Kapitális bukás volt a horvát kormány kísérlete arra, hogy zárva maradjanak az áruházak az országban: fél év kellett ahhoz, hogy belássák kár szembe menni a vásárlók, a kereskedők és a munkavállalók érdekeivel. Meghajolva a katolikus egyház akarata előtt a horvát parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amelynek érelmében az üzletek zárva lesznek vasárnaponként – jelentette az AP 2008 közepén. A tudósítás szerint ez a lépés valóban az egyháznak tett engedmény volt, miután az éveken át kampányolt azért, hogy a vasárnapok a családoké legyenek.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A Fidesz levitte a hétvégi pótlékot 50%-ra, ennyire fontos nekik a munkavállalók érdeke. Az államháztartás, a lakosság, a multik buknak a hétvégi zárvatartáson, a CBA nyer. Látszólag ez az egyetlen szempont.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
orogordog
@mate03: Te is elvagy tévedve, majd csinálok kis videókat a vasárnapokról, hogy a nyugdíjasok mire képesek, meg a kis mamák.
mate03
@bencemacska: Pontosan erről van szó! A munkatörvénynek nevezett íromány,a (fidesz) szégyene!Ez egy mocskos,megalázó törvény!
mate03
@orogordog: Mi bajod van neked a nyugdíjasokkal meg a kismamákkal? Beszéltem bolti dolgozókkal! 90%-uk felháborítónak tartja,hogy el veszik tőlük a vasárnapi pótlékot! A kereskedés is olyan szakma,hogy a vásárlók tömege határozza meg a profitot! Mindegy hogy nyugdíjas,vagy aktív dolgozó!Egy fél bolond ember miatt,at államtól kezdve mindenki rosszul jár!Nekem ez a véleményem! És tovább nem vitatkozom.
nezelodo
Nem ez lesz az első eset, amikor bólogató jánosként buktaszagú törvényeket fogad el a szavazógéppé aljasult megélhetési siserehad a parlamenrben, előkántálálva, hogy a hülyék is megértsék, hogy melyik gombot kell nyomni.
Pestilence
Persze, zárjanak be a boltok vasárnap, hogy a dolgozók mehessenek templomba, de akkor ne legyenek nyitva a kórházak, éttermek, vasútállomások, repterek sem. Ne legyenek tv-műsorok (hozzuk vissza a kötelező tévémentes napot) és ne legyen tömegközlekedés sem. Mindenki üljön otthon a vasárnapi ebédnél, és zárjuk be az országot minden vasárnap. Viszont akkor a papok se dolgozzanak az Úr napján.
Pestilence
A KDNP pedig dobjon össze a kirúgott alkalmazottak megsegítésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.