"Minden településen csak egy hiteles csapat induljon a Fidesz ellen!" – javasolja Facebook-oldalán Márki-Zay Péter.

Márki-Zay: így győzhető le a Fidesz a 2024-es választásokon
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

A Mindenki Magyarország Néppárt elnöke arra kér minden ellenzéki jelölő szervezetet és minden jelöltet, akik szeretnék megmérettetni magukat az önkormányzati választásokon, hogy minden településen egy közös, hiteles és győzelemre esélyes csapat induljon a Fidesz ellen.

Erről haladéktalanul meg kell állapodnia az ellenzéknek mindenhol. Ha nem tudnak megállapodni tárgyalásos úton, akkor követeljük, hogy minden ilyen településen legyen előválasztás. Nem szeretnénk, ha a településeken több ellenzéki csapat indulna a választásokon, hiszen így az ellenzéki szavazatok megosztásával a Fidesz kezére játszhatják a településeket

- írja Márki-Zay.

Petíciója itt írható alá.

Forrás: Facebook

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Hiteles csapat?"

Maki, te voltál az első, aki az előválasztási megállapodást felrúgta... Ennyit a hitelességedről...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Amíg a fideSSes tömeggyilkosaink ülnek a számítógép előtt addig biztos a győzelmük!A muszka rajta tartja a kalózait a gépeken!Mert a geci a dzsoli dzsókerük az UNIO meghekkelésére!
Peller Anikó
@Béla333: 8:44, Felfognád már végre a problémát???

- Mi a garanciád arra, hogy az előválasztási cirkusz ne a fidesz szájíze szerint történjen meg?

Próbáld már meg megérteni ezt az egy mondatot. Egyáltalán érted amiről beszélek? Az előválasztást nem az ellenzék fogja eldönteni hanem a mozgósított fidesz tábor.
Béla333
@Peller Anikó: 10.53
Kérdezd meg a Magyar Györgyöt! Egyébként meg mozdítsd meg az ellenzéki szavazókat, hogy menjenek szavazni, ha a maffia is meg tudja tenni a sajátjaival.
Erre a "Fidesz mozgósítja a sajátjait, hogy erre vagy arra szavazzanak egy ellenzéki előválasztáson" szövegre semmiféle bizonyíték nincs. Ha meg százfelé lenne egyidejűleg előválasztás, képtelenek lennének titokban mozgósítani a maffia embereit!
Tudtommal csak olyan valaki indulhat egy ellenzéki előválasztáson, aki bizonyos elkötelezettségeket aláír mondjuk Magyar Györgyék előtt. Ha a jelölő pártjuk vállalja a garanciát a jelöltértért, akkor nem mindegy, hogy mozgósít a maffia vagy sem? A lényeg, hogy az előválasztáson győztes mögé fel kell sorakozni és nem úgy, ahogy Gyurcsány és a DK tette MZP előválasztási győzelme után.
Soha nem tudunk kilépni ebből a körből, ha mindig azon sopánkodunk, hogy nem is lehet a jelenlegi helyzettel mit kezdeni, semmit sem lehet csinálni, ezért aztán ne is csináljunk semmit.
A szavazói passzivitás az, amit meg kell változtatni, arra meg jó szerintem az előválasztás!
Béla333
Ha van 2 vagy 3 olyan ellenzéki jelölt, aki írásban, aláírásával vállalja, hogy az ellenzéki előválasztáson való győzelme esetén a közös ellenzéki érdekeket fogja képviselni a tényleges választás alatt, akkor nem mindegy, hogy ki nyer?
Miért kell ettől félni? A maffiának mi érdeke lenne hogy tömegesen, országosan beavatkozzon az előválasztásba?
De ha a pártok a választók feje fölött mutyizzák ki egymás között, hogy az egyes körzetben ki legyen a "közös" jelölt, aztán ezt megpróbálják leerőszakolni az ellenzéki szavazók torkán, akkor az eddigi választások bizonyítják, hogy sokan nem is mennek el inkább szavazni, mert ne nézzék már őt gyereknek a pártok... Pláne, ha azt sulykolják, hogy aki nem szavaz a kijelölt ellenzékire, az a maffia szekerét tolja, akkor sokan csak legyintenek az egészre és otthon maradnak!
Na ezen kell változtatni! Erre jó az előválasztás! Ha meg részt vesz valaki az előválasztáson, akkor jó eséllyel részt fog venni az igazin is...!
Béla333
Az is akkora baromság, hogy ha 5 éve ellenzéki vezet egy önkormányzatot akkor most ne induljon abban a körzetben senki más ellenzéki, mert az addigi polgármester már "bizonyított"??!!
És ha szarul végezte a dolgát, akkor már soha ne próbálja az ellenzék lecserélni?
Ott van Zugló, vagy ott van az egri körzet. Miért kellene hagyni ezeket a polgármestereket automatikusan a helyükön?
Mert 5 éve ott vannak, ahol?
Na az ilyen baromságok azok, amire sok jószándékú ellenzéki érzelmű csak legyinteni tud.
Ezek az ellenzéki alakulatok mintha nem is ebben az országban élnének, aztán a választási vereség után csak széttárják a karjukat, hogy de pedig ők mindent megtettek.
Ahogy Hofi mondaná: "Egy lófxxt Mama!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.