Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára szerint Magyarországot nem európai bürokraták engedték be az EU-ba, hanem a magyar emberek teljesítménye és történelme miatt az unióban van a helye.

Az államtitkár a tárca csütörtöki közleménye alapján arra reagált, hogy Javier Solana volt NATO-főtitkár, korábbi uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő szerdán egy sajtónyilvános eszmecserét követően újságírói kérdésre megjegyzést tett a magyar kormány migrációs politikájára.

A KKM felidézte: Javier Solana azt mondta, hogy az uniós intézmények jó választ adnak a menekültválságra, a tagállamok viszont nem elégségeset. A politikus "kicsinyességnek" nevezte, ha a bevándorlók vallási hovatartozását szempontként kezelik a befogadásukról szóló döntéshozatalban, és kritikával illette Orbán Viktor miniszterelnököt, aki állítása szerint azt mondta – annak ellenére, hogy Ferenc pápa minden európai parókiát a családok befogadására buzdított –, hogy nem fog befogadni "senkit, aki nem keresztény".

Javier Solana úgy fogalmazott, "nem akarok többet beszélni Magyarországról, mert rosszul vagyok tőle", és "borzolja az idegeit" a téma. "Többek között én voltam az, aki beengedte Magyarországot (az Európai Unióba)" – írta az eseményről a tárca.

A KKM közleményében Magyar Levente erre azt válaszolta, hogy a magyar nemzet mindig is az európai közösséghez tartozott, ugyanakkor a közelmúltban is voltak olyan időszakok, amikor "külső hatalmak elnyomó diktatúrákat hoztak létre Magyarországon".

Az államtitkár úgy fogalmazott, Magyarországot nem európai bürokraták engedték be az EU-ba, Magyarországnak a magyar emberek teljesítménye és történelme okán az EU-ban van a helye.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
"..Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...szerintem meg most úgy viselkedett mint egy pojáca.
...amúgy nem az uniós csatlakozáskor asszisztált hanem a NATO-s tagságkor...
sünike
@Csizmás Kond: Mindenki hülye, csak a te fajtád a normális! Világos!
Eriksson
Hírcsinálók írják:
Volt NATO-főtitkár: rosszul vagyok Magyarországtól, hirdeti a cím
Olvassunk bele a cikkbe:
Javier Solana úgy fogalmazott, "nem akarok többet beszélni Magyarországról, mert rosszul vagyok tőle", és "borzolja az idegeit" a téma.

Egyébként meg akinek gyenge a gyomra, ne menjen politikusnak.
Eriksson
@Csizmás Kond: Úgy tudom, azért kellett Magyarországnak NATO tagnak lennie, hogy megfelelő indok legyen a hadsereg leépítésére.
Csizmás Kond
A NATO tagság egy politikai manőver ami arra irányul, hogy átlátható legyen az ország védelmi rendszere, azzal az indokkal fűszerezve, hogy a védelem is áthárul...pontosabban csak az lehet ellenség akit a NATO is annak tart és csak az ellen szabad és lehet védekezni akit szintén a NATO úgy ítél meg.
Szerencsére bebizonyosodott hogy az egész képtelen elképzelés de így is szarba vitte a fél európát mert a leszereléssel képtelenné tette az azonnali reakciót.
Eriksson
@Csizmás Kond: Magyarul béna kacsa lett mind.
36
@Eriksson: Az EU-ba pedig, azért kellett belépnie Magyarországnak, hogy a felvevő piac bővüljön. Önálló termelő kapacitás nélkül.
(A véleményem az, hogy sem az EU-ból, sem a NATO-ból, nem raknák ki semmi esetre sem Magyarországot. Az előbbi piacvesztést és olcsó összeszerelő kapacitást venne el. Az utóbbi pedig, az orosz előre nyomulást kockáztatná.)
Csizmás Kond
@sünike: Nem mindenki, de te bizonyítottan az.
Csizmás Kond
@Eriksson: Egyrészt bénák lettek, másrészt a NATO gerincének vagyis amerikának lehetőség, hogy baszogassa az unió szomszédait...sőt belevigye egy előnytelen és szégyenletes konfliktusba...mert neki az az érdek, ugyanis a visszavágó sem a saját pályáján zajlana.
Csizmás Kond
@simmering73: Nincs...egyre több szar veszi körül...
Yoda69
A csuti geci meg elintezi nekunk hogy kirakjaknak az EU-bol es a NATO-bol is.
Aztan joccakat Magyarorszag vagy otven evre.
DR Eric CARTMEN
"..Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket...
coni
A számok sajnos azt mutatják hogy a magyarok elenyésző kisebbsége (mert veszi a fáradtságot és szavaz, de nem a Jobbikra vagy a Fideszre) akinek ez nem szól. Jelenleg a Jobbik a legnépszerűbb ellenzéki párt és a Fidesz egyre népszerűbb a menekült politikájának köszönhetően.
wagabund
ettől a volt nato főtitkártól meg én vagyok rosszul...azt üzenem neki, hogy...
.
.
.
...namost a pontokkal kezdődő sorokba egy hosszú útszéli beszólást kérnék idegondolni erősen részeg kocsis stílusban...mivel én is itt élek, ráadásul nem kalandvágyból, ezért ez a majom vegye tudomásul, hogy baromira megsértett...

elmegyek hányni...méghogy rosszul van...én vagyok rosszul!
Peller Anikó
Ilyen hülyékkel (solanum = krumpli, kolompár, na jó kolompér) van tele az európai politika. A kijózanodás nagyon lassú lesz pedig a bevándorlás nagyon gyors.
Feraj49
Javaslom nem "politikázni",talán az egészsége is megmarad.Nagyon "kapaszkodott" a NATO Mo. iránt,akár az UNIO Ukrajna felé. NATO-nak is jól jönne a "közvetlen szomszédság" az oroszokkal. Támaszpontnak pont ideális. Ma már a fél Ázsiát és Európát körbe veszik a NATO támaszpontok.
Eriksson
Nem csodálkozom, hogy Solana rosszul van Magyarországtól. Mi is rosszul vagyunk, mióta ez az őrület tart erőszakos asszisztálásukkal:
youtu.be/GeCX9ifQ7ZM
Desischado
@csa-csa: Bocsi, téves lájk. Mi van, fáj az igazság? Hála a csuti hazugnak, Európa szégyenei lettünk, és mindenki rajtunk röhög! Pedig ha orbán sokáig csinálja ezt az ámokfutást, akkor kirakhatnak bennünket, és nyugodtan áshatjuk a sírját Magyarországnak, ha elszigetelődünk, és magunkra maradunk!
Peller Anikó
@desiccado: mindenki rajtunk röhög? Nemhogy röhögnének, hanem a félrekurt politikusok védelmezik fogcsikorgatva a saját hülyeségüket ahelyett, hogy a hazájukat védelmeznék. Mitől lenne az szégyen te beteg ember ha meg akarod védeni a hazádat? Amikor Eger várát védték a kiDobó legények akkor szégyenkezniük kellett volna?

Megértem ha a politikusok kapaszkodnak a székükbe, de te, szerencsétlen szárazpolgár mibe kopaszkodsz? Arab rokonaid vannak vagy esetleg hazaáruló politikusok kölyke vagy?

Gondolod, hogy azért zárnának ki minket az únióból mert megpróbálunk eleget tenni kötelezettségünknek és egész Európát védelmezzük a hívatlan betolakodó, megszálló, inváziós seregektől? Ezért nem fognak kizárni minket. Ezért nem.
mate03
@Peller Anikó: ! Kár hogy nem lettél ügyvéd!Még a szart is képes lennél,megvédeni,és illatosként beállítani!Dessit,meg ne merd sértegetni,mert ha még nem voltál megsértve,én megsértelek! De azt megemlegeted!
libellle
@DR Eric CARTMEN: tegnap 17:12 Sajnos már azok vagtok. Nem jó a mai idökben magyarnak lenni Nyugat- Europa országaiban. Egy paar generáciora lessz szüksége a Magyaroknak, hogy ezt a borzalmas hirnevet valamennyire,esetleg, rendbe hozza.
libellle
@Peller Anikó: Nagyon tévutakon jár, és a hasonlat Eger várához szinte nevetséges. Nem akarom pontokra szedni, de nem ártana Önnek mint Magyarnak a saját történelmét jobban értelmeznie. Mert akkor a törökök hatalmukba akarták hajtani Magyarországot is. Most pedig?Vagy ugy látja, hogy ugyanaz a helyzet? Na mennyire termö földre talál orbán katasztrofális politikája. Az amit ott tett a menekültekkel, akiket fogva tartott azert, hogy a saját egyedi uralmát továbbra is biztositsa egyszerüen embertelen és gazember. Az amit tett a segitsegre szorulokkal, kizárólag politikum és a saját örületét mutatja. Amennyiben tényleg ugy járt volna el az a mocskos kormány ahogyan ön gondolja akkor a Schengeni szerzödésben leirtakat kelett volna alkalmazni. Tersmészetesen ez eszében sem volt, hiszen ezt is kihasználta orbán a saját érdekeire és igy a sok lopás és rablást egy idöre le tudta takargatni.
világlátó
Ahogy Európa vezető politikusai, úgy a NATO főtitkár is túl sokáig volt szabadságon valahol francia - Polinéziában.Én meg tőle vagyok rosszul. Meg a NATO- tól.
Nagyon kíváncsi leszek, mit tudnak felmutatni Európának mentségükre. Ja igen a NATO pengés drótot.
Még nem hallottam, olvastam, mit gondolnak Szíriáról, az Iszlám államról, ahová folyamatosan szökdösnek 16 - 18 éves gyerekeink Európából, egyetértve azok harcárval mindenki ellen aki nem tartozik alázattal hozzájuk.
Félek, kardcsörtető handabandával nagyobb kárt okoznak majd . Rasmussen úr egyoldalúan ismeri Európa történelmét.Ő talán egyszer valahol hallhatott a török elleni, majd a habsburgok elleni szabadsághacról , amit amúgy csak a rebellis magyarok jelentéktelen izgágaságának tartottak Bécsben és attól nyugatra.Ma már látszik, kevesebbet kellett volna vállalnunk ebben a militáns virschaftban. De ha már benne vagyunk, több megfontoltságot mutató ítéletet főtitkár úr !!!
keresztapa
vegyük sorra.
Röszkénél erőszakkal akartak áttörni a határon. ezért volt a könnygáz.
máshová vitték őket mint ahová ígérték? ez igaz, egy ilyen eset volt. (de oda vitték őket, ahol a helyük lenne . táborba, regisztrálni.)
megszállták a keletit. ez is igaz, még a vonatközlekedést is le kellett állítani.
Szerbia biztonságos ország. Horvátország, Görögország is azok. odáig menekültek voltak, onnan már gazdasági bevándorlók, akik egy magasabb életszínvonal reményében tartanak Németországba.
muszlim vs keresztény. ez nettó hazugság.
Yoda69
@keresztapa: Tevedsz.
Roszkenel a rendorseg megnyitotta hatart, mire a menekultek megindultak. Majd egy hirtelen otlettol vezerelve lezartak az utjukat (gondolom orbani parancsra, mi masra?) Erre a menekultek nem tudvan hogy most mi van eroszakhoz folyamodtak.
Szoval a rendorseg, es a vezetoik nyakig benne vannak, szandekosan alakitottak ugy a helyzetet hogy osszecsapasba torkoljon. Ezt azta lehet az orban-teveben orrba szajba nyomatni a fideSS-fanoknak. Csak tudott ott volt a CNN, es sok mas fuggetlen teve es hirportal is, oket viszont nem erdekli mit akar a taho geci hallani a teveben.
keresztapa
,,A Bassár el-Ászád elnöknek nyújtandó katonai segítség keretében az orosz hadsereg légi ereje most először mért/mér csapásokat Szíriában az Iszlám Állam terroristáinak állásaira. Az orosz sugárhajtású repülőgépek a kelet-szíriai Aleppo kormányzóság területén támadják a Dir Háfer-Aleppo (város) közötti országút mentén tartózkodó Iszlám Állam terroristáit - jelentette röviddel ezelőtt az El-Maszdar (Hírforrás) nevű haditudósító hírportál.
volvós
@Peller Anikó: 09:09 Te meg mi a bánatos f@@sznak jössz erre az oldalra , ha még
a neked nem tetszö kommentelö nevét sem tudod leírni ??? Desischado-t pedig ne vedd
a szádra, Ö toronymagasan IQ messzeségben van töled !...amugy beleolvasgatok
a kommentjeidbe, nem tudom egyiket sem végigolvasni, menni kell hánynom.
Jó lenne , ha az igazi képedet raknád ki, és nem a barátnöd fotóját !
Olyan kis egy Bites troll lehetsz ...
Peller Anikó
@keresztapa: 12.20, milyen táborra gondolsz? Hát látod, a szegény menekültek nem tudták, hogy mi van és ezért erőszakhoz folyamodtak. Aztán lehet, megtudták és akkor meg azért folyamodtak erőszakhoz.
Tényfeltáró
Hát még mi milyen rosszul vagyunk, saját bőrünkön érezzük ezt a szennyet minden nap.
nena
@Peller Anikó: szegény menekültek,,, mikor hoztak vissza ufók szerencsétlen
Peller Anikó
@nemá: nyitott kapukat döngetsz, azt írtam, hogy ezek mindig erőszakhoz folyamodnak.
Yoda69
@nena: @Peller Anikó: Szeretem amikor a ket szoke vitatkozik egymassal... :)
Yoda69
@keresztapa: Ez most hogy jon ide Don Vito?
keresztapa
,,Éles lőszert is használhatnak a kődobálók ellen A feszültség egyre nagyobb az Izraelben élő zsidók és palesztinok között, részben az egymást követő zsidó újév és muszlim áldozati ünnep miatt. A múlt héten egy izraeli autós vesztette életét, miután palesztinok kövekkel dobálták meg a járművét. Az eset után az izraeli kormány úgy döntött: tovább szigorítja a kődobálók ellen hozott törvényt. „Szeretnénk megváltoztatni azt a meghonosodott normát, miszerint Izraelben következmény nélkül lehet dobálni ezeket a veszélyes, gyilkos tárgyakat, senki nem vág vissza. Ez meg fog változni” – jelentette kis Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök."
keresztapa
Nincs erkölcsi kételye, helyes döntésének tudatában nem töpreng nem fogad liberális elveket kifogásokat el. Országának rendje biztonsága mindenek előtt, minden mást felül ír. ...skrupulus
(lelkiismereti) kétely, erkölcsi megfontolás, (erkölcsi) aggály, lelkiismeret-furdalás, töprengés, lelkifurdalás, önvád, kifogás, nehézség, akadék, akadékoskodás, aggatódzás, kötelő(d)zik, lat kicsinyítő képzős scrūpulus 'ua.', tkp. 'hegyes kövecs, hegyes kis kődarab (cipőben, saruban, mely kínoz), aggodalom, nyugtalanító kétkedés, háborító és gyötrő aggodalmasság, kétely' < scrūpus 'hegyes vagy durva kő vagy kavics, szirt, aggodalom, nyugtalanság' < proto-indoeurópai *(s)ker '(le)vág, metsz, vés'
keresztapa
Böjte Csaba elmondta, hogy mitől félti Európát
Erdély Ma Ma 12:42 Határtalan +

Nem a bevándorlóktól féltem Európát, hanem a lagymatag keresztényektől – mondja a dévai gyermekmentő, Böjte Csaba, akinek van némi tapasztalata a befogadás nehézségeiről és lehetőségeiről.
keresztapa
,,Soros szerint az uniónak össze kell hangolnia működését, átfogó tervre van szükségük. Neki is van javaslata, hat pontban foglalta össze.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Fizesse meglévő hiteleit havonta kevesebb pénzből! »

Az EU-nak a közeljövőben legalább évi 1 millió menedékkérő befogadására kell berendezkednie, a terheket igazságosan elosztva a tagállamok között. A menedékkérőket az első két évben fejenként 15 ezer euróval kell támogatnia, ehhez pedig – AAA státusát felhasználva – hosszú lejáratú kötvényeket bocsáthatna ki, amivel az európai gazdaságnak is lendületet adna.
Az EU élére kell, hogy álljon annak a globális kezdeményezésnek, amelynek célja, hogy Libanonnak, Jordániának és Törökországnak megfelelő segítséget nyújtsanak a három országban tartózkodó összesen négymillió menekült ellátásához. Az oktatással, képzéssel együtt ez évente legalább 5000 euró/fő, azaz összesen 20 milliárd eurót jelent, aminek csupán töredéke áll rendelkezésre. Az uniónak ezzel párhuzamosan kötelezettséget kell vállalnia, hogy évi 8–10 milliárd euróval támogatja a többi „frontline” országot.
Az EU-nak haladéktalanul létre kell hoznia egy közös Menekültügyi és Migrációs Ügynökséget, mivel a 28 tagállam működése nehezebben hangolható össze.
A menedékkérőknek biztonságos útvonalakat kell biztosítani, először Görögországból és Olaszországból azokba a tagállamokba, amelyekbe tartanak. A következő lépés ezeknek az útvonalaknak a „frontline” régiókig való meghosszabbítása lehet.
Ki kell dolgozni a menedékkérőkre és a migránsokra vonatkozó globális standardokat.
Az évente több mint egymillió menekült letelepítése érdekében az EU-nak mozgósítania kell az NGO-kat, az egyházakat és a vállalkozásokat is, hogy támogassák az ügyet. Ehhez nem csupán megfelelő finanszírozásra lesz szükség, de a szponzorok és a migránsok összekötéséhez a humán- és it-kapacitásokat is bővíteni kell."

(A KamaraOnline oldalán találtuk.)

Címkék:
# soros györgy
# menekültek...
Peller Anikó
Hát ha ezt tényleg a soros írta akkor ezen immár erősen meghülyült állapotában inkább a soros sorozatokat kellene néznie a tévében, csendben barátok közt. Persze a saját pénzét akár el is osztogathatná.
F_Viktor
@Csizmás Kond: @Eriksson: @Freewolf: @csa-csa: @wagabund: @Peller Anikó: @Feraj49: Orbán szócsöveitől SZÁNALMASAN hangzik mikor fikázzátok azokat az EU politikusokat akik saját országaikban az adófizetőik számára jólétet teremtettek, miközben Vezíretek 2,5 millió mélyszegényt, 500 ezer éhező gyereket, 4 millió szegénységben élő kilátástalan sorsú magyart, állami maffiát, mérhetetlen korrupciót tud felmutatni!
Garancsinak ajándékba szánt 12 milliárdos Videoton stadiontól nem sok magyar ember fog jól lakni!
Csizmás Kond
@F_Viktor: ..tehát te nem éhezel, nem vagy gyerek nem vagy adófizető, nem vagy mélyszegény, nem vagy kilátástalan, ne vagy maffia, nem vagy korrupt...mi is vagy te ?
...ja és szócső...te az sem vagy...akkor meggyőződésed sincs tehát miért is fújod a magadét ?...ezt amúgy tudom nem kell válaszolj rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.