Hat tagállam is csatlakozott Magyarország és Szlovákia előterjesztéséhez a silány minőségű élelmiszer ellen az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának hétfői ülésén – nyilatkozta Fazekas Sándor agrárminiszter a Magyar Idők keddi számában. Az élelmiszerek azonos minőségének biztosítása mellett állt ki Csehország, Románia, Horvátország, Szlovénia, Bulgária és Görögország.

Ne csak az uborka görbületét és a tyúkketrec nagyságát szabályozza az unió!

– mondta Fazekas Sándor, aki szerint elfogadhatatlan, hogy a jobb minőségű termékek a nyugati piacra kerülnek, míg a silányabbak a keleti blokk országaiba. A miniszter üdvözölte, hogy a fogyasztóvédelemért felelős európai uniós biztos a régiós álláspont mellé állt. Ugyanakkor Fazekas szerint nem megoldás a biztos javaslata, mely elsősorban fogyasztóvédelmi eszközöket tartalmaz, hiszen azokkal csupán egy-egy konkrét termék kapcsán lehet fellépni.

„Átfogó szabályozás kidolgozására van szükség, amely előírja, hogy azonos márkanév alatt forgalmazott termékeknek legyen azonos a minőségük, és azt is pontosan meghatározza, miként szankcionálható az a vállalat, amelyik ügyeskedéssel és taktikázással becsapja a vásárlóit”

– nyilatkozta az agrárminiszter.

A silány multis élelmiszer-gate egy friss szlovák vizsgálat miatt lett hirtelen téma a keleti tagállamokban, a szomszédos országban kimutatták, hogy sok márka rosszabb minőségű termékeket árul ugyanazon márkanév alatt keleten. A vonatkozó vizsgálat és három évvel korábbi magyar párja is arra jutott, hogy egyértelműen rosszabbak a keleti blokkban ugyanazok a kaják, de legtöbbször ezt összetevők szintjén nem, csak érzékszervi vizsgálattal sikerült kimutatni, ami vitatottabb terület.

Mindenesetre a V4-országok újból közös fellépést kezdeményeztek az ügyben Brüsszelnél, ennek a hétfői ülés volt az első állomása. Magyarországon új, az eddigieknél átfogóbb Nébih-vizsgálat is zajlik az ügyben, melynek eredményei elvileg még márciusban nyilvánosak lesznek. – írja az Index.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
lázadnak a kódisok... aggyatok péézt ... még több péézt, hülye nyugatiak... amúgy meg húzzátok meg a kutyánk faszát, ha engedi
36
Ohhh...Látom, felébredt már újabb négy ország.
RonaGyuri
ja lázadunk az ellen, hogy a hülye nyugatiak nem örülnek a nem kellő minőségű termékeinkért, ők meg - tekintettel a fizetőképes kereslet miatt - nem a csúcstermékeket hozzák ide!
Ja úgy mellékesen a kifogásolt termékek zömét a CEE-ben termelt termékek teszik ki!
nemfideszes
Csak azt nem értem, megint mire pattog a sok "mélymagyar" f@szkalap amikor a tehetős magyarok sem a drága CBA-ban, hanem a multinál vásárolnak, és ott is az olcsóbb, ergo silányabb minőségű árut veszik, és tolják ki a parkolóban várakozó több tízmilliós dzsipjükhöz.
Fazekas Sanya is jobban tenné, ha előbb a saját háza táján sepregetne, és mondjuk utánanézne, hogy a gázszerelő milyen minőségű bacon szalonnát is forgalmaz... még akkor is ha az orosz piacról maradt vissza!
quadrocopter
Ebebn van egy jó adag pszichológiai hadviselés is, ugyanis ettől kezdve ott is lesz minőségi kifogás, ahol valójában nem lenne.Nem volt gondom sem a teszkós pékáruval, sem a Lidl és az Aldi élelmiszer termékeivel, ezért gondolom, hogy szellemek üldözése zajlik.
wagabund
a javuló minőség soha nem látott áremelést eredményez...erre lesz a válasz..hogy:
- jah kééérem...a minőséget meg kell fizetni! ezt akarták, nem?

eddig majdnem rendben is lenne...de mi a biztosíték arra, hogy magasabb áron jobbat kapok?

szerintem semmi...továbbra is ömlik a silányabb árú errefelé.

(egy híres magyar ember mondta volt: -a magyar egy moslékzabáló!...)
F_Viktor
"A vonatkozó vizsgálat és három évvel korábbi magyar párja is arra jutott, hogy egyértelműen rosszabbak a keleti blokkban ugyanazok a kaják, de legtöbbször ezt összetevők szintjén nem, csak érzékszervi vizsgálattal sikerült kimutatni, ami vitatottabb terület."

Tehát: 3 éve végeztek egy olyan szubjektív tesztek a "szakemberek", amelyet csakis az érzékszerveikre alapoztak.
A furcsaság az egész "vizsgálatban" az volt, hogy még csak nem is úgynevezett vakteszt formájában teszteltek a fujjjúk.
Desischado
Én azt mondom, legyen egyforma a minőség. Nyugati árat fizetünk, akkor nekünk is jár az, ami a nyugatnak!
Equus
@quadrocopter: majd a piac megmondja, h mi a frankó és mi nem... nem kell azt erőltetni
Eladott Ország
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/hatalmi_osszetevok
Hatalmi összetevők - Miért ütik a multikat? Helyet csinálnak? Oligarchák előtt pucolják a piacot? Az egyik lehetséges verzió, hogy egy hazai vagy egy vegyes tulajdonú láncnak csinál helyet a kormány, ha pluszterhek hatására például egyes láncok kivonulnak vagy ritkítják boltjaikat. (Emlékeztetőül: két éve az orosz Magnet-hálózat szeretett volna bejönni.) A másik mondás az, hogy az agráriumba egyre intenzívebbe befektető oligarchák így csinálnak helyet portékáiknak – ha sikerül kiszorítani a multik termékeit, a sajátjaikat helyezhetik ki a polcokra.
quadrocopter
@Equus: Amióta itt vannak a multiláncok, azóta jó sok idő eltelt, mire valaki észlelte, hogy két szemmel kevesebb a só a pékárun! Hát nem érdekes? Vagy pont passzol a rezsim multiellenességéhez?
Élelmiszeren kívül, mosószer: - amelyik flakonon németül is megtalálható a termékismertető, az tutira nem bóvli és ezt egy kereskedő mondta!
Szókrakész
"A silány multis élelmiszer-gate egy friss szlovák vizsgálat miatt lett hirtelen téma a keleti tagállamokban"

A mocskos magyar politikusok miatt még most se lenne semmi.
2 éve mérték, tesztelték, tudják, hogy ez így van.
2 évig hallgattak!!!
Mert hatalmas zsebpénzeket kaszáltak ezen is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.