Aláírta kedden a sokat vitatott óriásmecset felépítésére szánt 11 ezer négyzetméteres bukaresti telek átadásáról szóló jegyzőkönyvet Victor Opaschi román vallásügyi államtitkár és Murat Iusuf muzulmán főmufti, a török közösség vallási vezetője.

A megállapodás értelmében a román állam 49 évre ingyenesen adja a muzulmán felekezet használatába a román főváros északi részén, a Romexpo kiállítási csarnok közelében található telket, azzal a feltétellel, hogy ott a felekezet közhasznú épületeket, nevezetesen egy mecsetet, lelkészi lakást, könyvtárat és szociális központot építsen.

A mecset felépítését a török kormány finanszírozza, amit adományokból egészítenek ki.

Korábban Traian Basescu volt államfő biztonsági kockázatnak nevezte, hogy Bukarest készül befogadni Európa egyik legnagyobb muzulmán központját.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
@nena: kicsit hangosabban: apaaaa! keeezdőőőődik!
nena
Na, Marika bérencömlöny mikor ébred !?
Strong
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
gazdag dezső
Ugye ez ellen kellene tiltakozni,és nem hagyni,hogy ilyen fanatikusok lepjék el Európát!
wagabund
@Strong: 11.17...
ajaj..én még ott tartok, hogy Orbán aláírt valami papírt, ami alapján kőbányán megépülhet a mecset..

vagy ez már a múlté?
(ettől függetlenül már a spájzban vannak)
hemami
Ha ezt bárki elolvassa és utána nem lesz rosszul, az máris megtérhet muzulmánnak.Amit ebben olvastam, az maga a borzalom, a barbárság, az embertelenség netovábbja.Régebben sokat lehetett olvasni a keresztesháborúk során elkövetettt emberteleségekről, de ennek a cikknek elolvasása után azt mondhatom, hogy nem végeztek elég alapos munkát, mert ennek a szörnyű, vallásnak álcázott politikai ideológiának még az irmagját is ki kellett volna irtani.Most, ha még nem késő, az egész civilizált világnak a legmesszebbmenően össze kellene fogni és csírájában megfojtani ezt a szörnyűséges, vallásnak álcázott , valójában az egész keresztény kultúrkör kiirtására és leigázására alakult förmedvényt.Ébresztő emberek, amig nem késő ! Ajánlom mindenki figyelmébe főleg a 66.-dik oldaltól a végéig a cikket, de szerintem megéri az egészet elolvasni.Elképesztő !
hemami
A Strong által belinkelt cikkre reagáltam és ajánlom elolvasni. Valami elképesztő .
mekkelek
@Strong: Csak azt magyarázd el hogyan változtatnák meg egy ország törvénykezését? Amúgy fényképen kívül láttál már mecsetet? Látom az agymosás kiválóan mûködik...
wagabund
@hemami: köztük élve az jön le, hogy nincs mindenki oda ezért a hitért...volt szerencsém megtapasztalni a karhatalmukat. :-(
wagabund
@Strong: 11.17...
már a nyolcadik oldalnál belémállt az ideg..
vessetek a mókusok közé, de ez a pár oldal a Mad Max filmet juttatta eszembe...
pár nap kell, hogy feldolgozzam, majd olvasom tovább...

kemény olvasmány...
verőce21
"Ha egy épelméjű személy, aki elérte a serdülőkort, önként elhagyja az iszlámot, akkor az megérdemli a halált." - Akkor hogyan gondolhatja egy épelméjű keresztény személy, hogy ezek integrálódni akarnak valaha is a keresztény társadalmakba?
köhögő bolha
Nálunk maradt pár darab dzsámi a török időkből,még minaret is. A keresztény egyháznak kell már csak kiköltözni belőle.:)
Strong
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mekkelek
@Strong: Nézd, annak a szarnak az elolvasására nem fogom az idômet pocsékolni, tudok eleget az iszlámról ahhoz hogy meglegyen a véeményem. Az általad említett "no go" zónák iszlám nélkül is vannak Londonban/Párizsban/New Yorkban stb. de még Budapesten is. Amúgy pedig egy mecset és egy kultúrális központ felépítésével nem látom a problémát, igaz nem vagyok iszlamofób mert muszlimokat nem csak fényképrôl meg a királyi híradóban láttam. De kell az ellenségkép, kell a rettegésben tartás, mert addig sem azzal foglalkoznak az emberek amivel kellene.
Anna Mária
@hemami: Az a megoldás, hogy nem olvasol ócska, uszító irományokat.
Strong
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mekkelek
@Strong: Számolj utána hány százezer (millió?) muszlim áldozata volt csak az elmúlt 10 év az iraki/afganisztáni stb. háborúinak, hány muszlimot nyírtak ki a szerbek boszniában, és nézd meg ki áll a közép-keleti háborúk mögött, kinek az érdekében folyik a mészárlás? Ha kinyitnád a szemed akkor láthatnád hogy nem az iszlámtól van a fénivaló, a kiváltó ok mögött mindig a fehér ember áll - meg a közép-kelet egyetlen demokráciája. Persze az agymosás hatásos, az iszlamofóbia mûködik...
Strong
Igen - már is utánanéztem:

Ezekben az országokban az elmúlt 10 évben a legtöbb háborút szunnita iszlámhívők indítottak siíták ellen..

Jelenleg is ez zajlik...
JAJMÁR
A vallástól féltek a terroristák helyett. Az iszlámot üldözitek a szélsőségek helyett, és attól remélitek a védelmet, akiktől valójában félni kellene.
mekkelek
@Strong: Akkor nézz utána jobban. Hallottál már G.W. Bushról ugye, aki elhozta a demokráciát a közép-keletre és romokba döntött egy országot - illetve nem csak egyet - melyeknek semmi közük nem volt 911-hez. Amelyiknek volt az pedig a legnagyobb szövetségesük - és fegyvervásárlójuk - a mai napig és ugye líbiát is pokollá kellett tenni szíriával egyetemben.

Amúgy meg veled ellentétben én láttam élôben és ismerek muszlimokat, nem vagyok iszlamofób, ennyi. :)
mekkelek
@JAJMÁR: Látom van aki tud még gondolkodni... :)
Strong
@mekkelek: Te egy demagóg ember vagy, de ezt én nem veszem be...
Nem a demokrácia volt a cél, hanem az, hogy ne tudjanak ezekből az országokból terrorcselekményeket irányítani...
911 előtt mit csinált az amerikai hadsereg?

Tehát az iszlám terror szülte a te általad említett válasz lépéseket..

Persze az alap kérdésre nem válaszoltál: muszlim vagy?
Anna Mária
@Strong: Csak röhejessé teszed magad a gyűlöletkeltéseddel meg az úgynevezett "forrásaiddal". Ugyanazt csinálod, mint a kormány: szakmányban gyártod az ellenségképet.
mekkelek
@Strong: Ember, sem iraknak sem afganisztánnak nem volt köze 911-hez, csakúgy mint a késôbb romokba döntött líbiának és szíriának sem. Szaúdi-Arábiának már annál inkább mivel a merénylôk nagyrésze szaúdi volt, és az ország a mai napig is az egyik melegágya annak ami a közel-keleten történik, mégis a USA egyik legnagyobb vásárlója. De reménytelen vagy nem fogom az idômet vesztegetni a gyôzködéseddel, neked megvan a magad "igazsága".

Az "alapkérdésedre" válaszolva én egy gondolkodó ember vagyok (ami számodra nem hiszem hogy értelmezhetô), akinek veled ellentétben nem mosták ki az agyát. Jártam a világban eleget, láttam is eleget ahhoz hogy ne kelljen kormányzati/szélsôjobbos/neonáci propaganda kiadványokat hallgatnom és olvasnom a véleményem formálásához legyen szó cigányokról, homoszekszuálisokról, iszlámról, zsidókról - csakhogy a kedvenceiteket említsem. Ha neked ebbôl az jön le hogy én muszlim/zsidó/keresztény/cigány/néger/mexikói/román/homoszekszuáis vagyok akkor leszek bármelyik, válassz kedvedre. :)
Strong
@Anna Mária: Felébredtél? (gondolom éjszakás vagy a héten :)

a forrásokat is én gyártottam?

..aludj inkább tovább...
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@JAJMÁR: Akkora zavar van a fejekben, hogy nem is lehet ezt már fokozni.
Pedig talán nem lenne olyan nehéz megérteni, hogy az iszlám vallású menekülők egy része éppen az iszlám állam elől menekül, amelyik visszaél az iszlám vallással.
Strong
@mekkelek: igazad van...

abban, hogy nincs értelme győzködnöd...

911-et emlegeted..hiszen te hoztad fel...én iszlám terrorról írok...
Azt pedig, hogy kinek, milyen szerepe van az egészben az rejtve van...de az eredmény látható: terror: párizsban, egyiptomban, szíriában, irakban, amerikában, jordániában, afrikában, ...stb..
Strong
@Anna Mária: erre már kapható gyógyszer...:-)
mekkelek
@Strong: ez így van, a hagyjuk figyelmen kívül a lényeget, a kiváltó okokat, építsünk kerítést magunk köré ami semmitôl nem véd meg, és csak kiabáljunk hogy iszlám terror. Minden meg fog oldódni tôle!
levi
Jönnek, sírnak, győznek. Ma még románia -amit annyira nem sajnálok- holnap meg már nálunk épül egy...
Strong
@mekkelek: Amikor Magyarországra jött a Török (és kinyírta az ország 2/3-át) ott mi volt a kiváltó ok?
mekkelek
@Strong: Nem értem mit akarsz ezzel mondani illetve bizonyítani? A kereszténység semmivel sem nyírt ki kevesebb embert mint a iszlám, nem tudom hitler vagy sztálin neve mond-e valamit, csakhogy ne menjunk vissza többszáz évet a történelemben. Vagy éppen a szinte nem is ismert Leopold II belga király akinek uralkodása alatt kb 12 millió kongóit nyírtak ki.
Szóval a megközelítésed sánta, a keresztények kezéhez semmivel sem fûzôdik kevesebb vér mint a muszlimokéhoz, sôt... A mai napig több muszlim hal meg, válik földönfutóvá keresztények/zsidók keze, fegyverei által mint fordítva, de az iszlám terror a félelmetes. Cáfolj meg ha nem így van.
Strong
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mekkelek
@Strong: Ugyanaz volt a kiváltó ok ami bármilyen birodalom létrehozásánál. De tudom, a te olvasatodban az isis elôszele volt, mint ahogy a zsidó író által írt könyv is amibôl idéztél.
hemami
@Anna Mária: Ez igaz, de ettől még egy cseppet sem lesz elfogadhatóbb, vagy szimpatikusabb az iszlám vallás, ami az erőszakra épül.( július 31 , 13,56 )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.