Döbbenetes adatok kerültek nyilvánosságra, amelyek végképp leleplezik Orbán Viktor akkumulátorgyárainak valódi veszélyét – írja közleményében a DK.

Döbbenetes adatok kerültek nyilvánosságra, ezek leleplezik Orbán akkumulátorgyárainak veszélyét – Közleményt adott ki a DK
Kép: Pixabay

A gödi Samsung-gyár 2019 és 2022 között 88 tonna mérgező oldószerrel szennyezte be Göd levegőjét, mindezt az Orbán-kormány tudtával és beleegyezésével. Az akkumulátorlobbi azonban tovább nyomul, ezúttal a Sóskúton épülő akkumulátorgyárat nyilvánították kiemelt beruházássá a helyiek tiltakozása ellenére.

Az Árnyékkormány szerint azonnal le kell állítani az akkumulátorgyárak építését Magyarországon, mert az üzemekből felszabaduló mérgező anyagok bizonyítottan veszélyeztetik a gyárak közelében élő emberek egészségét.

- írta a párt.

A közlemény szerint ilyen üzemek kizárólag a helyben élők teljeskörű tájékoztatásával és beleegyezésével épülhetnek, ha megfelelnek a környezetvédelmi szabályoknak, valamint nem veszélyeztetik a környék vízbázisát és levegőminőségét.

Továbbá az összes, már működő akkumulátorgyár közelében légszennyezettség- és zajszintmérőket, továbbá monitoring kutakat kell telepíteni. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után:

mérgező akkumulátorgyárak helyett európai szintű környezetvédelmi rendszert és megújuló energiaforrásokból működő, fenntartható gazdaságot akarunk.

Forrás: MTI-OS

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Lehet röhögni rajta idióták, de ahol átéltek egy több évtizeden át tartó fenol szennyezést a környezetükben, nem tartják olyan nyeglén viccesnek, a ma is érzékelhető következmények miatt sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Károly77
Jó lenne eldönteni a liberális piócák oldaláról is, hogy most akkor mit akarnak.
Akkut kevesebb szennyezéssel, vagy rengeteg szennyezést a kőolajjal.

Legalább ebben lenne valami konszenzus fejetlenség helyett.
nezelodo
Lehet röhögni rajta idióták, de ahol átéltek egy több évtizeden át tartó fenol szennyezést a környezetükben, nem tartják olyan nyeglén viccesnek, a ma is érzékelhető következmények miatt sem.
Sakk Matt
@Károly77: Szél- és napenergia, Carlos?
dr. prédikátor
@Károly77: Melyik pszichiátrián kezeltek ?Te birka zombi???!!!
Dr. Proktor
Jézusom, ennyi odószer? Ezzel akarják növelni a fideszre szavazók számát? Pusztítják a "libkány" agysejteket és szintre hozzák a fideszesekével akiknek ez már se nem oszt, se nem szoroz?
Sámannus
@Károly77: A környezetvédelmi szabályok következetes betartását. Ha szétszórják ezeket a technológiákat, lehetetlenné teszik a gazdaságos, és biztonságos üzemeltetést. Fingod sincs mit hadoválsz
Horizont
Megvédjük a gyerekeket, csak az állami gondozottakat nem és akiket a családban vernek.
Szüljetek sok gyereket, de rátok öntjük az akkugyárak magzatkárosítói anyagait és egyebeket.
Nem engedjük be a migránsokat, csak behozzuk mi.
Nem engedjük magunkat belesodorni a háborúba csak hosszabítgatjuk a háborús veszélyhelyzetet.
orbán apánk beszél és beszél, de ne azt nézzük hanem amit csinál. Vagy csináltat.
egyember
Szcsz.
Az akkus autók csak akkor lesznek -talán- környzetkímélőbbek, ha töltésük kizárólag megújuló energiával történik. Az akkugyártás azonban akkor is olyan anyagokat és vegyszereket kíván, amik egyértelműen veszélyesek. A megsemmisítésük úgyszintén. És online. Az atomenergiát azért támadták/támadják (kik is?), hogy veszélyes (lásd balesetek) meg a hulladék megsemmisítése később (mikor is: évszázadok múlva . . .) gondokat okoz(hat).
Lesz évszázadok múlva emberiség (a Földön)?
Horizont
@egyember: már nekünk is szar, de az utódainknak kilátástalan lesz.
Vérzik a szívem, lelkem.
Maccska
Akkor be kellene tiltani az elektromos autókat.
Talán a DK kezdeményezhetné az EP ben.
Nekem a benzines megfelel.
Pusztai
Maardjunk annyiban, ez is borzasztó:

"ÖT ÉVEN BELÜL A HÁZI GYERMEKORVOSOK 70 SZÁZALÉKA NYUGDÍJAS KORÚ LESZ, EZZEL SZEMBEN CSAK CSUPÁN NEGYVEN ÚJ LÉP A RENDSZERBE. "
nezelodo
Azért el lehetne gondolkozni azon, hogy a profitorientált nagy autókölcsönző cégek miért válnak meg hirtelen az elektromos autóflottájuktól?!! Már maga a gyártásuk is hatalmas környezetpusztítást okoz, és mi lesz akkor ha le kell cserélni az akkumulátoraikat, és fel kell azt dolgozni, ártalmatlanítani? Vajon ha az akkutöltést nem tudják megoldani megújuló energiával, arányban állnak-e az előnyök, a fentiekben említett hátrányokkal?
Toller Béla
@Maccska: OK, ezzel együtt az atombombát és putyint is tessetek már betiltatni, talán kezdhetnétek is orbánnal, rogánnal - ezek mind baromira ártalmasak az egészségre ! Hja, meg a közoktatásra is ! Ha nem lehet mindezt egészségesen is csinálni, akkor tényleg nem kell ! Egyik sem, másik sem !
balos
@Toller Béla: A fideSSes gerinctelenek imádják,ha szarba veszik őket attól az igazi nemzethyek!
Nessy
Az egyik probléma az lesz később, hogy egy fajta technológiára építenek sok gyárat. Nem gondolva a technika fejlődésére, amikor hirtelen nem lesz szükség az itteni termékekre, viszont a kifutott akkuk visszakerülnek a gyártóhoz, megsemmisítés végett! Arról nem beszélve, hogy a támogatások, az energia, vízdíj, környezeti károk költsége sohasem fog megtérülni. Munkahelyet elsősorban kínai és egyéb vendégmunkások számára jelent.
sándorbence
azelektromos autóis szennyezőcsak nem a sportdobbanmérik aműszerek
csak úgy....
@Pusztai: tudok olyan magyar kisvárosról,ahol már most a dokik 70% a nyugdijaskét dolgozik!
még 75- 80 évesek is vannak köztük
Pusztai
@csak úgy...: több dolog miatt kell többféle orvossal találkoznom rendszeresen 1-20 éve, - 5 féle,- mind az 5 orvos nyugdíjas 70 feletti, 2 nő 3 férfi.
Dr. Proktor
@Pusztai: Na és? A ner kecdvenceinek lesz pénzük magánellátásra, a többi meg kit érdekel ebben az országban?
Hoppá, mi lesz a fidesszel ha kihalnak a szavazóik?
csak úgy....
@Dr. Proktor: akkor szavazati jogot kapnak a vendégmunkások!
Dr. Proktor
@csak úgy...: Jó a válasz, de mi lesz akkor a szuverenitással?
csak úgy....
@Dr. Proktor: azt fideszék csak viccnek szánták!
Eladott Ország
Gödi akkumulátorgyár: 88 tonnányi magzatkárosító oldószer a levegőben, nehézfémek a dolgozók szervezetében
twitter.com/Atlatszo/status/1759951249435165111/photo/1
atlatszo.hu/orszagszerte/2024/02/20/godi-akkugyar-88-tonnanyi-magzatkarosito-oldoszer-a-levegoben-nehezfemek-a-dolgozok-szervezeteben
Nemzetbiztonsági szempontból kiemelt beruházásá nyílvánították a tervezett a sóskúti akkubontó üzemet.
twitter.com/gaborzulu/status/1760256856100872209/photo/1
Eladott Ország
Ez lesz a második trianon az országra nézve. Mi leszünk Európa közepén egy kis ázsiai zárvány katasztrófa túrizmus céjából.
"nesze sánta itt egypúp"...
balos
@Eladott Ország: Amit ezek kiemelnek az legfeljebb a zsebünkből a pénz,ezek a nemzethyleg kiemelt mérgezések a lakosság csere törvényesítése!Mi a leszünk a termőföld feljavítói,a földcsere után!
Eladott Ország
@Maccska: Az OTP Fáy Alapítvány ifjúságkutatása szerint olyan jól teljesít a fidesz, hogy 13 év után a 16-24 éves fiatalok 94 %-a lelépne az országból. Csak 6 % képzeli a jövőjét biztosan Magyarországon. Teljesen világos, hogy azért lépne le a 16-24 közötti fiatalok 94 %-a Magyarországról, mert tele van a hócipőjük a számukra valóban hasznos teljesítmény nélküli Orbán-féle országos agybajjal. Ha Orbán valóban hazafi lenne, akkor pl. dupla bérek mellett 20 % lenne az ÁFA, nem 27 %.
➡️ Egyértelműen haza- és nemzetárulásnak nevezendő az a politika, ami a fiatalokat elüldözi.
twitter.com/tamas_tamas/status/1732418937931890990/photo/1
Tizenhárom év fidesz uralom után ide jutottunk: 100 fiatalból csak 6 képzeli el a jövőjét Magyarországon. Ez a nemzet tragédiája!
twitter.com/janos_hary/status/1733843749258547413/photo/1
Sámannus
A veszélyes anyagok kezelése szállítása,minden mozzanatában garantáltan biztonságosan kell végrehajtani. Vannak veszélyes anyagok, amiket nem is lehet szállítani, mert akkora baleseteket okozhatnak, hogy városokat kell kiköltöztetni miattuk. Vagyis felelőtlenség elaprózni ezeket a gyárakat. Kizárólag a szigorú kontroll alatt ajánlatos ilyen munkát végezni.
A kormány trehánysága miatt a talajvíz ellenőrző kutak eltömése valóságos merénylet a természet és az ott élők ellen.
A megnyugtató kezelés tehát a nyillvános és teljeskörű ellenőrzéssel lehetséges.
Lepényleső
Nem oly távoli kép; a több ezer szinte független médium egyikének interjú részletéből?
...és az itt élő birkáknak nem lesz fű sem,- én erről a bán személyesen kezeskedem,
ám a birkáknak azt mesélem; hogy mint itt,- nincsen jobb hely a világon egy sem?
( Ez lehet egy jövő évtizedbeli mesekönyv részlete,- ám a valóság reá a témát,- így festi le?)
rücsü41
Ilyen adatok láttán joggal gondolkodik el az ember azon, hogy van ebben a "mi "kormányunkban egy ép erkölcsű ember akiben felmerül az a kérdés, hogy az úgy is lejtmenetben levő egészségügyünk hogy fogja ellátni ezt a sok vidéki veszélyeztetett embert?Egyáltalán szándékában áll ennek a kormánynak olyan életkörülményeket teremteni az országban élőknek, hogy egészségesebb életkörülmények között éljenek, vagy csak a tőke gazdagodását tekintik elsődlegesnek,mindent megelőzőnek?Ha már az Alaptörvényt a FIDESZ úgy módosítja, hogy kizárja a kegyelemből a gyerekmekek elleni bűncselekmények elkövetőit, akkor zárja már ki azokat is a kegyelemből és a büntetés csökkentésének lehetőségéből azokat is akik az országban olyan fejlesztéseket , beruházásokat valósítanak meg amelyek rontják az országban élő emberek életkörülményeit, akik fejlesztési tevékenysége az ország környezetében kárt okoznak.
vitriol
.és a kakadú egyre-másra hozza nekünk a "jobbnál-jobb" kínai befektetőket. Abba kéne már ezt hagyni, a lélegeztető gépek miatt is elég nagy kár érte az országot!
Őrnagy
A DK feltalálta az akkumulátos nélküli elektromos átállást az autóiparban.

Az elektromos átállást és az akkugyárak építését Brüsszelben találták ki, tehát akinek nem tetszik, annak Brüsszelben kell óbégatnia és hisztiznie:

Frans Timmermans, az európai zöldmegállapodásért felelős uniós biztos:

ZÖLDGAZDASÁG
Szükség van a tömeges európai akkumulátorgyártásra az egyik legzöldebb uniós politikus szerint

Az autóipar nem kevesebb embert, hanem új tudást igényel

– mondta a holland politikus. Hozzátette azt is, hogy az igazi kihívást az alkalmazottak átképzése jelenti, mert „nem hengerekben, hanem akkumulátorokban és IT-rendszerekben jártas munkaerőre van szükség”.

Megjegyezte, hogy Európában csak az akkumulátorgyártás területén 800 ezer munkavállalóra van szükség. Arra a felvetésre, hogy a 20-30 éve az autóiparban dolgozó embereknek van-e jövőjük a szektorban, leszögezte, hogy minden foglalkoztatottra szükség lesz a jövőben is. „Már ma is munkaerőhiány jelentkezik, és nem tartom elfogadhatónak, hogy ezt a problémát kizárólag a bevándorlás révén oldjuk meg” – fogalmazott Timmermans, hozzátéve, hogy először is az európai munkavállalókat kell átképezni, akár az 50-55 éven felettieket is, mert ma már – szemben az egykori szénbányák bezárásának időszakával – megvan a lehetőség arra, hogy az embereket az iparágban tartsák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.