírtam már számos alkalommal, hogy nem kellene egymást kizárni az ellenzéki térfélen.
2 csapat kell: az egyik a DK köré csoportosulhatna, a másik meg a Momentum köré. A szavazóknak meg egy dolga lenne, hogy ezt a 2 csapatot párbeszédre és kultúrált, (egymás véleményét még akkor is elfogadó, ha az nem egyezik) együttműködésre kényszerítsék. Így minden ellenzéki megtalálhatná a helyét.
És igen! A 2 alakulat a jelöltjeiről tartsanak előválasztást!
Ez lehet egy megoldás!
kereső
@Béla333: 08:54 Na látod!, ez egy ép-kézláb javaslat.
balos
Amíg a fideSSes tömeggyilkosaink ülnek a számítógép előtt addig biztos a győzelmük!A muszka rajta tartja a kalózait a gépeken!Mert a geci a dzsoli dzsókerük az UNIO meghekkelésére!
Peller Anikó
@Béla333: 8:44, Felfognád már végre a problémát???

- Mi a garanciád arra, hogy az előválasztási cirkusz ne a fidesz szájíze szerint történjen meg?

Próbáld már meg megérteni ezt az egy mondatot. Egyáltalán érted amiről beszélek? Az előválasztást nem az ellenzék fogja eldönteni hanem a mozgósított fidesz tábor.
Béla333
@Peller Anikó: 10.53
Kérdezd meg a Magyar Györgyöt! Egyébként meg mozdítsd meg az ellenzéki szavazókat, hogy menjenek szavazni, ha a maffia is meg tudja tenni a sajátjaival.
Erre a "Fidesz mozgósítja a sajátjait, hogy erre vagy arra szavazzanak egy ellenzéki előválasztáson" szövegre semmiféle bizonyíték nincs. Ha meg százfelé lenne egyidejűleg előválasztás, képtelenek lennének titokban mozgósítani a maffia embereit!
Tudtommal csak olyan valaki indulhat egy ellenzéki előválasztáson, aki bizonyos elkötelezettségeket aláír mondjuk Magyar Györgyék előtt. Ha a jelölő pártjuk vállalja a garanciát a jelöltértért, akkor nem mindegy, hogy mozgósít a maffia vagy sem? A lényeg, hogy az előválasztáson győztes mögé fel kell sorakozni és nem úgy, ahogy Gyurcsány és a DK tette MZP előválasztási győzelme után.
Soha nem tudunk kilépni ebből a körből, ha mindig azon sopánkodunk, hogy nem is lehet a jelenlegi helyzettel mit kezdeni, semmit sem lehet csinálni, ezért aztán ne is csináljunk semmit.
A szavazói passzivitás az, amit meg kell változtatni, arra meg jó szerintem az előválasztás!
Béla333
Ha van 2 vagy 3 olyan ellenzéki jelölt, aki írásban, aláírásával vállalja, hogy az ellenzéki előválasztáson való győzelme esetén a közös ellenzéki érdekeket fogja képviselni a tényleges választás alatt, akkor nem mindegy, hogy ki nyer?
Miért kell ettől félni? A maffiának mi érdeke lenne hogy tömegesen, országosan beavatkozzon az előválasztásba?
De ha a pártok a választók feje fölött mutyizzák ki egymás között, hogy az egyes körzetben ki legyen a "közös" jelölt, aztán ezt megpróbálják leerőszakolni az ellenzéki szavazók torkán, akkor az eddigi választások bizonyítják, hogy sokan nem is mennek el inkább szavazni, mert ne nézzék már őt gyereknek a pártok... Pláne, ha azt sulykolják, hogy aki nem szavaz a kijelölt ellenzékire, az a maffia szekerét tolja, akkor sokan csak legyintenek az egészre és otthon maradnak!
Na ezen kell változtatni! Erre jó az előválasztás! Ha meg részt vesz valaki az előválasztáson, akkor jó eséllyel részt fog venni az igazin is...!
Béla333
Az is akkora baromság, hogy ha 5 éve ellenzéki vezet egy önkormányzatot akkor most ne induljon abban a körzetben senki más ellenzéki, mert az addigi polgármester már "bizonyított"??!!
És ha szarul végezte a dolgát, akkor már soha ne próbálja az ellenzék lecserélni?
Ott van Zugló, vagy ott van az egri körzet. Miért kellene hagyni ezeket a polgármestereket automatikusan a helyükön?
Mert 5 éve ott vannak, ahol?
Na az ilyen baromságok azok, amire sok jószándékú ellenzéki érzelmű csak legyinteni tud.
Ezek az ellenzéki alakulatok mintha nem is ebben az országban élnének, aztán a választási vereség után csak széttárják a karjukat, hogy de pedig ők mindent megtettek.
Ahogy Hofi mondaná: "Egy lófxxt Mama!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.