Kapitális bukás volt a horvát kormány kísérlete arra, hogy zárva maradjanak az áruházak az országban: fél év kellett ahhoz, hogy belássák kár szembe menni a vásárlók, a kereskedők és a munkavállalók érdekeivel. Meghajolva a katolikus egyház akarata előtt a horvát parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amelynek érelmében az üzletek zárva lesznek vasárnaponként – jelentette az AP 2008 közepén. A tudósítás szerint ez a lépés valóban az egyháznak tett engedmény volt, miután az éveken át kampányolt azért, hogy a vasárnapok a családoké legyenek.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A Fidesz levitte a hétvégi pótlékot 50%-ra, ennyire fontos nekik a munkavállalók érdeke. Az államháztartás, a lakosság, a multik buknak a hétvégi zárvatartáson, a CBA nyer. Látszólag ez az egyetlen szempont.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Van gazdaság ami elbírja a vasárnapi zárva tartást és van amelyik nem.
agnes200
A turisták nem hiszem, hogy szeretni fogják ezt a vasárnapi zárvatartást. De nem számít! Majd elkotródnak más országokba nyaralni meg bevásárolni.
Dr plágium
@agnes200: Nekem sem tetszik...egész héten dolgozunk, csak a hétvégén tudunk nagy bevásárlást csinálni...az pedig a drága "családi" vállalkozásokban kizárt.
dömdödöm
én mégjobbat találtam ki . Legyen zárva minden H-SZo ig , csak vasárnap lehessen vásárolni és működtetni gyárat ,ipart ,szolgáltatást ( 6 szabadnap ,1 munkanap )mert vasárnap vásárnap . 4 munkanapra az összes munkavállaló megkapja az emelt havi bért amit nem tud elkölteni mert minden zárva vasárnap ugye meg dolgozik azért nem
kopeba
Vasárnaponként kötelező lesz meccsekre járni az új stadionokba...
Sziszifusz
Sok ember érdekeit sérti ez a vasárnapi bezárási intézkedés. Többek közt az ország déli részében élő, Romániából átjött mezőgazdasági munkát végző rabszolgáknak csak a vasárnapok állnak rendelkezésre a heti bevásárlást eszközölni. Velük mi lesz. Hétközben a gazda nem fuvarozza őket vásárolni a tanyáról a városba. Majd kénytelenek lesznek a a szomszédos tanyákban "kőrbenézni" némi elemózsia után.
dömdödöm
@Sziszifusz: Mindannyian rabszolgák vagyunk ,néhány kivételezett rabszolgái .
Az elvárások nyugati a bér keleti . Teljes totál tévedésben vannak ,de tudatánál annak hogy mit csinálnak ezért kellett alkalmazniuk a rákényszerítés politikáját hogy tényleg ne legyen sehová hátrálni .
dömdödöm
A nyugati tőke és eu ellenesek a békemenetes fideszesek és az összes fidesz szavazó
az egész párt összes tagját beleértve mind a rendszerváltástól eltelt 25 év vesztesei akiknek nem sikerült felvenni a ritmust a nyugati befektetők által elvárt követelményekkel . Ha valakinek van olyan szerencsétlensége hogy belelát egy ezen emberekkel tudatosan teletűzdelt vállalat működésébe akkor olyan
érzése támad mint ha a múlt század 70 -es éveinek közepére ment volna vissza
az időben .A felfogás , a modern eszközök használatához való teljes értetlenség
a Hr -s ( munkaügyis )érthetetlen stílusa ,szóhasználat és az igazgatói írodából kiszűrődő hangok ( írógép zaja ) ! nem -nem nem írtam el . Írógépzaj !
A kocka gurítják - kerek viszik valahonnan nagyon jól ismert mechanizmus .
A felesleges munka , a rádbaxott 100 tonna felesleges adminisztráció ( amit egyébként senki sem olvas el hanem ledarálják miután napokat szenvedtél az elkészítésével .) Az értetlenség a bizalmatlanság ,( nyomtató számláló állás felíratása nehogy ellopjál egy A4-es ívet véletlen ) 1 munkavállaló másik 5 munkakörben való pofátlan alkalmazása mert az könnyebb mint szakértőt ügyvivőt alkalmazni aki fellendítené a bótot .A sokat kell fizetni de sokat is hoz ismertlen fogalom számukra ,amiből fel lehetne venni 4 ,6 ,8 órás további munkavállalókat .
Bejelentésben ,fizetésben a zsebre kifizetett pénz a TB csalás ugyan úgy működik náluk mint az az elmúlt 25 évben bevett szokás volt .A fidesz közeli vállalat pillanatnyi előnyére ,az ország hátrányára és a munkavállaló élete végéig tartó hátrányára : -(((((((((((((((((((((((( Szóval január 2 operabál ! Váltson minél több ember belépőt az előadásra ,ez a javaslatom
coni
A Fidesz levitte a hétvégi pótlékot 50%-ra, ennyire fontos nekik a munkavállalók érdeke. Az államháztartás, a lakosság, a multik buknak a hétvégi zárvatartáson, a CBA nyer. Látszólag ez az egyetlen szempont.
nemjoezigy
Hülye döntéshozóink!
A megszavazása előtt el kellett volna menni talán Horvátországba, vagy telefonon megkérdezni, hogy sikerült az átállás. HÜLYÉK!
Mert egész más úgy kialakítani, mint megváltoztatni. HÜLYÉK!
Most akkor minimum fél év bukta lesz minálunk is. HÜLYÉK!
De így jár az aki a vallást, a politikát a szociális gondolkodás elé helyezi. BARMOK!

Egész máshogy kellett volna ezt megcsinálni, de hát ilyen döntéshozókkal, akik a személyes érdeküket mindenben a köz érdeke elé helyezik, nem lehet.
HÜLYE, BAROM, FÉRGEK!
bencemacska
Én nem nagyon szoktam vasárnap nagy bevásárlást eszközölni, de miután számomra minden nap egyforma, sokszor megyek vasárnap is, ha akkorra fogy ki valami!
Meg tudnék lenni nélküle is, DE:

NEKEM SENKI NE MONDJA MEG, HOGY MIKOR MIT CSINÁLJAK!!!

1989- ben úgy éreztem kinőttünk a dedóból, hogy mindent parancsra és engedélyre csinálunk! Én azt hittem szabadság lesz! Te nem így gondoltad Viktor?
bencemacska
@papa.49: ma, 12:34

Az a baj, hogy nagyon sok szög fér abba a koporsóba, és lassan gyűlnek!
gizineni
Csak egy kérdés! Mi közük van a csuhásoknak az üzletek nyitva tartásához?
papa.49
@bencemacska: A lényeg hogy gyűlnek a szögek...@gizineni: A ,,csuhásoknak., semmi közük nem lenne ahhoz hogy a boltok nyitva vannak vagy sem, de ők mindig mindenbe beleakarnak pofázni, teszik ezt addig míg jól valagba nem lesznek rugdosva...
KERKA
Ez az utolsó mondat, ide controlozom:
"az egyháznak tett engedmény volt, miután az éveken át kampányolt azért, hogy a vasárnapok a családoké legyenek."

Ez a mondat, jobban hangzana az én verzióm szerint:

Szeretném, ha az egyház éveken át kampányolna azért, hogy a vasárnap a csokoládék napja legyenek!!!
levarosbukta
@Sziszifusz: Nálunk is szombat, vasárnap buszokkal hozzák a környező falvakból az embereket bevásárolni.
dr. prédikátor
Legjobb lesz ha vasárnap az országot is bezárjuk!Az országhatárra kiirjuk hogy a kdnp javaslatára az ország zárva!!!
m.macskosz
Rögtön a videó elején kibújik a szög a zsákból, aki nem akarja, ne nézze végig, az ötletgazda az első percben büszkén jelenti ki, hogy is volt:

www.atv.hu/videok/video-20141208-tamogatja-a-kormany-a-vasarnapi-zarvatartast
bencemacska
@m.macskosz: Azaz dehogy tetszik, csak egyet értek veled.
Egyébként mindig utáltam ezt a manust!
lópicigáspár
Ahová az egyház betette a lábát, csak háborúk és vérengzések voltak! Alig várom már, hogy új hittérítés legyen - tüzes vassal -, boszorkány üldözés máglyahalállal ötvözve és persze inkvizítorok járják az országot ellenőrizni a vasárnapi kötelező templom látogatást! Éljen az új sötét középkor! Mondjuk jelen esetben inkább egy kis konc a csuhásoknak, kompenzálva az új egyház-törvényt!
csa-csa
"ez a lépés valóban az egyháznak tett engedmény volt, miután az éveken át kampányolt azért, hogy a vasárnapok a családoké legyenek."

az álszent mocsadék egyház csak azért kampányolt, hogy a "hívei" még több pénzt dobáljanak abba a bizonyos perselybe...!
gondolják a vasrnapi bezárás miatt többet járnak templomba az emberek? Idióták!
bencemacska
@csa-csa: ma, 17:30

Ezúton is közlöm, rám ne számítsanak!
Dr plágium
@csa-csa: Szerintem a kocsmák forgalma fog emelkedni...
Törölt felhasználó
Kik is dolgoznak jellemzően vasárnap, ja a szegények...Szóval miközben lassan afrikai a munkanélküli helyzet van itthon még ezeknek az embereknek elveszik a munkájukat..
Desischado
Remélem, a horváth mintára nálunk is bukta lesz! Az egyház meg ne akarjon beleugatni abba, hogy mit csináljak vasárnap! biztos nem fogok templomba menni, mert undorodom a kétszínűségüktől, és nem hiszek az istenben! Ha van, akkor miért tűri ezt?!
Fradigege
Ha bele is buknak, félek, hogy nem látják be. És erőltetni fogják. Csökkeni fog állambácsi bevétele, nő majd a munkanélküliség, és majd megint ötletelnek adókról, útdíjjakról, engedélyekről, illetékekről. Ha szívnak, mi is szívunk. De a felelősséget elhárítják, mivel soha nem hibáznak. Szoppantyú ez az egész. Lúzer banda.
Boszi27
@dömdödöm: Gratulálok az esszédhez! Jó! Szépen összehoztad!
wagabund
itt nem lesz bukta..egyszerűen nem történhet meg...
tűzzel-vassal, de akkor is megmutatják, hogy jó a népnek...és ha tetszik, ha nem, jó lesz..
nehogymá' holmi népnek igaza legyen... nemááá...
tessék vasárnap szeretni egymást...anyóssal szépen beszélni, tologatni a kisvasutat, és közösen szépíteni a lakást... mindig csak az a rohatt vásárlás...

na?
Január
@Desischado: Tudod, Rám is nagy hatással volt anno Mikszáth "Különös házasság"-a.
Ez az egész vasárnapi nyitva tartás illetve zárás nem volt kellőképpen átgondolva, csak az érintetteket nem kérdezték meg.
A KDNP-nak meg alkotóbb gondolata nem volt, valamit ki kellett találni, mert elfelejti a nép, hogy ilyen tömörülés is van. Most legalább beszélnek róluk.
gulyasgyula
@nemjoezigy: Német országot ,Auzstriát is meg kellene nézni ..Ott vajon éheznek az emberek ?? A vasárnapi munkásokat a kereskedelembe is meg kellene fizetni nem csak az ipari parkba ..
Desischado
@Január: Valószínű, hogy ez is belejátszik, de vastagon benne van az is, hogy ki akarnak tolni a multikkal, és helyzetbe akarják hozni a haveri kör üzletláncait. Cba, Coop. Nincs még elég több millás verdájuk szegényeknek!
Dr. Felipe
Jövőre óriásit fog taknyalni a költségvetés meg a gazdaság.
Már előre röhögök mikor vargamisi vergődik a hígtrágyalébe.
Yoda69
Boritekolhato hogy itt is az lesz. Amihez a fidesz nyul, az szarra valik, kiveve ha nem mutyirol van szo a sajat reszukre. Ahova meg a don utazik lasd, Egyiptom, Oroszorszag, stb ott meg vagy forradalom tor ki, vagy allamcsod lesz. Ez a taho, vonzza a bajt.
Yoda69
@Dr. Felipe: Majd kitalalnak valami ujabb adokat, az embereket meg beetetik az elmutnyocevvel. Meg mindig van olyan egysejtu, (pl szandokan), aki vevo erre a dumara.
orogordog
@bencemacska: dolgoz minden vasárnap, azt majd meg látjuk neked ki mit mondjon.
bencemacska
@orogordog: A férjem egész életében folyamatos munkarendben dolgozott. Ott nem vasárnap nem volt, hanem ünnepnap sem, meg karácsony sem. Dupla fizetés sem, meg szabadnap sem helyette. Engem nem kell kioktatnod!
Mi lenne, ha vasárnapra lekapcsolnák a villanyt mert nincs aki ellássa a szolgálatot!
De ennyi erővel a vizet, a távfűtést, a kórházakat is le kellene állítani!
Miért mások a kereskedelmi dolgozók, mint a többi???
orogordog
@bencemacska: kórházakat már régen kikapcsolták ha nem veted észre, hétvégén meg a kocsma legyen,meg a vidámpark, strandon a büfé.
orogordog
@bencemacska: Te mikor dolgoztál, miért kapsz nyugdíjat?
bencemacska
@orogordog: A felsorolt helyeken is emberek dolgoznak. Azok sem alsóbbrendűek!
Vannak munka helyek és munka körök, amik eleve azért vannak, hogy a mások kényelmét szolgálják!
Ezt a szakma megválasztásánál kell eldönteni, hogy milyen munkahelyen akar dolgozni!
orogordog
@bencemacska: hétfőtől szombatig mit régen is.
bencemacska
@orogordog: Én még hatnapos munkahétben dolgoztam le az életem zömét, mert nálunk vezették be utolsóként a szabad szombatot!
mate03
@bencemacska: Akkor meg mehettél,kommunista müszakba,szocialistabrigád felajánlásként!
mate03
@orogordog: Ne haragudj,de megkérdem!? Melyik országban élsz?Mert ebben az országban ha megakarsz élni,vasárnap is szivesen dolgozol ha megéri
bencemacska
@mate03: Így, ahogy mondod! A mostani begyöpösödöttek pedig akkor is a munka könnyebbik végén voltak!
TASzSz
Kersztény! Dolgozz zsidó boltban sábeckor!
jelen
@Dr. Felipe: de benne leszünk sajnos mi is
kukac50
Ami még működő képes az országban azt a Fidesz tönkre akarja tenni!
gulyasgyula
@bencemacska: Én is dolgoztam " fogadó állomáson ""a munka is jó volt meg a pénz is , már mint az akkori béreket nézve , délutáni ,északai, és folyamatos pótlék volt..A kereskedelembe most rabszolga világ van .
bencemacska
@gulyasgyula: Sajnos nem csak a kereskedelemben, hanem máshol is. És ez nem korlátozódik a multikra!
tivoli
@TASzSz: ma, 09:55
Zsidóbolt bezár, mert csak családtagok dolgozhatnának.
A keresztény meg nem talál majd egyetlen nyitott boltot se.
KERKA
@wagabund: 20.19 Kihagytad, hogy tessék megdicsérni az anyós almás pitéjét:))
KERKA
@tivoli: azt sugallod, hogy a zsidó dolgoztat és nem dolgozik. Ebben tévedsz. A zsidó ahol csak egy kicsi pénzt lát, vagy hasznot remél, azonnal akcióba kezd.
tivoli
@KERKA: ma, 13:40
Éppenhogy nem. Azt írtam, bezár.
Azt sugallom, hogy a bolttulajok legtöbbje zsidó.
tivoli
@KERKA: ma, 13:56
Ja. Ruházatban. De a sarki fűszeres még mindig zsidó. :)
KERKA
@tivoli: Régen ez valóban így volt, de változott a világ., Vidéken-faluhelyen a kisboltokban valamelyik helyi lakos a boltos. Sok a pékségek mintaboltjai is, az sem zsidó tulajdonu. Egyébként meg tökmindegy, majd a magyar ember megkeresi a kibúvókat. Itt is lesz trükközés hidd el.
tivoli
@KERKA: ma, 14:08
Honnan tudod biztosra, ki a tulaj?
Egyébként nekem teljesen mindegy. Egy a lényeg, amit vásárolni szeretnék, megtehessem, vasárnap pedig amúgy sem szoktam shoppingolni.
KERKA
@tivoli: Honnan tudom, ki a tulaj?-hát megkérdezem az eladótól:)) ( különben délután 16 óra körül elviszi a bevételt:))
Olyan óriási veszteség nem ér engem sem, mert havonta egyszer van a nagy bevásárlás, a többi napokra pedig csak friss pékáru és az apróságok maradnak.
gulyasgyula
@bencemacska: Most csak egy kérdés maradt : Kap annyit amiből meg tud élni .? A kereskedelembe kapott 70000-ből nem lehet megélni, az ipari parkokban kapott bérek azért ennél jóval magassabbak ..Legalább nettó 100000 körül illene kapni a vasárnapi pótlékkal és akkor szerintem nem is háborognának a hétvégi nyitva tartás ellen ..
bencemacska
@gulyasgyula: ma, 16:18

Végre valamiben egyetértünk, mindent a helyi értékén kell megfizetni!

Ha valamelyik cég vasárnap nyitva akar tartani, akkor úgy kell az állásait meghirdetni és a dolgozóit megfizetni!
Miért kell egy céget azért adóval és egyéb fizetni valókkal büntetni, mert ki akarja vasárnap is szolgálni a vevőket! Ez a cég, a munkavállalói és a vevői dolga. A háromnak kell egyeztetni, hogy mindenkinek megérje!
Hagyni kell mindenkit dolgozni egyforma feltételekkel. Ha nem lesznek vevők nem nyit ki! Ha vannak vevők, kinyit, hogy ki is tudja őket szolgálni meg kell fizetni a dolgozókat.
DE: a Munka Törvénykönyvnek nem a munkáltatókat, - meg az államapparátust - kell szolgálnia, hanem a dolgozókat!!! (A mostani nem ilyen!)
picike
@Desischado: mert a fenti más mint a lenti hatalom elválasztva a kettő egymástól
gulyasgyula
@bencemacska: Egyre jobban egyetértünk főleg ami az utolsó mondatodat illeti MUNKA TÖRVÉNYKÖNY A DOLGOZÓKAT SZOLGÁLJA csupa nagybetüvel kellene kifügeszteni a parlamentbe.. A több bérnek több a járuléka ami a költségvetésnek is jó. Csak a hülye politikust a lobisták megveszik igy eszébe sejut hogy a rossz törvények az Ő politikai karierjét röviditi le..
orogordog
@mate03: Te is elvagy tévedve, majd csinálok kis videókat a vasárnapokról, hogy a nyugdíjasok mire képesek, meg a kis mamák.
mate03
@bencemacska: Pontosan erről van szó! A munkatörvénynek nevezett íromány,a (fidesz) szégyene!Ez egy mocskos,megalázó törvény!
mate03
@orogordog: Mi bajod van neked a nyugdíjasokkal meg a kismamákkal? Beszéltem bolti dolgozókkal! 90%-uk felháborítónak tartja,hogy el veszik tőlük a vasárnapi pótlékot! A kereskedés is olyan szakma,hogy a vásárlók tömege határozza meg a profitot! Mindegy hogy nyugdíjas,vagy aktív dolgozó!Egy fél bolond ember miatt,at államtól kezdve mindenki rosszul jár!Nekem ez a véleményem! És tovább nem vitatkozom.
nezelodo
Nem ez lesz az első eset, amikor bólogató jánosként buktaszagú törvényeket fogad el a szavazógéppé aljasult megélhetési siserehad a parlamenrben, előkántálálva, hogy a hülyék is megértsék, hogy melyik gombot kell nyomni.
Pestilence
Persze, zárjanak be a boltok vasárnap, hogy a dolgozók mehessenek templomba, de akkor ne legyenek nyitva a kórházak, éttermek, vasútállomások, repterek sem. Ne legyenek tv-műsorok (hozzuk vissza a kötelező tévémentes napot) és ne legyen tömegközlekedés sem. Mindenki üljön otthon a vasárnapi ebédnél, és zárjuk be az országot minden vasárnap. Viszont akkor a papok se dolgozzanak az Úr napján.
Pestilence
A KDNP pedig dobjon össze a kirúgott alkalmazottak megsegítésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.