A Twitteren vettek búcsút azok a szír aktivisták, akik Aleppó bombázás sújtotta keleti részében rekedtek.

Azt hiszem, itt a búcsú ideje... köszönöm mindenkinek, aki mellettünk állt és imádkozott értünk, de most már itt a vége, órákon belül megölnek

- írta egyikük, a fotós Rami Zien.

Ahogy a kormánypárti erők egyre beljebb nyomulnak, a civilek életét sem kímélik: sokakat saját otthonukban gyilkolnak le, köztük nőket és gyerekeket is.

Egy másik aktivista, Lina Shamy kétségbeesett felhívást tett közzé:

Az idő a vérünkbe kerül. Tegyetek valamit, állítsátok meg a népirtást!

A legmegrázóbbak talán a hétéves Bana Alabed tweetjei, aki az anyukája segítségével közvetíti az eseményeket már szeptember óta. A kislány iskoláját lebombázták, többnyire éhségről, halálról és félelemről számol be. Legutóbb azt írta:

A nevem Bana, 7 éves vagyok. Élőben beszélek a világnak Kelet-Aleppóból. Ez az utolsó pillanat, ami eldönti, élek vagy meghalok.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
@Horizont: félelmetes, mert az ilyen elmeroggyant idiótáknál nem lehet tudni, hogy az a bizonyos szikra mikor pattan el náluk. Ahogy a minidiktátorunk is ahhoz a földrajzi területhez vonzódik, ahol még segítő kezet is nyújtanának neki egy ilyen háborusdihoz. Nagyon meg kellene állítani 18-ban, míg nem késő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ördögvadász
Ma az orosz védelmi szakemberek 20 auróbuszot és mentő kocsikat küldtek a még Aleppóban bújkáló terroristákért. Szervezett módon talán az utolsó esélyük, hogy elhagyják a várost.
Légi felvételeken lehet egész délelőtt élőben követni az eseményeket.
dr. prédikátor
A véleményem szerint mindaddig amig a szemét jenkik nem avatkoztak be a Közel keleten nem volt ilyen népírtás!A beavatkozásuk után az egész arab világot felforgatták, miattuk halnak meg ártatlan emberek százezrei,menekülnek el a hazájukból!!!És ki vonja felelősségre a nagy amerikát???
Ördögvadász
Miért nem érkezik a külföldi humanitárius segély Aleppóba? Miért nem segít a nyugat?
Mert a terroristáikat nem kell már ellátni, segíteni? A lakosság meg mindegy nekik.
Segély, szeretet szervezetek!???
Gazember maffia banda!
Ördögvadász
Hollande terrorista főnök ismét fekete világításban szeretné az Eiffel tornyot látni.
Ennyire szivén viseli a gengszter főnök a vesztes terroristáit:
/Ami a helyzetet még jobban nehezití: az emberek azt hitték, elhagyhatják a várost, elégették a kellékeiket, nehogy a katonák kezébe kerüljön./
Így néz ki a helyzet.
A terroristák taktikai okokból a bizonyítékok megsemmisítéséül jóformán az egész várost fölégették maguk után és még ők panaszkodnak, hogy nem összkomfortos a kimentésük vagy, hogy el kellett a dolgaikat égetniük!
Ekkora szemétséget még kigondolni sem könnyű.
Nessy
talán, ha nem bombáznának ész nélkül mindent, csak kőhalmokat, és halottakat hagyva maguk után? és ez mind két félre vonatkozik! Úgy az amerikaiakra, mint az oroszokra. Aztán, majd ha Szadat ismét élet - halál ura lesz, meggyilkoltatja azokat, akiket a bombák életbe hagytak.
Itt nem lesz "nyertes", csak a romokon és hullákon "uralkodó" Szadat.
Putyinnak megmaradnak a támaszpontjai, meg a kikötője, az amerikaiak kitakarították a hadianyag raktáraikat. Európa meg csak nézi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.