Egy New York-i fiú, Alex Malloy élete legszomorúbb utazásán van túl: egy muszlim taxisofőr mellé ült be, aki emiatt elsírta magát – ugyanis a párizsi merényletek után 2 órán át senki nem volt hajlandó beszállni mellé.

A fiú Twitterén azt írta: a 25 év körüli sofőr végig sírta a 25 perces utat és azt mondogatta neki:

Allah, az én Istenem nem hisz ebben. Az emberek azt hiszik, én is része vagyok a terrornak, de nem. Senki nem akar beülni mellém, mert nem érzik magukat biztonságban. Így a munkámat sem tudom elvégezni.

Alex az esetből azt a következtetést vonta le, hogy abba kell hagyni a radikálisok miatti általánosítást:

Ők nem az ellenségeink. Ők a barátaink, a szomszédaink, a szövetségeseink. Harcolni akarnak ezek ellen az eszmék ellen. Kérlek, ne mondjátok többé, hogy az iszlám a probléma, mert nem az és ők is ugyanúgy áldozatok és félnek.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Egy arab muszlim bevándorló Londonban beszáll egy taxiba, majd mindjárt megkéri a sofőrt, hogy kapcsolja ki a rádiót, mert az sérti az ő vallását, ugyanis a próféta idejében még nem volt ilyen nyugati zene, ez a hitetlenek zenéje, és ő ezt nem hallgathatja.
A A sofőr készségesen kikapcsolja a rádiót, és kinyitja az ajtót.
- No most mi van? kérdezi a muszlim.
- Csak az, hogy a próféta idejében még nem voltak taxik. Ezért ess ki innen, és várj egy tevére...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Helyesebben: vannak arab terroristák és vannak nem arab terroristák! Az IÁ az iszlám mögé bújt, mivel nagyon sok ilyen vallású ember van, onnan reméli a támogatást és a fenyegetése is hatásosabb. A ténykedéséről nem is szólva. Az pedig szintén tény, hogy bizony ezt a Nyugat kezdte, és a többi nagyhatalom. Sajnos.
Amikor félsz a terroristák tetteitől - ki ne félne? - gondolj arra, hogy akik menekülnek, ilyen, és még szörnyűbb fenyegetettségben éltek éveken át. Ők nemcsak a terroristáktól, hanem az államhatalomtól, és az egyéb bombázóktól is rettegnek.
Aztán mondd nekik, hogy álljanak meg a kerítésnél, és menjenek vissza!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Akinek van a hazájából származó hiteles igazoló okirat az feltételesen segíthető a többi nem.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 11:14 Annak is lehet "hiteles" okirata, aki megveszi, és ez semmit se bizonyít,vagy éppen az ellenkezőjét. Az csak egy papír.
Teljes a káosz, de a létrejöttében mindenki hibás. (Persze nem te meg én közvetlenül, de az egész világ.)
Egyébként lehet, hogy éppen a párizsi terrortámadás kellett ahhoz, hogy leüljenek a nagyhatalmak tárgyalni, és végre létrejöhet egy összefogás.
nemkati
@human: Szép lenne, ha a befogadó ország vallási vezetői, és a menekültek vallási vezetői szót tudnának érteni egymással, és meg tudnának egyezni abban, hogy a menekültek, bevándorlók, munkavállalók milyen törvényeket kell betartsanak a befogadó országban, és milyen módon gyakorolhatják a vallásukat. De ez kevés, a menekülteknek, bevándorlóknak, munkavállalóknak ehhez is kellene tartaniuk magukat.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Szerintem is sokkal komolyabban kellett volna kezelni már az elejétől.
verőce21
Amennyiben könnyeivel küszködik egy arab és/vagy kisgyereket emel a feje fölé, úgy a házadba is be kell fogadnod.
(Ha lefejezi a családtagokat, akkor mindössze annyi történt, hogy nehezére esik a beilleszkedés, tehát további segítségre van szüksége.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.