Az "elkergetett migránsok" segítését szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a római Szent Péter téren mondott beszédében

A pápa a felebarátokat segítő jó szamaritánus cselekedeteiről beszélt a délben elhangzott Úrangyala-imádság (Angelus) bevezetéseként. Az egyházfő olyan életvitelt szorgalmazott, amelynek a középpontjában a nehézségben élő embertársak állnak.

A katolikus egyházfő kijelentette:

"Nem szabad kategóriák szerint megítélni, ki a felebarátom és ki nem az. Legyél annak a fivérednek vagy nővérednek a felebarátja, akit nehézségben látsz."

Hozzátette: üres szavak helyett jó cselekedetekre van szükség. "Isten abban az emberben rejlik, aki félig halott, abban a migrásnsban, akit el akarnak kergetni" – jelentette ki.

Ferenc pápa szavaival közvetve az olaszországi Fermo város utcáján a napokban megtámadott és a sérüléseibe belehalt 36 éves nigériai migránsra is utalt, akit vasárnap délután temetnek el.

A férfi nyolc hónappal ezelőtt érkezett Olaszországba és menekültkérelmet nyújtott be. Fermóban a helyi érsekség fogadta be. A város utcáin sétált feleségével, amikor két olasz fiatal rasszista indíttatásból rájuk támadt, a férfit sűlyosan bántalmazták, és később belehalt sérüléseibe.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Bringás: Szar lehet Őszentségének,mert " elrálta a vallást, Elárultad Európát!" Azért rémes hogy a pápa "elrálta a vallást!" A pápa tagadását kéretik sokmilliárd katolikusnak mondani aztán futni!:-))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Bringás: Szar lehet Őszentségének,mert " elrálta a vallást, Elárultad Európát!" Azért rémes hogy a pápa "elrálta a vallást!" A pápa tagadását kéretik sokmilliárd katolikusnak mondani aztán futni!:-))))
Captain Blood
Ferenc pápa visszatért az igaz hithez, ami Jézus tanítása volt??
Most akkor Jézus tanítása miatt támadják??
Esetleg a mai vallási vezetők nem ismerik Jézus tanításást???
JAJMÁR
Ferenc pápa mindig is ezt mondta, és így illene gondolkodnia minden hithű kereszténynek, akik nem a ködönöpé csecsén élnek.
Egyébként csak idézett a Bibliából keresztény európaiak, hiszen nem a pápa találta ki a példabeszédet :)
Toby
Gondolom Ferenc pápa sem szavaz okt. 2.-án! Ja és nem ártana ránézni a körmére a magyarországi kereszténymiaf@szom megélhetési gittegyletnek, mert csak lejáratják a keresztényi értékeket!
Csak úgy mondom, kedves Szentatya, mielőtt üzennél orbáncnak - a genyónak, ahogyan ez a féreg üzent a pénzeszsák/infúziós Brüsszelnek!
F_Viktor
@vadnarancs: @Toby: @silber13: A mélymagyar, jó keretyény, fityeszes birkák már saját pápájukat is megtagadják ha newm osztja vezérük véleményét :-))
Következő népszavazás új pápaválasztás lesz Magyarországon? :-DDD
vadnarancs
@F_Viktor: Végül is már felszállt a fehér füst, mikor vajdát választottak a nyakunkra! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.