A Liberation hét végi számában a magyar kormány politikájáról és főként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványairól közölt cikket.

A francia baloldali lap szerint "a magyar miniszterelnökre, aki lerombolta az intézményrendszert egészen addig, hogy a jegybank is vazallusává vált, modellként tekintenek az európai nacionalisták" Lengyelországtól Ausztriáig. A tudósító, Florence La Bruyere az Orbán Viktor avagy a szélsőség krémje címmel közölt írásában úgy látja, hogy "az erős államot hirdető, nacionalista jobboldali politikus elbűvöli az európai szélsőjobboldalt" azzal, hogy "lerombolta a demokratikus intézményeket". Ennek utolsó epizódja a Magyar Nemzeti Bank hat "rejtélyes alapítványa" körüli botrány, amelyet a lap szerint a kormányfő megpróbált egy "orwelli törvény" elfogadásával elfojtani, amit végül a köztársasági elnök kezdeményezésére az alkotmánybíróság érvénytelenített, s az alapítványok azóta kénytelenek nyilvánosságra hozni elszámolásukat.

Az ügy részletes ismertetése után a lap megjegyezte, hogy Matolcsy Györgytől, az MNB elnökétől is kértek interjút, de ő "nem élt a lehetőséggel". A Libération úgy látja, hogy a kormányzat központi eleme az intézmények "megfojtása" annak érdekében, hogy aztán könnyebb legyen őket vazallussá tenni, valamint olyan, az állammal párhuzamos szervezetek létrehozása, amelyekre semmilyen állami ellenőrzés nem vonatkozik – írta a Libération.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Megszüntetik az évtizedek óta jól működő intézeteket, szervezeteket. Lesz helyette friss diplomás jogász főnökökkel és bólogató jánosokkal telepakolt lázár birodalom. Mint a kormányablakok. Ott is kell még 10 év mire rendesen prosperálnak.
vs.hu/kozelet/osszes/itt-a-megszuno-allami-hivatalok-listaja-0121#!s28
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sentinel216
Megszüntetik az évtizedek óta jól működő intézeteket, szervezeteket. Lesz helyette friss diplomás jogász főnökökkel és bólogató jánosokkal telepakolt lázár birodalom. Mint a kormányablakok. Ott is kell még 10 év mire rendesen prosperálnak.
vs.hu/kozelet/osszes/itt-a-megszuno-allami-hivatalok-listaja-0121#!s28
Borsodi
@Szeparepa2: A Franciák nem tűrnék az biztos, Orbán korrupt politikáját. Nekik nyugodt életük van,talán a sok okosnak el kellene gondolkozni,hogy valami nem jó ha más országoknak is szemet szúr.
bence
Ja kérem ! Tetszettek volna orvosi vizsgálatra küldeni őket a megválasztásuk előtt ! Ilyen dolgok történnek akkor , amikor elmebetegek vezetik az országot !
Desischado
Szégyen, hogy a franciák is ezen rágódnak. De a magyar nép hülye, mert tűri ezeket a rablókat!
telegdilaci
Remélem egyszer,a sok korrupt politikus,meg fizet,minden lenyúlt forintért,de nem börtönnel, ha kiszabadul,ne élvezhesse az összelopott,vagyont.valami fellógatás szerű,bünti jó lenne!.
bence
@telegdilaci: ! De előtte az utolsó Ft-t is elvenni tőlük !
agnes200
Ezek minden értéket tönkretesznek ebben az országban. MINDENT.
evacica
@agnes200: Vagy ellopnak!De sajnos ez a birka nép hagyja!
evacica
@Borsodi: De még a románok se akiket szeretünk lenézni, sokkal tökösebbek a magyaroknál! Romániába már rég bíróság előtt lennének Orbánnal együtt!
kukac50
Bosszantó a Magyaroknak,hogy a Fideszesek ilyen nyíltan lopnak csalnak hazudnak.
A Fidesz már arra sem ad,hogy valamilyen szinten a jó hírüket megőrizzék.
Az igazságszolgáltatás bűne az ilyen eset,mert nem teszik a dolgukat csak segítik a Fideszt.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.