Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára szerint Magyarországot nem európai bürokraták engedték be az EU-ba, hanem a magyar emberek teljesítménye és történelme miatt az unióban van a helye.

Az államtitkár a tárca csütörtöki közleménye alapján arra reagált, hogy Javier Solana volt NATO-főtitkár, korábbi uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő szerdán egy sajtónyilvános eszmecserét követően újságírói kérdésre megjegyzést tett a magyar kormány migrációs politikájára.

A KKM felidézte: Javier Solana azt mondta, hogy az uniós intézmények jó választ adnak a menekültválságra, a tagállamok viszont nem elégségeset. A politikus "kicsinyességnek" nevezte, ha a bevándorlók vallási hovatartozását szempontként kezelik a befogadásukról szóló döntéshozatalban, és kritikával illette Orbán Viktor miniszterelnököt, aki állítása szerint azt mondta – annak ellenére, hogy Ferenc pápa minden európai parókiát a családok befogadására buzdított –, hogy nem fog befogadni "senkit, aki nem keresztény".

Javier Solana úgy fogalmazott, "nem akarok többet beszélni Magyarországról, mert rosszul vagyok tőle", és "borzolja az idegeit" a téma. "Többek között én voltam az, aki beengedte Magyarországot (az Európai Unióba)" – írta az eseményről a tárca.

A KKM közleményében Magyar Levente erre azt válaszolta, hogy a magyar nemzet mindig is az európai közösséghez tartozott, ugyanakkor a közelmúltban is voltak olyan időszakok, amikor "külső hatalmak elnyomó diktatúrákat hoztak létre Magyarországon".

Az államtitkár úgy fogalmazott, Magyarországot nem európai bürokraták engedték be az EU-ba, Magyarországnak a magyar emberek teljesítménye és történelme okán az EU-ban van a helye.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
"..Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
Nincs erkölcsi kételye, helyes döntésének tudatában nem töpreng nem fogad liberális elveket kifogásokat el. Országának rendje biztonsága mindenek előtt, minden mást felül ír. ...skrupulus
(lelkiismereti) kétely, erkölcsi megfontolás, (erkölcsi) aggály, lelkiismeret-furdalás, töprengés, lelkifurdalás, önvád, kifogás, nehézség, akadék, akadékoskodás, aggatódzás, kötelő(d)zik, lat kicsinyítő képzős scrūpulus 'ua.', tkp. 'hegyes kövecs, hegyes kis kődarab (cipőben, saruban, mely kínoz), aggodalom, nyugtalanító kétkedés, háborító és gyötrő aggodalmasság, kétely' < scrūpus 'hegyes vagy durva kő vagy kavics, szirt, aggodalom, nyugtalanság' < proto-indoeurópai *(s)ker '(le)vág, metsz, vés'
keresztapa
Böjte Csaba elmondta, hogy mitől félti Európát
Erdély Ma Ma 12:42 Határtalan +

Nem a bevándorlóktól féltem Európát, hanem a lagymatag keresztényektől – mondja a dévai gyermekmentő, Böjte Csaba, akinek van némi tapasztalata a befogadás nehézségeiről és lehetőségeiről.
keresztapa
,,Soros szerint az uniónak össze kell hangolnia működését, átfogó tervre van szükségük. Neki is van javaslata, hat pontban foglalta össze.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Fizesse meglévő hiteleit havonta kevesebb pénzből! »

Az EU-nak a közeljövőben legalább évi 1 millió menedékkérő befogadására kell berendezkednie, a terheket igazságosan elosztva a tagállamok között. A menedékkérőket az első két évben fejenként 15 ezer euróval kell támogatnia, ehhez pedig – AAA státusát felhasználva – hosszú lejáratú kötvényeket bocsáthatna ki, amivel az európai gazdaságnak is lendületet adna.
Az EU élére kell, hogy álljon annak a globális kezdeményezésnek, amelynek célja, hogy Libanonnak, Jordániának és Törökországnak megfelelő segítséget nyújtsanak a három országban tartózkodó összesen négymillió menekült ellátásához. Az oktatással, képzéssel együtt ez évente legalább 5000 euró/fő, azaz összesen 20 milliárd eurót jelent, aminek csupán töredéke áll rendelkezésre. Az uniónak ezzel párhuzamosan kötelezettséget kell vállalnia, hogy évi 8–10 milliárd euróval támogatja a többi „frontline” országot.
Az EU-nak haladéktalanul létre kell hoznia egy közös Menekültügyi és Migrációs Ügynökséget, mivel a 28 tagállam működése nehezebben hangolható össze.
A menedékkérőknek biztonságos útvonalakat kell biztosítani, először Görögországból és Olaszországból azokba a tagállamokba, amelyekbe tartanak. A következő lépés ezeknek az útvonalaknak a „frontline” régiókig való meghosszabbítása lehet.
Ki kell dolgozni a menedékkérőkre és a migránsokra vonatkozó globális standardokat.
Az évente több mint egymillió menekült letelepítése érdekében az EU-nak mozgósítania kell az NGO-kat, az egyházakat és a vállalkozásokat is, hogy támogassák az ügyet. Ehhez nem csupán megfelelő finanszírozásra lesz szükség, de a szponzorok és a migránsok összekötéséhez a humán- és it-kapacitásokat is bővíteni kell."

(A KamaraOnline oldalán találtuk.)

Címkék:
# soros györgy
# menekültek...
Peller Anikó
Hát ha ezt tényleg a soros írta akkor ezen immár erősen meghülyült állapotában inkább a soros sorozatokat kellene néznie a tévében, csendben barátok közt. Persze a saját pénzét akár el is osztogathatná.
F_Viktor
@Csizmás Kond: @Eriksson: @Freewolf: @csa-csa: @wagabund: @Peller Anikó: @Feraj49: Orbán szócsöveitől SZÁNALMASAN hangzik mikor fikázzátok azokat az EU politikusokat akik saját országaikban az adófizetőik számára jólétet teremtettek, miközben Vezíretek 2,5 millió mélyszegényt, 500 ezer éhező gyereket, 4 millió szegénységben élő kilátástalan sorsú magyart, állami maffiát, mérhetetlen korrupciót tud felmutatni!
Garancsinak ajándékba szánt 12 milliárdos Videoton stadiontól nem sok magyar ember fog jól lakni!
Csizmás Kond
@F_Viktor: ..tehát te nem éhezel, nem vagy gyerek nem vagy adófizető, nem vagy mélyszegény, nem vagy kilátástalan, ne vagy maffia, nem vagy korrupt...mi is vagy te ?
...ja és szócső...te az sem vagy...akkor meggyőződésed sincs tehát miért is fújod a magadét ?...ezt amúgy tudom nem kell válaszolj rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.