Veszélybe került a közrend Németországban a menekülthullám miatt, ezért "meg kell húzni a vészféket" és kerítést kell építeni a határra – mondta a német rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke a Welt am Sonntag című hetilapnak.

Rainer Wendt a vasárnaponként megjelenő lap új számában megjelent nyilatkozatában kiemelte: ha a döntéshozók komolyan gondolják a – szeptember 13-án ideiglenesen visszaállított – határellenőrzést, akkor kerítést kell építeni a határon, és a tervezett tranzitzónák sem működhetnek hatékonyan, ha nyitva áll a zöldhatár. A műszaki zár kialakítása láncreakciót indítana el, "végül Ausztria is kerítést építene a szlovén határon", Németországnak pedig "pontosan erre a hatásra" van szüksége – mondta a szakszervezeti vezető a vasárnapi lapnak.

Szerinte nem lehet már tovább kürtölni a világba azt az üzenetet, hogy "jöjjön mindenki hozzánk", mert a menekülthullám veszélybe sodorta Németországot. "Hazánk belbiztonsága veszélyben forog, társadalmi nyugtalanság kitörése előtt állunk. Valakinek meg kell húznia a vészféket, és ez csakis Angela Merkel lehet" – mondta a rendőrszakszervezet elnöke.

Angela Merkel kancellár és kormánya nem kíván kerítést építtetni a határra, és a konzervatívokkal kormányzó szociáldemokraták (SPD) ellenkezése miatt az sem biztos, hogy bevezetik a tranzitzónák intézményét. A kancellár több nyilatkozatában kifejtette, hogy szerinte a határkerítés nem tartóztatja fel, legfeljebb más utakra tereli a menedékkérőket, ezért a határzár csak látszatmegoldás, amelyről hamar kiderülne, hogy nem működik, és így csak tovább erősödne a társadalmi elégedetlenség.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
:-D :-D Egyre nagyobb sz@r van a palacsintába?
Peller Anikó
Ez a mérkell tényleg gyengeelméjű? A kerítés elmebeteg kisasszony szerint nem állítja meg a hordalék beözönlését? Nézzen rá magyarországra, ahol kerítés van arra nem jönnek, ezt szeretné a féleszű pincérlány lehazudni?

Akkor figyelj mérkell! Kerítés kell, körbe, mindenhova ahol be tudnak jönni és a kerítést meg kell védeni, erővel. Azonnali hatállyal be kell szüntetni a honfoglalók tengeri behurcolását. Főbenjáró bűnnek kell nyilvánítani az erőszakos behatolás bárminemű elősegítését.

És mindenekelőtt angyalka, monnyál le. Mindenekelőtt.
Butautáló
@Peller Anikó: Angyalom, te minden képzeletet felülmúlóan buta teremtés vagy! Ez nem személyeskedés, puszta ténymegállapítás!
TASzSz
@Butautáló: Pedig jól beszél!!! Te beengeded télire a kertedbe a menekülteket sátorozni???
Butautáló
@TASzSz: Szó sem lenne kertben sátorozásról, ha a kerítés helyett rendes fogadóállomások és regisztrációs pontok készültek volna. Mind ment volna tovább, kevesebb hiszti és gyűlölködés nélkül! A pénzt mindenesetre megkapta Magyarország minderre. De Orbánnak beleszart a palacsintájába a Jobbik és szavazók kellettek! Hát végigcsinálta ezt a mutatványt a kerítéssel, amivel el is érte a célját. Az ára? Az idegengyűlölet elszabadulása. Minden idők legszarabb megítélése Európában. Újabb elszórt milliárdok. Haszna meg semmi! A migránsok kikerülik a kerítést, hisz a céljuk amúgy is beljebb volt, nem maradtak volna Magyarországon. Szerinted ez megérte? Merkel a problémára koncentrál és ha kell még a török diktátorral is összeszarozza a kezét. De megoldást keres és nem hisztizik egy kikerülhető, felesleges kerítés mögött, Európa védelmezőjeként tetszeve!
paolo006
Németországban is vannak gyengeelméjűek. Miért ne lennének. Csak itt nálunk sokkal kevesebb lakosra sokkal több jut. Ez a csuti parazita hatalmas szerencséje. Németországban már kitaposták volna a belét régen. Meg a követőinek is.
Pathfinder
Itt élek német földön (keleten) immáron 3 éve. Én csak azt látom, hogy a városban az emberek megerősítik a kerítést a házuk körül... Mi is lehet az oka...?
varirmag
Gondolom a zöldhatárt zárnák le ,ott is !
A "hivatalos " határátkelők ott is nyitva maradnának, ahogy itt is !

A sogoromék szomszédjába németek költöztek. Azt mondják, már a törököket is nehezen viselték,de amit a Merkel csinál azt már nem tudják elviselni. Eddig csak nyaralni jártak ide,de úgy döntöttek végleg ide költöznek. A fiúk és az unokák néhány hét múlva jönnek, a
környékkel ismerkedni.Aztán majd döntenek,hogy legyen, mint legyen.
TASzSz
@Butautáló: Idegengyűlölet mindig is volt! Annak nem a kerítés az oka! Engem nem érdekel ORBÁN! Itt most más a téma!!!
Freewolf
Na mi van nagy hangú migráns simogatók? Eddig ment a "bezárkózás" fasisztázás és minden egyéb hülyeség ismételgetése, most pedig mindenki ebben látja a kiutat!
A sok agyament, aki eddig Orbánt szidta ezért, lehet jönni elnézést kérni! Ja, hogy ahhoz gerinc is kéne, amivel a liberálfasiszták nem rendelkeznek!
TASzSz
@Freewolf: Mondasz valamit, nem csak a szád jár!
Freewolf
@TASzSz: Naná! Azok a senkiháziak, akik eddig Orbánt ezért szidták, most nagyon csöndben vannak! Nem kell pedig egyetemi végzettség ennek a belátásához, de az elvakult liberálfasiszta gyűlölet nem engedte őket a szemüktől látni!
Bercifiu
Talán nem kellett volna csalogatni a sok idióta, írástudatlant, mert azoktól hiába várják a munkát, szakmunkáról szó sem lehet. Mire megtanulják a nyelvet, a szakmát, már nyuggerek lesznek, s élnek más dolgozó ember nyakán. Na ez a balhé Merkel pozíciójába kerül.
Freewolf
@Bercifiu: Most nem régi a hír, hogy az istennek sem akarnak Németországban németül tanulni a bevándorolt agysebészek!
sokanvagyunk
@Bercifiu: Akkor bizony kitartottak lesznek... - és a "kerítésről" ne is beszéljünk. :)
teuton
@Freewolf: Kedves fasiszta honfitars! Orbantol nemhogy elnezest kertek, hanem Brüsszelben ismet es kemenyen helyretettek! Azonkivül a hir mar csak azert hamis, mert nem A nemet rendörszakszervezet elnöke mondta, hanem egy jelentektelen kis szervezet elnöke a sok közül, ami termeszetesen csak maganvelemeny. Ha nem hiszed, akkor talan meg kell tanulnod nemetül es a hirek valodisagat ellenörizned. Persze te mindent elhiszel amit a kormanymedia mond... Talan kezdd azzal, hogy mi volt mult heten Brüsszelben, miket kapott Orban? Elarulom neked, nem tapsot, hanem igen kemeny sallerokat, diplomacia nyelvbe öltöztetve...
teuton
@Bercifiu: Ismet egy ujabb Nostrodamus! Josolgatni evekre elöre, külfödre tudsz? Akkor miert NEM nyertel mar eddig a lotton, magadnak nem tudsz valamit megjosolni a jövö hetre? Inkabb arrol josolgass, mi lesz MO-gal, ha a haracsolo Orban-banda meg evelkig fosztogatja az orszagot, emeli az adokat, a külföldet a magyarok ellen hergeli, aztan nehany ev mulva lebukik? En nem josolgatok, te se tedd, kössünk fogadast, aztan 10 ev mulva meglatjuk kinek lett igaza. Ha nem teszed, akkor csak egy szajhös vagy, akinek semmi sem draga, addig amig nincs következmenye...
teuton
@Freewolf: Kit ertesz MINDENKI alatt? Olvastad vagy hallottad mit kapott Orban Brüsszelkben a kerites miatt? Ö azt ballitja, feleredmenyt ert el, valojaban semmit! Senki nem tamogatta semmiben, söt hatalmas politikai sallerokat kapott! Es fog meg tovabbra is kapni, lasd kvota! Azonkivül a nemet hatar nem lezarhato, csak az ellönörzes vezethetö be IDEIGLENESEN, EU hozzajarulassal, max. 3 honapra. Mert az EU-ban vannak törvenyek, nem ugy, mint egy illeberalis diktaturaban! Es a menekültügyben mar többfele vizsgalat folyik MO ellen, aminek a vegen kemeny büntetesek lesznek, amiket a TE adodbol is kell aztan kifizetni, mint minden eddigi mas elmarasztalasban...
Freewolf
@teuton: Olyan nácikkal, mint te, mit vitatkozzak? Látom, az agyhalál után is van élet! Ez van Oberführerem!
Butautáló
@teuton: Ezt a semmitmondó hírt csak pont az ilyeneknek tették ide! Hadd örüljenek...a semminek!
teuton
@Freewolf: Hozod a szokasos szinvonalad amit mar megszokhattunk töled. A masik sertegetese, mindenfele teny emlitese nelkül. Neked mindegy mi a hir, a temahoz ugysem tudsz erdemben hozzaszolni, mert semmit nem tudsz, csak a kormanypropagandat szajkozod, a lenyeg pedig a masik, Europa es az ellenzek sertegetese. Szanalmas vagy...
Eriksson
Mindig is úgy volt, hogy van akiknek demokrati, másoknak kuss (by Hofi). Ezt a módszert ezen a fórumon is igen sokan folyamatosan alkalmazzák jellemzően olyanok, akik a szólásszabadság jogáért tüntetnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.