Egy voksolásra hívott halásztelki nagymama 2017-ben halt meg, egy másik ember majd 40 éve elhagyta Magyarországot és ha élne, 116 éves lenne.

A választási irodához fordult egy halásztelki család, mert a júniusi önkormányzati és EP-választásról kiértesítették 2017-ben elhunyt nagymamájukat is. Ráadásul az 1980-as években külföldre távozó szomszédjuk is kapott választási küldeményt, aki 116 éves lenne – írja a hvg.hu.

A Nemzeti Választási Iroda válasza szerint az adatok a Belügyminisztérium által vezetett személyi adat- és lakcímnyilvánításban szerepeltek hibásan. Mivel „az értesítők és a szavazóköri névjegyzék adattartalmát a Nemzeti Választási Iroda ez alapján állítja össze”, ők automatikusan küldték a kötelező postát – derül ki a Választási Információs Szolgálat tájékoztatásából.

Eljött a feltámadás ideje – Évekkel ezelőtt elhunyt emberek kaptak értesítést, hogy mehetnek szavazni

Annyira fontos a június 9-i szavazás, hogy még a holtak is visszatérnek a fülkékbe    Fotó: MTI/Vajda János

Az NVI felvette a kapcsolatot a Belügyminisztérium munkatársaival, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy mindkét ügyben pontosítani fogják a nyilvántartásukat. Végül törölték is a helytelen adatokat a nyilvántartásból – számolt be a 24.hu.

A panaszos ugyanakkor továbbra sem érti, hogyan bukkant fel váratlanul a nagymama a választói adatbázisban ennyi évvel a halála után. Ugyanis elmondása szerint eddig egyszer sem fordult elő, hogy az elhunyt rokont bármelyik bármelyik választásra meginvitálták volna, vagy a belügyi – ezek szerint hibás – adatok alapján más szervezet kereste volna.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A dakota pártnak hasznos, ha kicsit a Bibliát is átírják, a szájuk íze és az érdekük szerint. Lehet, hogy a választási eredményekből tudjuk meg, hogy nem csak Jézus támadt fel husvétkor, hanam több ezernyi külhoni szavazó is, ahogy korábban is reinkarnálódtak a levélszavazók.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ezt a kettőt törölték, mert az izgága családtagok mindenbe belepofáznak. Remélik, a többiek csöndben maradnak.
balos
@simmering73: A Ludas Matyi,most végig verné a döbrö-helyeseket!
nezelodo
A dakota pártnak hasznos, ha kicsit a Bibliát is átírják, a szájuk íze és az érdekük szerint. Lehet, hogy a választási eredményekből tudjuk meg, hogy nem csak Jézus támadt fel husvétkor, hanam több ezernyi külhoni szavazó is, ahogy korábban is reinkarnálódtak a levélszavazók.
puszt
A Fidesz hasznosította az ősrégi viccet:
Mi van az orosz katonai temető kapujára kiírva? Fel! Támadunk!
Őrnagy
Olyan "feltámadás" itt sose lesz, mint 2020-ban az USA elnökválasztás idején, ahol legalább 5 millió halott nem csak "feltámadt", hanem még szavazott is Bidenre.
Qqberci
"mindkét ügyben pontosítani fogják a nyilvántartásukat"

A többi hibás adat meg maradhat.

30 éve megszűnt címemre küldték ki az értesítést...
izéke
már rég le is szavaztak a fideszre,a következő szavazásra is leadták az aláírásukat,valószínűleg 4 év múlva is szavazni fognak...
Billibácsi
A kitűnő kapcsolatokkal rendelkező Püspök Úrnak úgy látszik a kegyelem kijárása után most a feltámadást is sikerült elintézni! Hallelujah! Ez parádés!
Őrnagy
@izéke Gyagyás: Milyen kár Gyagyás, hogy a magyar szavazóhelyiségekben be kell mutatni az érvényes személyi azonosításra szolgáló okiratok valamelikét, ami egy halott esetében elég problémás (főleg hogy a választási bizottságban résztvevő pártküldöttek is megnézhetik).
Őrnagy
@Billibácsi: Balog püspök most kap a fejéhez, hogy ez eddig miért is nem jutott eszébe!
Őrnagy
@Philip Marlowe: Gondolod, hogy urnabontáskor azokat is ellenőrizni kellene?
Őrnagy
@Philip Marlowe: Ha ellenőriznék azokat az urnákat is nagy meglepetés lenne, ha kiderülne, hogy nicsenek a helyükön a halottak hamvai, mert elmentek szavazni! Hahahaha De úgy tudom ez csak az USA elnökválasztásra jellemző gyakorlat! Hahaha
Menőmanó
@Őrnagy: 8:34 Tudjuk, Tramplinak ez a kedvenc hazugsága.
rücsü41
Az is elképzelhető, hogy a most még nyilvántartásba vett és tartott , de idő közben meghalt emberek nem csak értesítést kaptak a szavazásról, de le is szavaztak?
Őrnagy
@Menőmanó Gyagyás: Ugyan Gyagyás.
Engem nem érdekel, hogy melyik idióta vénember nyeri az USA elnökválasztást (USA belügy), de hogy orbitálisan nagy csalás volt, az 100 %-ig biztos!

www.youtube.com/watch?v=QmRjxuvjgWE
Őrnagy
@rücsü41 Gyagyás: Miaz hogy Gyagyás. A szavazóhelyiségek még ki se nyitottak, a szavazólapokat még le se gyártották, de 3 millió halott már nyilván leszavazott Budapesten! Hahahaha
Hogy te mekkora barom vagy!
Nessy
Pár éve még elhunyt életempárja is kapott. Szivesen visszavittem volna a feladónak, hogy kézbesítse személyesen a levelet!
Őrnagy
@Nessy: Érdekes, hogy ilyen csak a libkány Sorosbérköcsögökkel fordul elő! Vajon hogy szelektálhatnak Pintér Sanyáék ilyen ügyesen?
Nessy
@Őrnagy:Minő úri modor. Egy ismeretlen elhunytat ismeretlenül sértegetni! talán közöld vel személyesen!
Őrnagy
@Nessy Gyagyás: Halottról csak jót, vagy semmit! Te hazudsz Gyagyás libkány Sorosbérköcsög nyanya! A halott meg se szólalt! Eszem ágában sincs halottakat bármivel is megvádolni!
Cherry
@Őrnagy: Még mindig hiszel egy retkes hazug cigánynak?? a te bajod, Gyurcsány hazugságai OV hoz képes csak csecsemő gagyogás,,, ennyire agyhalott vagy??? nagyot koppantok már közel a vég és ezt a zsiros patkány és bandája is érzi
Őrnagy
@Cherry Gyagyás: "Még mindig hiszel egy retkes hazug cigánynak??"

Ó dehogy! Sose hittem neked Gyagyás!

De hogy megnyugodj Gyagyás nem csak neked nem hiszek, soha egyetlen politikusnak se hiszek pláne nem bármilyen szintű MSZMP és ÁVH-s származékoknak!
lampa laz
A covidban elhunytak is kapnak esélyt a Fideszre történö szavazásra...
szitafotó
Nagyon akar a fidesz nyerni!Reméljük nem sikerül végre észnél lesznek a szavazók!
Ezodabasz
A halottak tartják életben a fideSS-t?...meg az ellenőrizhetetlen levélszavazatok
nezelodo
@Őrnagy: ma 10:33. Melyik szavazókörben számolják a levélszavazatokat, és melyikben ellenőrzik összevetve a népesség nyilvántartás adataival, hogy létező, élő személy-e és szavazásra jogosult-e az illető. Esetleg feltűnik-e valakinek, hogy ellenszavazat nincs közöttük, mert az odakint kilóra felvásárolt góbék már jó magyar forint milliókért elfüstölték azok levélszavazatait, akiknek odaát is van egy pici erkölcsi érzéke és a dakoták ellen merészelnek szavazni?! Én is ismerek olyan honfitársaimat, akiknek a határon túli ingatlanjaikra is, és az itthonira is érkezik a listára kerülésükről az értesítés. Ez vajon hogyan történhet meg ismétlődve az esedékes voksolások idején?
bence
Így lett a fidesznek minden választásnál 2/3 a !
Yoda69
Ketseg ne legyen, az osszes halott fideSS szavazo.
Mert a pedofilok nem csalnak a valasztason...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.