Novák Katalin, Fidesz alelnökből lett köztársasági elnök hivatalosan is lemondott.

Novák Katalin hivatalosan is lemondott – ez jár neki élete végéig

Sokakból békétlenséget és értetlenséget váltott ki a kegyelmi döntése. Forrás: Youtube

Döntéséről Novák az Országgyűlést is tájékoztatta – írja a 24.hu.

Novák szombat délután mondott le, miután – saját megfogalmazása – szerint olyan kegyelmi döntést hozott, ami sokakból békétlenséget és értetlenséget váltott ki.

Állítása szerint tavaly áprilisban abban a hiszemben döntött, hogy az elítélt – a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt igazgatóhelyettese – nem élt vissza a rábízott gyermekek kiszolgáltatottságával, de – mint mondta – hibázott.

Novák Katalin körül azután kezdett el fogyni a levegő, hogy február 2-án kiderült: a tavalyi pápalátogatás alkalmából kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének, akinek nemcsak tudomása volt arról, hogy az intézmény igazgatója több gyereket is molesztált, de hamis vallomást is írt az egyik gyerek nevében, melyet a pedofil bűnelkövető jelenlétében akart aláíratni vele. K. Endrét kényszerítés miatt ítélték börtönre, de Nováknak köszönhetően kegyelmet kapott.

A botrány kitörése után Novák azt kommunikálta, hogy amíg az ő elnöksége tart, addig pedofiloknak nincs és nem is lesz kegyelem. Azt nem indokolta, hogy egy pedofil elkövető bűntársa miért nyerhette el mégis a szabadságát.

Novák volt köztársasági elnökként élete végéig kapja az államfői fizetését. Ez jelenleg 4,6 millió forint havonta, ám minden évben automatikusan emelkedik a bruttó átlagkereset-növekedéssel megegyező mértékben.

Elődje, Áder János például egy 720 négyzetméteres svábhegyi villát kapott, amit közel 1 milliárd forintért újítottak fel közpénzből. Schmitt Pál viszont, aki a plágiumügye miatt mondott le 2012-ben, nem élt ezzel a lehetőséggel, vagyis nem igényelt állami rezidenciát, megoldotta saját magának a lakhatását.

Novákot ezen kívül élete végéig megilleti a személyes autóhasználat, a gépjárművezetőt a rendőrség biztosítja. Jár neki egy háromfős titkárság, továbbá kiemelt egészségügyi ellátás – ezek is haláláig szóló juttatások. Lesz éves kerete, amelyet tetszés szerint oszthat szét a neki szimpatikus szervezetek között. Tavaly a volt köztársasági elnökök 73–73 millió forint felett rendelkezhettek.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
"Schmitt Pál viszont, aki a plágiumügye miatt mondott le 2012-ben, nem élt ezzel a lehetőséggel, vagyis nem igényelt állami rezidenciát, megoldotta saját magának a lakhatását."

Akkor mondta SP : ami jár a az jár!
Vagyis a felkínált kéglit nem utasította vissza, hanem elfogadta.
Nagy kussban a felháborodás miatt mégse fogadta el?

És maradjunk annyiban nem elbaszott tűrvény, hogy egy bukott állami tisztségviselő iylen busás jövedelmet kapjon élete végéig? EZ ablakos kátyánál mrd nagyságrend közpénzből!!!
Aki Én
Vajon ha az ellenzék államfője lenne, akkor sem szorgalmazná a fidesz, hogy bukott elnők ne kapjon semmit?
rokker33
Én is adnék neki 4.6 ot. 4 év 6 hónap börtönt kenyéren és vizen!
teuton
Ja, az alairogepet meg kell fizetni...A maffiatagsagrol pedig nem lehet lemondani...
mackoka46
Életfogytiglan kapja a csilliókat. Nem is zavarna egy percig se, ha nem volna emberek milliói szegénységben, nélkülözésben, nekik semmit se juttatnak, ellenkezőleg azt a kevéset is kicsavarják a kezükből a 27%-os áfával. Szégyenletes bagázs.
namihami
Szegény asszony, most mehet a turistaosztályon! Pedig máshoz szoktatta a Kmalac!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.