Döbbenetes adatok kerültek nyilvánosságra, amelyek végképp leleplezik Orbán Viktor akkumulátorgyárainak valódi veszélyét – írja közleményében a DK.

Döbbenetes adatok kerültek nyilvánosságra, ezek leleplezik Orbán akkumulátorgyárainak veszélyét – Közleményt adott ki a DK
Kép: Pixabay

A gödi Samsung-gyár 2019 és 2022 között 88 tonna mérgező oldószerrel szennyezte be Göd levegőjét, mindezt az Orbán-kormány tudtával és beleegyezésével. Az akkumulátorlobbi azonban tovább nyomul, ezúttal a Sóskúton épülő akkumulátorgyárat nyilvánították kiemelt beruházássá a helyiek tiltakozása ellenére.

Az Árnyékkormány szerint azonnal le kell állítani az akkumulátorgyárak építését Magyarországon, mert az üzemekből felszabaduló mérgező anyagok bizonyítottan veszélyeztetik a gyárak közelében élő emberek egészségét.

- írta a párt.

A közlemény szerint ilyen üzemek kizárólag a helyben élők teljeskörű tájékoztatásával és beleegyezésével épülhetnek, ha megfelelnek a környezetvédelmi szabályoknak, valamint nem veszélyeztetik a környék vízbázisát és levegőminőségét.

Továbbá az összes, már működő akkumulátorgyár közelében légszennyezettség- és zajszintmérőket, továbbá monitoring kutakat kell telepíteni. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után:

mérgező akkumulátorgyárak helyett európai szintű környezetvédelmi rendszert és megújuló energiaforrásokból működő, fenntartható gazdaságot akarunk.

Forrás: MTI-OS

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Lehet röhögni rajta idióták, de ahol átéltek egy több évtizeden át tartó fenol szennyezést a környezetükben, nem tartják olyan nyeglén viccesnek, a ma is érzékelhető következmények miatt sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Eladott Ország: Amit ezek kiemelnek az legfeljebb a zsebünkből a pénz,ezek a nemzethyleg kiemelt mérgezések a lakosság csere törvényesítése!Mi a leszünk a termőföld feljavítói,a földcsere után!
Eladott Ország
@Maccska: Az OTP Fáy Alapítvány ifjúságkutatása szerint olyan jól teljesít a fidesz, hogy 13 év után a 16-24 éves fiatalok 94 %-a lelépne az országból. Csak 6 % képzeli a jövőjét biztosan Magyarországon. Teljesen világos, hogy azért lépne le a 16-24 közötti fiatalok 94 %-a Magyarországról, mert tele van a hócipőjük a számukra valóban hasznos teljesítmény nélküli Orbán-féle országos agybajjal. Ha Orbán valóban hazafi lenne, akkor pl. dupla bérek mellett 20 % lenne az ÁFA, nem 27 %.
➡️ Egyértelműen haza- és nemzetárulásnak nevezendő az a politika, ami a fiatalokat elüldözi.
twitter.com/tamas_tamas/status/1732418937931890990/photo/1
Tizenhárom év fidesz uralom után ide jutottunk: 100 fiatalból csak 6 képzeli el a jövőjét Magyarországon. Ez a nemzet tragédiája!
twitter.com/janos_hary/status/1733843749258547413/photo/1
Sámannus
A veszélyes anyagok kezelése szállítása,minden mozzanatában garantáltan biztonságosan kell végrehajtani. Vannak veszélyes anyagok, amiket nem is lehet szállítani, mert akkora baleseteket okozhatnak, hogy városokat kell kiköltöztetni miattuk. Vagyis felelőtlenség elaprózni ezeket a gyárakat. Kizárólag a szigorú kontroll alatt ajánlatos ilyen munkát végezni.
A kormány trehánysága miatt a talajvíz ellenőrző kutak eltömése valóságos merénylet a természet és az ott élők ellen.
A megnyugtató kezelés tehát a nyillvános és teljeskörű ellenőrzéssel lehetséges.
Lepényleső
Nem oly távoli kép; a több ezer szinte független médium egyikének interjú részletéből?
...és az itt élő birkáknak nem lesz fű sem,- én erről a bán személyesen kezeskedem,
ám a birkáknak azt mesélem; hogy mint itt,- nincsen jobb hely a világon egy sem?
( Ez lehet egy jövő évtizedbeli mesekönyv részlete,- ám a valóság reá a témát,- így festi le?)
rücsü41
Ilyen adatok láttán joggal gondolkodik el az ember azon, hogy van ebben a "mi "kormányunkban egy ép erkölcsű ember akiben felmerül az a kérdés, hogy az úgy is lejtmenetben levő egészségügyünk hogy fogja ellátni ezt a sok vidéki veszélyeztetett embert?Egyáltalán szándékában áll ennek a kormánynak olyan életkörülményeket teremteni az országban élőknek, hogy egészségesebb életkörülmények között éljenek, vagy csak a tőke gazdagodását tekintik elsődlegesnek,mindent megelőzőnek?Ha már az Alaptörvényt a FIDESZ úgy módosítja, hogy kizárja a kegyelemből a gyerekmekek elleni bűncselekmények elkövetőit, akkor zárja már ki azokat is a kegyelemből és a büntetés csökkentésének lehetőségéből azokat is akik az országban olyan fejlesztéseket , beruházásokat valósítanak meg amelyek rontják az országban élő emberek életkörülményeit, akik fejlesztési tevékenysége az ország környezetében kárt okoznak.
vitriol
.és a kakadú egyre-másra hozza nekünk a "jobbnál-jobb" kínai befektetőket. Abba kéne már ezt hagyni, a lélegeztető gépek miatt is elég nagy kár érte az országot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.