Az észak-koreai diktátor mélységesen besértődött Trumpra, amiért az országa megsemmisítésével fenyegetőzött ("ha szükséges"), és "a történelem legkeményebb válaszcsapását" ígérte be neki.

Az észak-koreai külügyminiszter reagált Donald Trumpnak az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt tartott beszédére, amelyben kijelentette: "a Rakétaember halálos küldetésbe kezdett", úgyhogy ő meg válaszul megsemmisíti Észak-Koreát, "ha szükséges". Ri Yong Ho ezután belengette, hogy ők meg akkor egy rendkívül erős nukleáris fegyvert, egy hidrogénbombát fognak robbantani a Csendes-óceán felett.

"Ez vélhetőleg a legerősebb kísérleti hidrogénbomba-robbantás lesz a Csendes-óceán felett" – jelentette ki a külügyminiszter New York-ban, újságírók előtt, hozzátéve: a döntés természetesen az elnöktől, Kim Dzsonguntól függ – írja a CNN.

Kim Jong Un annyira berágott, hogy tévébeszédben reagált

A Trump által (egy ősrégi Elton John-sláger címét idézve) Rakétaembernek titulált észak-koreai elnök nem sokkal korábban személyesen is hangot adott sértettségének a tévében, hangsúlyozva, hogy Trump "a történelem legkeményebb válaszcsapását" kapja majd, amivel "keservesen meg fog fizetni" a becsmérlő szavaiért. "Komolyan gondolkoznom kell rajta, vajon milyen választ várt, amikor ilyen furcsa kiszólásokra ragadtatta magát. De az biztos, hogy tűzzel fogom megtörni ezt a mentálisan zavart szenilist" – nyitott új fejezetet a szájkaratéban a Rocket Man.

Trump nagyon felhúzta Kim Dzsong Unt, aki válaszul hidrogénbombát robbantana a Csendes-óceán felett

Személyes sértésnek vette

Trump beszédére reagálva Kim Dzsongun jelezte, hogy erősen sértésnek vette az elnök megjegyzéseit. "Arra inteném Trumpot, hogy gyakoroljon szerénységet a szavai megválogatásánál, és vegye figyelembe, kikhez szól, amikor kiáll szónokolni a világ elé" – fűzte hozzá a koreai fél. És hogy saját keménységét bizonyítsa, még azt is odabökte: "Az ijedt kutya hangosabban ugat".

Észak-koreai elemzők szerint Kim Dzsongun válasza – már eleve az, hogy életében első alkalommal személyesen, kamerák előtt szólalt meg, hogy reflektáljon – is azt mutatja, hogy a vezető személyesen is találva érezte magát Trump megjegyzései által.

Fotó és címlapkép: MTI / EPA / Franck Robichon

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Fasza...két idiótának hála lassan kirobban egy atomháború...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@karma1: Pedig évekig élt Svájcban, hidd el. Kedvence a kosárlabda volt és szedett magára valamit az európai kultúrából is. De ez már régen volt. Akkoriban még az sem volt biztos, hogy ő lesz apja utódja.
Te, mint széles látókörű asszony, máshonnan is szerezhetsz tudomást a Wiki-n kívül. Csak úgy, ellenőrzésképpen.
www.hetek.hu/kulfold/201708/kim_dzsong_un_rejtelyes_eletpalyaja
gulyasgyula
@Eriksson: ..Van mersze szembe szállni az USA-val és ez veszélyes mert hátha lesznek követői ..
karma1
@Eriksson: Koszi a cikket, vegig fogom olvasni, de itt most keso ejjel, ill. mar holnap van... Erdekes olvasmany lesz, ahogy beleolvastam...:o)
Eriksson
@karma1: Bizony, az. Elég részletesen le van írva korábbi életútja.
Jó éjszakát kívánok.
gulyasgyula
Irán is kipróbált az elmúlt napon egy 2000 km távolságú bármilyen töltettel felszerelhető rakétát ...Ettől félt---fél az USA ..Itt az első E Korreát követő állam ..Lesz még több is ..A világ népei nem vakokból áll ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.