El sem mennek a nyelvórákra, a vizsgákon megbuknak, mégis kapnak tartózkodási engedélyt. Évente több tízezren. Az integrációs szerződésnek nevezett rendeletet a szocialista Francois Hollande kormánya alaposan enyhítette. Elég a migránsoknak 200 francia nyelvű órán részt venniük, de annak ellenére megkaphatják a 4 évre szóló tartózkodási és munkavállalási engedélyt, ha a vizsgán megbuknak. A jelentés szerint az A1 típusú nyelvvizsgán a migránsok több mint fele megbukik. Az A1 nyelvvizsgát messze nem úgy kell elképzelni, hogy a papír megszerzője hibátlan kiejtéssel fog idézni Corneille-től vagy Racine-tól. Ez a legalsó szint, nem éri el a Magyarországon ismert alapfokú nyelvvizsga követelményeit.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Még a saját nyelvükön sem tudnak - szerintem- se írni se olvasni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Még a saját nyelvükön sem tudnak - szerintem- se írni se olvasni.
Hellcat
Rengeteg Lengyel gazdasági bevándorló sem hajlandó megtanulni angolul Angliában...felháborító.
RonaGyuri
az origo.hu szerint? Sötét bunkók, vagytok! Egyébként egyikőtök sem tudná letenni azt a nyelvvizsgát! =))
Aki Én
@1magyar: Ha az origóból tájékozódsz, ne indulj közismereti vetélkedőkön.
@durbincs: Külön poén, sőt a hét poénja, mikor éppen te szólalsz meg nyelvismereti témákban :)
Ahogy elnézem, ti is valami ,,nagymagyar" jelszóval próbáltok itt hitelesek lenni csekélyke nyelvi ismerettel. Biztos migráns vagy, azért nem vagy hajlandó megtanulni magyarul.
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: Na ne viccelj...pedig erősen könnyített hogy a sivatagi majmok is le tudják tenni,mégsem megy nekik!!!Persze mi mást várhatnánk egy olyan népségtől akiknek egy ásoboznál összetettebb dolog meghaladja a szellemi képességeit!!
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: az itt fröcsögő derék matyar elvtársaid ennél sokkal nagyobb bunkók!
Egyébként biztos vagyok benne, hogy ti magyarul egy ennek megfelelő vizsgát nem tudnátok letenni! Már csak a szövegértési gondjaitok okán sem!
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: De jót nevettem rajtad...,.Hogy kinek vannak szövegértési problémái ,arról lehetne vitatkozni...elvégre ti libsik,csak azt értitek meg,ami szerintetek igaz,jó...Az egyáltalán nem érdekel titeket hogy a valósághoz általában semmi köze..
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: látod te szerencsétlen, most okadatoltad, hogy mennyire gyenge vagy? Honnan veszed azt a a baromságot, hogy én libsi vagyok? Ami a valóságot illeti, az a tény, hogy veletek ellentétben én ismerem és értem is, hogy mi van a Contrat d'intégration républicaine, une formation linguistique et civique pour les étrangers -ban.
Egyébként ha nyelvtudáson akartok rágódni ajánlom figyelmetekbe azok magyar nyelvtudását, akik kivűlről akarnak belepofázni a mi választásainkba! Egy egyszerű kérdőívet sem tudnak kitölteni magyarul, nem értik a kérdéseket sem!!! =Ö)
Nessy
@Pálinkás Pál: Amennyiben ön büszke az illiberális voltára,az mindent megmagyaráz!
Olvassa el a Googleen, mit jelent az "illiberalizmus" kifejezés.
Részemről lemondok eme megtisztelő jjelzőről. maradok libsi ( liberális)
RonaGyuri
Egyébként ad annak az országnak a nyelve, amelyben élsz! Közismert nem is titkolt tény, hogy Kárpátalján élő lelkes magyarok egy jelentős része egyáltalán nem tud ukránul, s oroszul is igen gyengén! =))
Aki Én
@Horizont: Általában a legnagyobb ,,magyarok" küzdenek a helyesírással.
Hellcat
@durbincs: Illibsi idiótákkal nem trágyalok.
kokopelli
:... @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: ... barom vagy...getzy-ß@r...kabbe.!...nyald ki!... ...4válasz...4kérdésre :--))
. :--)
RonaGyuri
@durbincs: te szerencsétlen retardált barom, inkább kérj meg valakit, aki elmagyarázza neked a szövegeket, mert te kevés vagy hozzá! =))
cikicakk55
@RonaGyuri: Senki nem várja el a migránsoktól,hogy perfekt tudjanak Franciául,vagy Németül,vagy Magyarul,vagy éppen azon a nyelven,amelyik ország befogadja.Az is nagyonn elég lenne,ha az alapokat megtanulnák,mert egy utcaseprőhöz is kell beszélni.Bár milyen munkát is végez,azért értenie kell mit mondanak neki.Ha betegek leszenk,tudniuk kell elmondani hol mi fáj,mit éreznek. Az hülyeség,hogy Magyarországon a magyarok egy része sem tud rendesen Magyarul.Az itt írókat is minősíted. Nem mindenki Lórincze Lajos,vagy Grétsi László. Ahhoz eleget tudnak,hogy megértsük egymást.te is ejthetsz hibát néha,épp úgy mint én,vagy bár ki más. Minden esetre,ha az adott országban akar élni,akkor tanulja meg a nyelvet,mert máskülönben nem jut egyről a kettőre.Az egy dolog,hogy megkapják a segélyt,de ha venni akarnak belőle élelmet,akkor már nem árt ha ismerik a nyelvet. Nagyon igénytelen egy nép,ebből is látszik.
kokopelli
@durbincs: 5.pedig ...fick dich Samenstrang! :--)@cikicakk55:
RonaGyuri
@cikicakk55: talán ha elolvasnád és megpróbálnád meg is érteni az ide fentebb beírt vonatkozó hozzászólásaimat (ajándék-szavazók magyar nyelvtudása + születésük óta Ukrajnában élők ukrán tudása)! =))
kokopelli
@cikicakk55: (Az előzőnél v.mi félrement!)
Én nap mint nap hallom,hogy a kis ovis vagy éppen elsős leányka
a boltban úgy magyarázza a vignyettákat az anyunak,hogy meg lehet-
ne "zabálni"! Amikor direkt megdicsérem magyarul,akkor odasímul az
anyuhoz és súgja halkan:"Anyu a bácsi beszél magyarul!"
Ha a szülők nem is magukkal,de a következő generációkkal nagyon
jót tesznek! Mindig a következő generáció az első feladat!
(magánvélemény nem általánosításra) ;--)
human
Először is felhívnám a figyelmet, hogy Origo-s a hír, tehát fenntartással kezelni.
Pálinkás Pál
@Nessy: ki mondta hogy én illiberális vagyok...inkább ultraliberális,mert nem nagyon érdekelnek a szerintem hülye szabályok!!És pontosan ezért nem értem...hogy ti libsik,az állítólagos nagy szabadság hívei,ugyan miért akarjátok a marhaságaitokat azokra kényszeríteni akik nem kérnek belőle!!!Állítolag ti demokraták vagytok...de nyugodt lélekkel rásóznátok ezt a sok analfabéta tevehajcsárt azokra,akik nem akarják őket. Ilyenkor hol a nagy demokráciátok??? Nem hallottam egyikőtöktől sem hogy szervezzenek összeurópai népszavazást a migránskérdésről..és amelyik náció akarja...az vigye magához ezeket..és ne lőcsölje még a salakanyag maradékát is másra!!!
kokopelli
@RonaGyuri: lehet,hogy már írtam?
Anno a tervezőintézetben a kolleganőnk (Huszt-ról) le akarta tenni a nyelvvizsgát
oroszból! Orosz és magyar nyelven érettségizett odaát,és szlovákulis is jól beszélt!
Úgy kivágták a nyelvvizsgán mint a hasasmacskát,pedig hallhatták volna,hogy akár
egy nagyon kicsi szláv akcentusa is volt!...ez van! Soha nem értettem,hogy mire kell
a diplomához nyelvvizsga,mint követelmény?!
Nessy
@Pálinkás Pál: mint ahogy én sem rajongok érte, hogy esetenként soha itt sem járt levelezőtagozatosok döntenek a fejem felett!
Gondolom, a Letelepedési kötvények esetében is felemelte a szavát?
kokopelli
@1magyar: miért ne tudnának a saját nyelvükön? Te sem nagyon...!
Nessy
@kokopelli: Mert a nyelvtanfolyamokat szervező haveroknak ez jó biznisz!
Bár az eredmény sok kívánni valót hagy maga után.
RonaGyuri
@kokopelli: mi köze ennek a nyelvvizsgához?
Pálinkás Pál
@Nessy: Ha figyelted volna a "megjegyzéseimet" mindig azt mondtam hogy azoknak is repülni kell a csúti disznóval együtt!!!
kokopelli
@RonaGyuri: Az csak egy kérdés volt,mert a hölgy kolléganőmnek nem kellett,
anno,de meg akarta csinálni!A ismerőseim gyerekeinek meg kell mostanság!
Nessy azt hiszem megválaszolta a költői kérdésemet! 17:15-kor!
Jozefina
Ha elzárkóznak a beilleszkedéstől repülöre kell ültetni őket és visszavinni, ahonnét jöttek. Mindet!!!
quadrocopter
@durbincs: Mi a helyzet debil? "He?" Miről nyöszörögsz, "He?" Romlik az állapotod, egyre hülyébb vagy "He?" Zavart vagy csicska "He?"
Nem menni magyar nyelv? "He?" Mindig beleköpök a levesedbe, mert te megérdemled, csicska "He?"
quadrocopter
Vigyázat! Origós a czikk! "Alternatívak a tények"!

Nem akarnak megtanulni franciául, de ami rosszabb, nem hajlandóak világos bőrszínre váltani sem!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Fenét se érdekli a bőrszínük ha maradnak a teveszaros sivatagjukban!!!
glorianna
@cikicakk55: "Minden esetre,ha az adott országban akar élni,akkor tanulja meg a nyelvet,mert máskülönben nem jut egyről a kettőre." - Ez vonatkozik a székelyekre is, pl.? Teljesen mindegy, hogy odament vagy odaszületett, az adott ország nyelvét kellene tudni, ehhez képest akadnak számosan, akiknek 100 év sem volt elég az alapfokú román / ukrán / szerb / .. .stb. nyelvismeret elsajátításához.
Ettől függetlenül a menekülteknek csak abban az esetben nem kell nagyon törekedniük a beilleszkedésre, ha vissza akarnak menni a származási országukba. A bevándorlóknak: hajrá, tessék nyelvet, szokásokat, szabályokat, viselkedést tanulni.
Természetesen ugyanez vonatkozik azokra is, akik Mo-ról mennek világgá.
human
@durbincs: Neked is megvan a helyed, nyugi. Négy finom gumiborítású fal közt :)
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni, csicska? Rajzold le!
human
Függetlenül attól, hogy mennyi a valóság a hírben vagy sem. A franciák dolga, hogy mennyire megengedőek azokkal akiket beengednek a határaikon belülre. Saját érdekük, hogy akiket befogadnak azok be is tudjanak illeszkedni.

A nyelvtudással kapcsolatban azért eszembe jutott pár eset a közelmúltból. A helyi magyar tulajdonú üzemben egyre több a külföldi munkaerő. A szerbek nagyon jönnek és nem tudnak magyarul! Szerencsére a ruhatáros tud szerbül.
Egy buszsofőr mesélte, hogy egy utasa 0 nyelvtudással ment ki Franciaországba. Zöldségesnél pakolta az árut. Jól dolgozott ezért később már beszerző lett és nagyon jól megél belőle.
A másik, hogy nemrég olvastam egy cikket, hogy Németországban a németek már kezdenek morgolódni, hogy a vendéglátásban a kiszolgálók gyakran csak angolul értenek.

Csak egy megérzés, de az iszlám állam terjeszkedése által indított menekült és migráns hullámban - szerintem tévesen - a nyugati országok lehetőséget láttak arra, hogy a munkaerőhiányt csillapítsák. Gazdaságilag valóban logikus lenne a migrációt kihasználva munkaerőt szerezni, de ezt ésszel, megfontoltan és mértékkel szabad csak tenni.
kokopelli
@durbincs: getzi román!! Helyesírás ?! Ideges vagy ßopóschhalacska? :--)
(pattogót ???) :--))
kokopelli
@durbincs: Nem én ültem anyád mögött,hanem apád a Balu a
havasokból!..nem "?" hanem "!" Ende der Durchsage "ßopkovits" !!!
quadrocopter
@durbincs:
Belebuktál a baromságodba, csicska?
Primitív sorvadt agyaddal vered a taknyot, fogalmad sincs, miről van szó!
quadrocopter
@durbincs: Belebuktál a baromságodba, csicska? Primitív vegetáció vagy, csicska!
Primitív sorvadt agyaddal vered a taknyot, fogalmad sincs, miről van szó!
quadrocopter
@durbincs: Ne reménykedj csicska a nano agyaddal!
Primitív vegetáció vagy, csicska!
Sorvadt agyaddal vered a taknyot, fogalmad sincs, miről van szó!
1magyar
Most már azonnal küldjék őket vissza, mert az országuk nagy része felszabadult!
quadrocopter
@durbincs: Mi a helyzet debil? "He?" Miről nyöszörögsz, "He?" Romlik az állapotod, egyre hülyébb vagy "He?" Zavart vagy csicska "He?"
Nem menni magyar nyelv? "He?" Mindig beleköpök a levesedbe, mert te megérdemled, csicska "He?"
quadrocopter
@1magyar: Melyik ország nagy része szabadult fel? Irak? Szíria?
quadrocopter
@durbincs: Pipa vagy, csicska? Mert buta vagy, csicska! Meg primcsi is, csicska!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.