A Spar egyenesen a kommunizmusban megszokott államosítással vádolja Orbánt, a kormány perrel fenyegeti az élelmiszerláncot.

Az elmúlt hetekben igencsak elmérgesedett a viszony a magyar kormány és a Spar között. A Spar egyenesen a kommunizmusban megszokott államosítással vádolja Orbánt, a kormány perrel fenyeget, így nem csoda, hogy felröppentek a pletykák, a cég kivonul Magyarországról.

Kivonul a Spar Magyarországról? – Ezekben a napokban dönt a cégvezér

Illusztráció: pexels

A VG.hu kérdésére Heiszler Gabriella elnök-ügyvezető igazgató úgy nyilatkozott, nem ő, hanem a tulajdonos dönti el, hogy kivonul-e Magyarországról a Spar.

Ezt nem én döntöm el, hanem a tulajdonos, de amennyire beszélgetek vele, még nem dőlt el

- mondta el Heiszler.

Az igazgató elismerte, hogy feszült beszélgetést folytatott Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterrel, miután Hans Reisch SPAR-vezér március közepén egy interjúban kvázi államosítással vádolta meg a magyar kormányt, továbbá bepanaszolta az Európai Bizottságnál a kiskereskedelmi különadó miatt. Elmondása szerint a megbeszélést megnyugtatóan sikerült lezárni.

A kormány perre készül a cég ellen, erről viszont nem kaptak még semmilyen hivatalos értesítést.

Forrás: 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nem kell kivonulni, Orbánnak vége. Türelem, nem feladni, rengeteg pénzt áldoztak a hálózatra, az infrastruktúrára, ezt nem szabad a kormány kezére adni.
Viszont minden cég jól gondolja meg, akár nyugatról, akár keletről, hogy kockáztat-e magyarországi beruházást, amíg Orbán egyeduralkodik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
persze ... az osztrák sparnak sok tapasztalata lehet a kommunizmussal kapcsolatban
KisTehen
bocs holland ... hollandiában kurva sokáig volt kommunizmus
kereső
@KisTehen: attól még ismerheti a "kommunizmus" történelmét...Majd lesz helyette orosz meer.
KisTehen
@kereső: persze ... elolvasták a libsik által írott történelemkönyvüket ...
Béla333
Mivel a boltokat nem tudják elvinni, majd Lölő vagy a nemzeti vejkó átveszi szivességből a boltokat üzemeltetésre.
Az átállással kapcsolatos zökkenők kiküszöbölésére meg majd kapnak egy kis állami vissza nem térítendőt!
Maffiaállamunkban így mennek a dolgok!
Pálinkás Pál
miért kéne kivonulni..a spar egy multicég,a fityma által okozott kár töredékéért verbuválhatnának egy takarítóbrigádot...
justhpeter
Lehetságes, hogy a Spar tulajdonosa nem ismeri azt a mondást, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap. A kolostormalacok vonatkozásában ez úgy igaz, hogy kizárólagosan csak a kiröhögés az ellenszer. Ha pedig az Orbán nevű kolostromalacról van szó, egy ökölbe szorított kéz lefelé mutató nagyújja is elégséges reakció.
Nyírfa
Nem kell kivonulni, Orbánnak vége. Türelem, nem feladni, rengeteg pénzt áldoztak a hálózatra, az infrastruktúrára, ezt nem szabad a kormány kezére adni.
Viszont minden cég jól gondolja meg, akár nyugatról, akár keletről, hogy kockáztat-e magyarországi beruházást, amíg Orbán egyeduralkodik.
Philip Marlowe
Heiszler Gabriella (Spar):
„Nem akarunk kivonulni, egyébként a miniszterrel azért ültünk le, hogy csökkentsük a feszültséget. Azt mondhatom, hogy megnyugtatóan sikerült lezárni az ügyet” – fejtette ki a cégvezető. A Spar Magyarország teljes forgalma tavaly 1023 milliárd forint volt a 2022-es 971 milliárd forint után, ez 15 százalékos növekedés, amiben persze benne van a tavalyi masszív infláció is – írja a piacesprofit.hu.
rücsü41
Ha valóban a Spar a kommunista időket jellemző államosítással vádolja az államot, gondolom itt a kormányt kell érteni, és ha a kormány perrel fenyegeti a Spart, akkor ilyen viszonyok között érdemes-e kereskedést folytatni, vagy az a helyes döntés, hogy inkább a kereskedő elhagyja a területet ahol a tevékenységét folytatta?Szerintem egyértelmű hogy ilyen viszonyok mellett nem lehet eredményesem működni, és sajnos egy nagy kereskedelmi lánccal kevesebb lesz az országban amely megmiutatta a hazai cégeknek hogy hogyan kell korszerűen kereskedni.Ezzel nem fog javulni az ellátásunk színvonala, hanem visszaesik arra a szintre ahol most a magyar cégek állnak..
kereső
@rücsü41: Vagy jön helyette a "meer" az orosz raktáráruház...
Milyen nagy segitség lesz ez a magyar családoknak...egy megfizethető, jó minőségű árukkal teli kereskedelem helyett kapunk egy dobozokból, ládákból áruló óccó boltot...ismeretlen minőségű árukkal. Ez a kormány tényleg a magyarokért "dolgozik".
namihami
Füstölt hering és szto gramm!
Újkommunistáink visszahoznak némi nosztalgikus ízeket! Orbánékat majd, a látványosság igénye és a rajongói tisztelet levezetése gyanánt, bebalzsamozva megtekinthetjük a hatvanpusztai mauzóleumban.
Géza
Ha megy a hazug banda, akkor tegye! Nem sírok miattuk.
Loksmith
@Géza: Mit tud, bukik a FIDESZ? Én sem sírok.
simmering73
@Géza: Persze hogy nem sírunk miattuk. Vesszen a tolvaj fideszcsürhe.
Géza
@simmering73: Álmodozz csak, majd jön az ébredés!
Sakk Matt
@kereső: Lesz állandó halszag, mint anno a GUM áruházban?
kereső
@Maccska: Ennek is megvan a maga oka. A tik-tok a kinaiak alapvető nagy közönséget elérő digitalizált kém fegyvere, a felhasználók adatai a kinai népköztársasságba futnak be. Micsoda adatbázis!
Sakk Matt
@Maccska: Almát hasonlítasz villanykörtéhez..de ezt te is pontosan tudod.
bence
Ha nem a dagadt tolvaj diktálhatja az irányt azoknak akiket már kinézett magának és nem lehet az övé , akkor azokat mind a földdel akarja egyenlővé tenni ! Remélem a SPAR nem ijed meg egy elmebeteg , tolvaj fenyegetőzésétől és marad ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.