Az idős, angliai David Howell és felesége, Kathleen megunták az életet, de úgy döntöttek, minden a legnagyobb rendben hagynak, mielőtt elmennének – írja a Mirror.

A pár elautókázott egy gyönyörű parkhoz az angliai Hatfieldben, ahol ittak egy pohár bort, majd az autójuk kipufogógázával megölték magukat. Holttestükre egy kutyasétáltató talált rá.

A Nissan még ekkor járt, a kipufogóból pedig egy locsolócső vezette be a gázt az utastérbe. A férfi hívta a rendőröket, akik az idős házaspárt az autóban összeölelkezve találták meg.

"Ez a világ már nem való nekünk" – búcsúzott az idős pár, akik együtt lettek öngyilkosak

A rendőrök házkutatást tartottak az otthonukban, ahol a hűtő le volt engedve, a fagyasztót kitakarították, az elektromos eszközöket pedig kikapcsolták. A házaspár mindent előkészített, a számláikat is mind befizették, még egy cetlit is hagytak, amiben megkérték a szomszédot, hogy etessék a cicájukat.

David unokaöccsének egy rövid levelet is hátrahagytak:

Mire megtaláltok minket, már rég nem leszünk köztetek. Reméljük, nem gondoltok rosszakat róluk. Ez a világ már nem való nekünk. Legyen szép karácsonyotok, szeretettel, Dave és Kathy.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Csak nagyon nagy lelkierő kellett hozzá, amivel kevesen rendelkeznek!
Ők tényleg megérdemlik az örök nyugodalmat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Csak nagyon nagy lelkierő kellett hozzá, amivel kevesen rendelkeznek!
Ők tényleg megérdemlik az örök nyugodalmat!
bakegya
EMBERTELEN VALÓSÁG...a Szigetországban???-a TEREMTŐ MAGYARORSZÁGÁN ORBÁN KURMÁNYA ENNÉL IS JOBBAN TELJESÍT,ERŐSÖDIK az öngyilkossági hajlam!!!
Szeparepa2
Időskorban ilyet általában ilyen meghatóan, meghittten és csendben akkor követnek el párok, ha valamilyen gyógyíthatatlan betegség áll a háttérben. Sokszor teljesen megérthető, mitöbb kimondható hogy helyes döntés, lényegében eutanáziát adnak maguknak... hiszen valóban a kevésbé borzalmasat választják... jobb meghalni még úgy, hogy az ember tud járni és nem ágyhoz kötött ápolásra szoruló, mint valakinek a terhére lenni és zombiként vegetálni pokoli kiínok közt... idős emberek így párban, kizárólag ilyesmi miatt választják életük végét meg így... és ez tiszteletet érdemel..!!! Az időskori öngyilkosságnak egyébként évezredes hagyománya van sok helyen a Földön, pl Japánban és Erdélyben is népszokás volt, hogy egy ponton az idős ember meghozta a döntést, és elment (talán innen is származik ez a megfogalmazás), elbúcsúzott mindenkitől és emelt fővel ment el, otthagyva a családot és a települést... vagy azonnal véget vetett az életének egy elhagyatott helyen, (egy erdőben általában, illetve valami magas hegyre felment), vagy remete életbe kezdett és húzta amíg bírta... ennek a szokásnak az is az oka volt, hogy az idős ember, mikor dolgozni már nem tud ,hasznot nem hoz (nyugdíjrendszer még nem volt), ne legyen a család terhére; és ez szégyen is volt egyébként (főleg a japánoknál). Nyilván kötelező nem volt, de erős hagyomány volt). Ha egy idős ember ezt a döntést meghozta azt senki nem bírálhatta felül, mindenkinek tiszteletben kellett tartani azt...
bakegya
@Borsodi: @Szeparepa2: ...A RÁSEGÍTŐ ERŐK BŐSÉGGEL MŰKÖDNEK- a részletekbe bele se kell menni,mert képletesen szólva a téma az utcán hever,de azt is vagy átlépik,vagy közömbösen szemlélik azok mindenképpen akik ez ellen valamit is tehetnének.
"jónak lenni jó","jó szolgálati nagykövet"=lévai anikó,kokó...csakkk hogy néhány "kéregetőt"gyüjtögető emberként említsek...nálam ezek az alkalmi prostituáltakkal egyenlő valakik ,de hát lesz miért kitüntetni őket -a SÁNDOR MÁRIÁKKAL ELLENTÉTBEN,MERT ŐK MEGÉRDEMLIK!!!-GYILKOSSÁGI KÍSÉRLET MINDEN LÉPÉSE AZ ORBÁNNAK válogatás nélkül minden korosztállyal szemben amit és ahogyan kormányszinten hazárdíroznak a fideSS GYÖKEREK...ÉS A LEG GUSZTUSTALANABB AZ AHOGY ERRE FOLYAMATOSAN TALÁLNAK EMBEREKET!("családbarátsággal,emberi erő -forrással,gasztróangyalbőrben,fényetetéssel,fülkeforradalmárkodással,terrorházalással,gázoló osztrák nyugdíjassal...")a LEG ALJA MOST AZ OLIMPIKONOKKAL ,FOCIHUSZÁROKKAL,BOSZOLÓKKAL ZSONGLŐRKÖDÉS-a helyett hogy megnéznének néhány gerontológiai intézményt,vagy státuszt biztosítanának a házi gondozásra,a lelki és idegrendszeri rásegítő terepauták tevékeny segítésére intézményi szinten-NA HÁT EZ MÁR A LUXUS-az olimpiát persze siratni ,gyászolni kell!!!
sokanvagyunk
@Szeparepa2: Egyetértek veled, a helyes meghatározás: méltósággal elmentek... - bár azért elég csúnyán utánuk kiáltanak egy nagyon csúnya szót (ön)GYILKOS.
Borsodi
@bakegya: Legszomorúbb az egészben,hogy amit írtál igaz! De senki se tesz ellene aki tudna.Az a kétharmad többség elég,hogy tönkre tegye az országot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.