Már az ebéd előtt megszöktek, kihasználták, hogy minden szem a katolikus egyházfőre szegeződött. Két rabnak nyoma veszett, és még mindig nem sikerült megtalálni őket a Ferenc pápával október elsején tartott ebéd óta, amelyet a pápa rabokkal, szegényekkel és migránsokkal költött el – írja az MTI az olasz hatóságok szerdai bejelentése alapján. A beszámoló szerint Ferenc pápa október elsején Bologna városában tett látogatásakor rabokkal, szegényekkel és migránsokkal ebédelt a Szent Petroniusról elnevezett bazilika kolostorában. Az ebéden csaknem ezren vettek részt. A rabokat a környező Castelfranco Emilia büntetés-végrehajtási intézetéből válogatták ki. A kísérők az ebéd végén vették észre, hogy két olasz rabnak nyoma veszett. A két férfi kihasználta az egyházfő jelenléte miatti figyelmetlenséget és tömeget, és a történtek rekonstrukciója szerint már az ebéd előtt megszökött. A hatóságok csak most ismerték el, hogy a szökevényeket még nem sikerült megtalálni. Ferenc pápa már...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
@durbincs: Az őröknek kellett volna figyelniük, ne a Pápát hibáztasd.
1magyar
De inkább Vatikánban kellene ezekkel minden nap együtt ebédelnie! Migránsok egyébként a börtönben voltak?
-Ferenc pápa október elsején Bologna városában tett látogatásakor rabokkal, szegényekkel és migránsokkal ebédelt a Szent Petroniusról elnevezett bazilika kolostorában.
wagabund
..."Ferenc pápa október elsején Bologna városában tett látogatásakor rabokkal, szegényekkel és migránsokkal ebédelt a Szent Petroniusról elnevezett bazilika kolostorában"...

..." A kísérők az ebéd végén vették észre, hogy két olasz rabnak nyoma veszett. "...

ezeknek semmi sem szent? vagy a válogatás nem volt körültekintő? vagy...
Sámannus
@wagabund: Valójában csak az alkalom szülte a szökést. Általában ez nem rendszeresített napirend és nem volt kidolgozva a látogatás minden részlete.
Az előbb írtak annyiban állnak helyt, hogy a figyelem a Szentatyára irányult, nem a rabokra.
cikicakk55
Egyszerűen nem értem,hogy a papok miért politizálnak? Magyarországon is hallom( én magam nem vagyok semmilyen vallás gyakorlója),hogy a misék alatt a papok politizálnak,kampányolnak. Elhiszem,hogy az állam tömi Őket pénzzel és illik meghálálni. Hálálják meg azzal,hogy elmennek a kórházakba a rehabilitációs osztályokra és azokat a betegeket meglátogatják akik nem tudnak már a templomba elmenni.Ugyan így a szociális otthonokba is.Az sem értem miért kalapoznak a hívőknél is? Nem elég amit a mindenkori kormánytól kapnak? Semmi bajom a vallásokkal,sőt örülök,ha az embereknek van hitük,hisz az már magában sokat ér.Ám a politizálást hagyja a politikusokra.A politikus sem megy a szószékre igét hirdetni. A Pápa meg miért nem a Vatikánba hívta meg a migránsokat és a hajléktalanokat? A börtönből meg nem is lehetett volna megengedni,hogy embereket kihozzanak.nem véletlen kerültek be oda.Most aztán az a pár ember,akinek vigyázni kellett volna rájuk,jól megszívják,lehet,hogy a munkájukat is elvesztik. Ennyire kellett a + hírnév Atyám?
Eriksson
@cikicakk55: Aki moslékba keveredik, megeszik a disznók. A szentatyának már semmi se szent.
Eriksson
@cikicakk55: Egyébként amióta létezik a keresztény egyház, mindig is a pápák voltak az első számú politikusok. Mondhatni ők irányították a világ sorsát.
Lásd: I. István átnevelésével megváltoztatták a magyarság államformáját.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/03/op.jpg
Orbán Viktor, a keresztény Európa felkent védelmezője, majd megtalálja őket.
cikicakk55
@Eriksson: Azt még megértem,hisz akkor a papok nagyobb urak voltak mint a királyok. Na de ma már a XXI. Század van.
Eriksson
@cikicakk55: Különben mi szükség volna pápára.
Bár - Szent Malakiás szerint- valszeg ez a Ferenc az utolsó pápa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.