A halálbüntetés magyarországi bevezetése "válóok" lenne – mondta az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Jean-Claude Juncker a Süddeutsche Zeitung című lapban megjelent interjúban – amely elsősorban a görögországi államadósság-válság kezeléséről szól – a halálbüntetés körüli vitával kapcsolatban kijelentette: "ha Magyarország bevezetné a halálbüntetést, akkor az válóok lenne. Válóok! Politikai alapelveimhez tartozik, hogy nem lehet halálbüntetés. Nincs helye az Európai Unióban annak, aki bevezeti a halálbüntetést."

A lapnak arra a felvetésére, hogy meglehetősen disszonáns, hogy Juncker nemrégiben diktátornak szólította Orbán Viktort, aki pedig őrültségnek nevezte a Orbán pofozója EU-kiléptetéssel fenyegette MagyarországotJuncker által a migránsok tagállami elhelyezésére javasolt kvótát, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény vezetője azt mondta, hogy két éve diktátornak szólítja Orbán Viktort, és ez "a barátság jele".

Hozzátette, hogy a magyar kormányfő "sajnos" nincs egyedül a bizottság menekültügyi javaslatának bírálatával, "szóválasztása" pedig mutatja, hogy "nem ismeri ki magát az ideggyógyászatban és a pszichológiában, de ezt nem is lehet mindenkitől elvárni".

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Lehet viccelődni a dolgon, melyik suttyó, melyik nem, de a dolog nagyon komoly.
Magyarország nem lehet már sokáig az EU tagja.
Azon kellene inkább gondolkodni, mi lesz EU nélkül az országgal (pl. milyen jogállással fognak rendelkezni az EU-ban dolgozók, mit kezd magával az ország az EU adófizetőnek pénze nélkül stb).
És talán azon is - már ha valakit érdekel -, hogy mit lehetne azért tenni, hogy az ország az EU-ban maradhasson.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...nem ismeri ki magát az ideggyógyászatban és a pszichológiában...mert rajta is mutatkoznak a jelei...
perfekt
Azt mondom--ideg gondozókban kezeltek már ettől,enyhébb tünetekkel is embereket.
Clavigo
Ezt a sutykót,,,kegyes Urunkat kell elhajtani az EU-ból,,mondjuk Azer-ba,,vagy Kazahsztánba.Ha már egyszer ott érzi otthon magát...
Anna Mária
Lehet viccelődni a dolgon, melyik suttyó, melyik nem, de a dolog nagyon komoly.
Magyarország nem lehet már sokáig az EU tagja.
Azon kellene inkább gondolkodni, mi lesz EU nélkül az országgal (pl. milyen jogállással fognak rendelkezni az EU-ban dolgozók, mit kezd magával az ország az EU adófizetőnek pénze nélkül stb).
És talán azon is - már ha valakit érdekel -, hogy mit lehetne azért tenni, hogy az ország az EU-ban maradhasson.
EGO
Kilépünk mi magunktól! A görögök után, azután Portugália, ...
perfekt
Rém álom.Mikor megszűnik az EU--országunk lesz aki lekapcsolja a villanyt.Addig a politikusok-legyenek azok bármilyen színűek is ,érdekük,hogy lenyúlják a pénzeket.Ma már, Európai Egyesült Államok-létrehozásáról polemizálnak.
bakegya
@perfekt:teknősünk jobbik felével ezen ügyködik politikailag,-magánerőből pedig már több éve gyűjtöget az inségesebb időkre.(A pereputty már a magáncsődnél tart...)
perfekt
@bakegya: Van benne igazság---de vélelmezem,hogy őket semmi nem veszélyezteti!
perfekt
@Aki Én: Az állam erőszak szervezet,a győztes kisebbség ,uralma a legyőzött többség fölött.A hatalom védelmét, jól megfizetettek őrzik.De igazad van,a népharag csinált már csuda dolgokat.!
Dr. Felipe
Bizony könnyen eljöhet az az idő is mikor nem csak g vicctor kommunista spicli elvtársat baccák ki az EU ból hanem az egész országot. Ha az angolok kilépnek akkor a folyamatok még fel is gyorsulnak.
Január
Túl van ez lihegve, egész biztosan nem gondolta komolyan a halálbüntetés bevezetését, csak azért foglalkozik vele az Eu., mert erről könnyű elvitázgatni.
Mi pedig a dominó sor egyetlen dominója vagyunk csak.
simmering73
@Anna Mária: Mi lenne az EU után? Sudden death.
Toby
Ha nincs unió - jön a gulagkorszak ! Orbánt eddig is csak az uniós támogatás vette lassúra.
Ha nincs unió, az őrült elszabadul - de akkor mi is és megtelnek a fák !
justhpeter
Arra látok lehetőséget, hogy az ideg- és elmegyógyászat szakirodalma valamikor önálló fejezetet fog nyitni Orbán szindróma tárgykörében, ehhez viszont több olyan feltétel szükséges, ami jelenleg még igazoltan nem áll fenn:
1./ Orbán esetében az ideg-és elmegyógyászati folyamat véglegessé és befejezetté váljon, azaz a szakértők egyetértésre jussanak abban, hogy a páciens menthetetlenül ön- és közveszélyes.
2./ A kialakult folyamat oly mértékben kóros, hogy a közvetlen környezetében való terjedésnek már nincs orvosilag megakadályozható eljárása.
Nem vagyok szakértő, de szerintem már csak az első pontban lehetnek viták, mert a második pontban említett terjedés kiteljesedett. Nincs rá orvosi írásos bizonyítékom, csak vélelmezem, hogy egy szakértői vizsgálat a fideSS-ben mint környezetben megtalálná a kóros degeneráltság jeleit.
Anna Mária
@Január: Tudod, mit? Egy miniszterelnök - még ha magyar is - legyen szíves és kizárólag olyasmit mondjon, amit komolyan gondol.
mate03
@Csizmás Kond: Nyugodtan parolázhat Viktorral! Mind kettő orvosi eset!
Desischado
Látszólag viccesen, de ez figyelmeztetés volt. Ha a vezír sokat pávatáncol, egy-kettőre kint találhatjuk magunkat! És akkor mi lesz az országgal?
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...fogadok a Junker lángeszét magasztalod...
mariaberta
Szerintem ez nem fenyegetés, csak felhívta tisztelt "barátja" figyelmét, mi várható, ha elképzeléseit valóra váltja.
Természetesen megfontolandó , "mi a teendő" /ki is írt már korábban e tárgyban?/mert a kizárással ugrik a guba is, aminek nevezett nem örülne, mert kiderülne, Magyarország mire képes az EU nélkül.
Január
@Anna Mária: Igen, az lenne a természetes. Az ember vállaljon felelősséget a nyilatkozataiért is, főleg egy országvezető, de erre valahogy születni is kell. Annak azért belülről kell jönnie, hogy nem beszélek a nagyvilágba butaságokat, és az már a gyerekkorban is így van.
Lehet fantáziálni 4-5 éves korig, - nagyjából tudja már mindenki ekkorra, hogy mi az igazság, mi a hazugság, illetve mi tartozik a fantázia világába-, de utána már illik meggondolni, hogy mit is mond az ember gyereke.
Különösen, ha már régen vége a gyerekkornak.
Anna Mária
@Január: Ez a nagyranőtt bébike tényleg játszhatna valami terepasztalon, nem kellett volna ráengedni Magyarországra.
mariaberta
@Anna Mária: Nem kívánhatsz tőle lehetetlent./tegnap 19.48/
Csizmás Kond
@Mirabilis: lángeszű...hát ha csak erre futja a lángokból akkor az nem gyújt fel semmit...
kukac50
Ha kiléptetnek bennünket az unióból akkor az Magyarország azonnali csődjét hozná magával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.