A hétfői, 12 halálos áldozatot és 48 sérültet követelő berlini teherautós támadás után a német kancellár feketére téglalapra változtatta facebookos borítóképét.

Gyászba borult Angela Merkel Facebook-oldala

A szóvivője a Twitteren annyit írt, hogy gyászolják az áldozatokat, és remélik, hogy a sebesülteket  minél előbb el tudják látni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Bujkál, kussol a drága.

Sie schafft es nicht.

Pedig előtte mekkora arca volt.
Most meg nem mer kiállni a német nép elé.
Szókrakész
Ez nagyon Arany Málna Díjas alakítás a részéről.
Az év legszarabb színésze politikai kategóriában díjat simán nyeri.
Szókrakész
Merkel nem az áldozatokat gyászolja, hanem a most elillant jövő évi választási esélyeit.
És ha még ezek után is indulni fog, akkor Killery szindrómás lesz.
Isten Óvja Németországot egy ilyen vezetőtől.
magyarbakancs
Nem kellett volna beengedni az arabját most nem gyászolna!
karma1
@Szókrakész: Azert varjuk mar meg a hivatalos allasfoglalast, mert megiscsak az fog sokat elarulni...
Igen, allitolag pakisztani volt az illeto... Allitolag... Es eddig semmi tobbrol nincs tudomasunk...
Ne ertsd felre, nagyon sajnalom az aldozatokat, a hozzatartozoikat.
Viszont azert vannak Nemetorszagban a kelletenel is tobben, mert Merkelnek MUSZAJ volt megnyitnia orban miatt a hatarait a haborus menekultek elott.
Merkel dolgozik a problemaval, a menekultekkel, mig orban - mint rendesen - semmiert sem vallalja a felelosseget, akarhanyszor hivta ot Merkel az EU kozos tanacskozasara a menekultkerdesben, egyedul orban nem ment el soha. Sztem tehat orbanon ugyanakkora felelosseg van, mint Merkelen azert a helyzetert, ami tavaly ota kialakult.
36
Pont ilyen Merkel. Fekete és téglalap.

Arra lennék kíváncsi, hogy a halottak családjainak, és a sérülteknek, ilyenkor milyen szöveget dob a hatóság(állam)?! Rossz helyen, rossz időben érezték jól magukat a saját hazájukban?!
sokanvagyunk
Miért is baj, ha nem engedjük meg azt (pláne hogy schengeni ország vagyunk!), hogy az ország átjáróház legyen - hiszen nemigen szándékoznak nálunk maradni, érthető okok miatt - a meghívó sem tőlünk származott például, no meg az itteni létminimum sem vonzó... A regisztráció egyébként meg annyit ér, mint halottnak a csók, bizonyítja ez az eset is.
@karma1: Ha átengedte volna őket Orbán folyamatosan, számolatlanul, akkor azért okolnák.
A tanácskozásokkal egy centit sem mentek előrébb, mint ahogy az egymásnak küldözgetett részvéttáviratokkal is már tele van a padlás.
krumpli
@karma1: Na Ausztrália megszólalt !!! És szokás szerint csak Orbánozásra futja. Szégyeld magad ! :P
Szókrakész
@karma1: Meghalni muszáj.
Azon kívül mindenre vannak opciók.
Nem osztom álláspontod ezzel kapcsolatban.

Eddig hosszú évtizedeken át miért tudtak menekülttáborokat üzemeltetni ENSZ fenntartani a háborús övezetekkel szomszédos országokban?!?!?!
Csak kicsit elmélkedj el ezen is.
És akkor máris rájönnél hogy a szirén(merkel) énekét követve a Földközi tengeren meghalt több ezer menekült élete is megmenthető lett volna.
Csizmás Kond
@karma1: ..nahát...az ilyen hozzáállás még a birkapásztortól is sajnálatra méltó...szerintem nálad nincs ki mind a négy kerék...
korell
Részvétem a berlinieknek és az áldozatok családtagjainak.
karma1
@Szókrakész: Hosszu eveken keresztul miert tudott Bicsken mukodni a NYILT menekulttabor? Kizarolag orban akarja/akarta bezaratni (nem tudom, jelenleg eppen hol tart az intezkedes ezzel a hellyel kapcsolatban), ha nem tudnad, a tengeren keresztul FOLYAMATOSAN, evtizedek ota aramlanak a menekultek, csak nem Europaba, hanem Ausztraliaba, es ide, Uj-Zelandra. Naponta - NAPONTA - erkeznek szazas nagysagrendben, de neha felborul a lelekveszto, es szazak halnak meg.
Ide sem hivja oket senki sem, ok megis ezeket a helyeket latjak vegceljuknak, es ha mar itt vannak, akkor emberseggel bannak veluk, megfelelo ellatast, intezkedest kapnak, kesobb munkat, ha akarnak dolgozni, vagy csak atmenetileg vannak itt - valaszthatnak szabadon...
Miert allsz ki most a Foldkozi tengerbe fulladt menekultek mellett, amikor egy korabbi cikkben mindenki Olaszorszag ellen fordult, es oket hibaztatta, hogy miert nem tesznek valamit a menekultek ELLEN. Sem Olaszorszag, sem Ausztralia, de Uj-Zeland sem tehet a felborult hajokrol, de mindegyikuknek be kell engedni a tengeren at erkezo menedekkeroket.
NEM Merkel szavara indultak el, de Merkel nem tehetett mast - tobb okbol sem, - mint amit tett. Ez mar egy leragott csont, hagyjuk mar a francba, ugyis azt hajtogatod, anit Te latsz jonak, nincs ertelme elbeszelni egymas mellett.
Az ujzelandi kikuldott ujsagirono szemelyesen tudositott a Keleti pu, elol, amikor orban mestersegesen szivatta, hergelte a kisgyerekekkel, asszonyokkal alaposan telitett tomeget, es amikor mar teljesen tarthatatlan lett a helyzet, Merkel csak akkor mondta, hogy MINDEN SZIR HABORUS menekultet - es itt a nagybetus szavakon van a hangsuly! - befogad. Termeszetesen nem rugta ki a tobbieket sem, de rangsorolt, es mas menekulteknek egeszen mas statuszt adott, de ez mar az o belso ugyuk.
Meg ezzel az esettel kapcsolatban sem mondtak ki, hogy terrorcselekmeny tortent. Kizarolag orban hasznalja megint - hiszen neki aztan nagyon kapora jott - ezt az esetet egy jo kis migransozasra
karma1
@krumpli: Ausztralia tenyleg , de nem en...Okostojas
karma1
@sokanvagyunk: Dehat atengedte! Eppen ez az! Mindenkit, szamolatlanul, ellenorizetlenul, holott mar februarban megkapta az infot, hogy menekultek johetnek az orszagba, fel kell ra keszulni. Penzt is kapott ra az Uniotol...
Igazad van, ez mindenkeppen egy kurva nehez helyzet volt, de NEM erte teljesen varatlanul orbant, hiszen mindenhova kirakatta a plakatjait, hogy a migransok nem vehetik el a munkat a magyarok elol, meg hogy tisztelni kell ot, a kulturankat, meg mindent. TUDTA, hogy jonnek, megse tett semmit, nem gondoskodott meg feltetelesen sem szallasrol, esetleg felhalmozni elelmiszert, gyogyszert - ezt sem tette meg, csak nyomatta a csokosok altal jo uzletnek szant kek plakatjait, MAGYARUL...
A legnagyobb bune viszont az, hogy amig mindenkinek szidja a menekulteket, orrba-szajba arulja a letelepedesi kotvenyeket, raszabaditva az EU-ra a potencialis terroristakat is. Raadasul meg az allam bevetelerol is lemond ezzel kapcsolatban, hagyja, hogy rogan meg a sleppje keresse magat hulyere...habonyt szepen elraktak pihenni, mert mar annyira szemetszurt mindenkinek, hogy ihaj...
Tenyleg hagyjuk a francba, en itt gazdasagi menekult vagyok, de ahol elek, rengeteg az igazi menekult, sziriabol, iranbol, sri lankarol, mindenhonnan. Csak az iden 85 ezer letelepedest adtak ki menekulteknek, illetve menekultstatuszt. Mi 4.6 millioan elunk itt, nezd meg az aranyokat. Jovore 100 ezret akarnak befogadni, mert kell a termelomunkas, az ertelmisegi, az, aki meg fogja termelni tovabb a nyugdijat. Ezt itt felismertek mar eleg regen.

Otthon meg 10 millio magyar keptelen atmenetileg befogadni 1294 embert. Igaz, azok se akarnak Ma.o.-n letelepedni.
Szókrakész
@korell: Akkor viszont ítéld el a terror minden formáját és tettesét!!!
Merkelt, Hollande-t, Sorost, ...

Ja, hogy annyira nem is részvéted?!?!?!
Szókrakész
@karma1: Csak hogy tudd.

Tavaly több mint 1 millió migráncsot mézesmadzagozott be az országba a banya.
Viszont az utolsó 10 évben 1,5 millió ária német, főleg értelmiségi(orvos, mérnök, tudós, technikusok, ...) hagyták el Németországot Merkelék politikája miatt.
karma1
@Szókrakész: Kerlek, huzd mar ki a fejed a homokbol, es ismerd el azt a tenyt, hogy idorendben nem stimmel a "banya" mezesmadzagozasa. Itt mar kurva keso van, es nincs kedvem datum szerint kikeresni, hogy milyen idorendben tortentek a dolgok, sot, azt is elhiszem Neked, hogy masfel millio rendkivul szerencsetlen nemet kivandorolt Nemetorszagbol, es csodak csodaja, Nemetorszag ennek ellenere - sot, a "banya" rettenetes kormanyzasa ellenere is - folyamatosan fejlodik, pedig ott nem is a KSH meg a Median, Szazadveg meg ilyenek csinaljak a statisztikakat, vagyis ott TENYLEG van fejlodes...
Hanyan elnek az EU-ban? Kb. 258 vagy 285 millioan, (most fejbol nem tom az adatot, mondom, ejjel fel ketto van ), de ennyi lakos mellett 1 millio ember befogadasa nem akkora problema, mint amekkoranak orban itt szeretne beallitani. MOndom, tavaly nalunk 85 ezer embert fogadtak be, de ez nem eleg , jovore 100 ezret akarnak. Ez a 4.6 millios lakossagunkhoz kepest kurva nagy szam, megsem rinyalunk -sot. Minden csak hozzaallas kerdese, de hogy tudd, ide is Sziriabol, Iranbol, Kinabol, Thaifoldrol, es a csoro reszekrol jonnek a bevandorlok, szoval nem az amcsi atommernokok meg a japan szamitogepzsenik jonnek. Erdekes, megis lehet integralni, befogadni. Csak azt ne mondd, hogy hazudok, mert szemelyes tapasztalat az idegenekkel valo egyutteles, a beilleszkedni akarokkal valo erintkezes. Millio es egy modja van ennek, de mondom, megyek aludni, egesz nap meloztam - mar amennyire felig nyomorekan tudok -, tehat majd kesobb, jo...? Legyen szep napod...
Szókrakész
@karma1: 100 gyilkos is sok!!!
Nem kell 1 millió, ha pár ember a feje tetejére tudja állítani Európát?
sokanvagyunk
Ami nevetséges (pl. magyar nyelvű plakát), átverés, lopás, haver/elvtárs hülyére való tömése, más értékrendjét, jó szándékú kérdéseit-véleményét lekezelő, semmibe sem vevő stb. - bármely politikai erő is csinálja -, az nálam nem nyerő, hangot is adok, néha csípősen ellene.
Rég megettem már kenyerem javát, örültem is - egy ideig - hogy elhagytuk a XX. század sok-sok hibával/bűnnel megtűzdelt évtizedeit - épp eleget küzdve a fent felsoroltak ellen, most fotelből "gyönyörködhetek" hogy ez az új nemzedék semmit nem tanult elődeik hibáiból, sőt, überelni és képesek azokat.
Megértem, hogy aki gazdasági menekültnek tartja magát, nagyobb befogadóképességgel rendelkezik - egy gazdasági/családi/anyanyelvi röghözkötöttel szemben - bár igencsak kételkedek abban, hogy az Európát most elárasztók nagy része gazdasági menekült lenne.
"A legnagyobb bune viszont az..." - egyetértek, a Jobbik is... :)) - és nagyon őszintén, kellemes ünnepeket!
sokanvagyunk
@sokanvagyunk: @karma1: Bocs, Neked szántam.
karma1
@Szókrakész: Igazad van: az az egy pharaon is hazamehet a bus pichaba, aki koztudottan terroristakat penzel, es aki az ME -vel meg a szoros barati- es erdekkorevel uzletel, szomszedos, es egyebkent is Interpol-altal keresett szemely...
karma1
@sokanvagyunk: Most is igazad van, mint mindig...;o)))) Valoban, a legnagyobb resze a menekulteknek haborus menekult, de persze vannak megelhetesi bevandorlok is, dehat azok sem Magyarorszagon kepzelik el fenyes jovojuket, meggazdagodasukat, hiszen ok nem olvassak a magyarnyelvu kek plakatokat a Tudta? es egy tartalmuakat az orszag szarnyalasaval, erosodesevel kapcsolatban: ok csak a kivulrol lathato tenyeket, megelhetesi szinvonalat , elerheto keresetet latjak maguk elott. Eszuk agaban nincs Magyarorszagon letelepedni. Meg csak arra sem "meltatjak" az orszagot, hogy egy jo kis terrorcselekmenyt vegrehajtsanak, mivel annak nem lenne nemzetkozi kovetkezmenye, bar orban titokban mindennel jobban acsingozik arra, hogy vegre legyen egy nagy balhe, ahol o tokig fekete kommandosruhaban a TEK-esek kozott marconazhatna a helyszinen, bebizonyitva, hogy majd o ott lesz, ahol a baj van, es megvedi a nepet egy szal egymaga...
Hat ez sem jon neki ossze, mert o mar annyira elszigetelte Ma.o.-t Europatol, a muvelt nyugattol, hogy egy terrorcselekmeny kishazankban inkabb karoromet valtana ki a kornyezetunkbol, hiszen mar mindenki utal bennunket - OMIATTA...
Ha most valami nagy balhe lenne pl. Eszak Koreaban, senki nem rohanna kimdzsongun segitsegere, sot, mindenki azt mondana, latod, hulyegyerek, addig jatszottal a tuzzel, amig bepisiltel, es mindenki leszarja a fejedet.
Nem hinnem, hogy sokkal jobb megiteles ala esne a mai Ma.o... Ami nagyon szomoru, mert a magyarok NEM ilyenek, nem erdemlik meg az erdektelenseget, de foleg nem erdemlik meg ezt a szemet vezetest, ami jelenleg van...
Neked is legyen bekes, boldog karacsonyod, szebb ujeved...:o))))
verőce21
Nem öröm az, hogy egy agymosott, aki nem látja mi történik Európával, és még mindig várja a menekülteket és migránsokat tárt karokkal.
Eriksson
Érdekes téma volna azt is boncolgatni, hogy mi elől menekülnek a menekültek. Talán csaknem a németek, franciák, angolok, amerikaiak és oroszok bombái , vagy gazdasági terrorja elől? S mi köze van ehhez Magyarországnak, és a sok százmillió európai lakosnak, aki csak békésen szeretne élni saját hazájában? Aki a mai nemzetközi politikai elit világromboló tetteit helyesli, ugyanolyan háborús bűnös, mint azok.
karma1
Azok a menekultek is csak bekesen szeretnenek elni valahol, ahol nem bombazzak ki oket meg egyszer a hazukbol, a varosukbol,...Eleg, ha az ember megnez nehany nemzetkozi hiradast, es egybol nem tesz fel hulye kerdeseket, hogy ezek az emberek mi elol menekulnek... Harmat lehet talalgatni...
Ha pedig a nemet, francia, angol gazdasagi terrortol akarnanak menekulni, akkor nem pont ezekbe az orszagokba emigralnanak.
Magyarorszag - most meg - Europa resze, bar orban ezerrel dolgozik azon, hogy mielobb a Balkanhoz tartozzunk megint, es hat unios tag - tehat megint egy hulye kerdesre egy normalis valasz. Ja, es meg egy apro dolog: Magyarorszag Sziria es Nemetorszag, Anglia es Franciaorszag kozott terul el... Altalanos iskola 5. osztalyos anyaga...
krumpli
@karma1: Neem! : Szíria - Libia - Olasz - Német útvonal ! Jobb az úgy ! :D
karma1
@krumpli: ttol mi meg ott terulunk el foldrajzilag, ahol. A te utvonalad nem a legrovidebb a ket pont kozott... Ok lehet, hogy menekultek, de nem hulyek. Ha te akarnal disszidalni Amerikaba, akkor te sem Moszkva fele indulnal el...
wagabund
..."Gyászba borult Angela Merkel Facebook-oldala"...

de az arca nem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.