Kilencszeres életfogytiglani büntetését töltötte.

A kaliforniai Bakersfield egyik kórházában meghalt a sátáni Manson banda 83 éves vezetője.

November közepén szállították kórházba a Corcoran Állami Börtönből, ahol kilencszeres életfogytiglanát töltötte – írja a hírado.hu.

Meghalt az egyik leghírhedtebb sorozatgyilkos, Charles Manson

Ő és bandája voltak a felelősek Roman Polanski lengyel filmrendező feleségének, a nyolc és fél hónapos terhes Sharon Tate színésznőnek és hat másik embernek a megöléséért.

A Mansont hírhedtté tevő kegyetlen öldöklés 1969. augusztus 9-én történt a kaliforniai Beverly Hillsben – írja a BBC-re hivatkozva a mno.hu. Aznap éjjel Charles Manson kiadta a parancsot követőinek, hogy „a lehető legnagyobb kegyetlenséggel” gyilkoljanak meg mindenkit, aki egy bizonyos, a Cielo Drive-on található házban tartózkodik. Sharon Tate-et, Roman Polanski filmrendező várandós feleségét és másik három személyt szó szerint lemészároltak. Manson célpontja egy zenei producer volt, aki még korábban közölte vele, nem adja ki szerzeményeit. Csakhogy már egy ideje nem a férfi, hanem a Polanski házaspár bérelte az ingatlant. Manson erről állítólag tudott, mert felderítette a terepet. Az továbbra is kérdés, hogy ezek után miért maradt ez a ház a célpont.

Ami biztos, hogy azon a végzetes estén a Manson család négy tagja, Charles Watson, Susan Atkins, Linda Kasabian és Patricia Krenwinkle elvágta a telefonvezetéket, majd behatolt a házba, ahol a társaság már nyugovóra tért. Roman Polanski éppen Londonban forgatott, így ő nem volt ott, ellenben a nála vendégeskedő Jay Sebring, Abigail Folger, Wojciech Frykowski és Sharon Tate igen. Lövésekkel és késszúrásokkal végeztek velük. Távozásuk előtt Susan Atkins a haldokló Sharon Tate vérével még felírta a bejárati ajtóra: „disznó”.

Egy nap sem telt el, Manson újabb utasítást adott ki. Ezúttal a LaBianca házaspár volt a célpont, és a szektavezér maga is elkísérte követőit, mivel nem volt elégedett az előző napi mészárlással. A gyilkosságok után ezúttal a „halál a disznókra” és a „felemelkedés” szavakat írták a falra az áldozatok vérével.

Charles Milles Mansonnak elég hosszú a bűnlajstroma: a gyilkosságok előtt sokat ült börtönben kocsilopásért, hamisításért, hitelkártyacsalásért és lányok futtatásáért is.

Az élete gyakorlatilag egy teljes kudarc volt, próbálkozott költőként és gitárosként is érvényesülni, de eredménytelenül, a ’60-as évek végén lett a vezetője a Manson Család nevű szélsőséges csoport vezetője.

(hirado.hu/mno.hu/MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ha tényleg van pokol, remélem odakerül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@CsipkeRózsa: Lesz helyettük másik. Meghalt a rózsadombi arab prof, véletlenül a vejkó ölébe pottyant a hazai hagyaték. Aztán ott van Mr Arábika Bernben, közpénzen, magánszámlát dajkálva, és még ki tudja hány van? Aztán a macska meg háborog, miért nevezik maffiakormánynak a kedvenceit.
Yoda69
Miert nem vegeztek ki? A francnak kellett etetni evtizedeken at a bortonben.
Tollascsőr
Érdemes elolvasni az fb.oldalon a kommenteket. A sok degenerált mentegető kis geci szinte kinyalja a seggét. Hogy mekkora baromállatok vannak...
Desischado
Végre! Kár, hogy nem előbb döglött meg! Remélem, van pokol, és odakerül!
KisGenyo2
@Yoda69: Mer az nem polkorrekt... :-D
Meg aztán hátha jól jönne még valaki ellen, csak okosan kell "használni"...
cikicakk55
Egyáltalán mi a francért vitték kórházba? Tán csak nem enyhíteni akarták a kínjait?Még így is nagyon szép kort ért meg. 83 évvel én is kiegyeznék,bár a magyar egészségügyet elnézve, nem fogom megérni és nekem nem fogják a kínaimat enyhíteni.talán ha a börtönbe lennék jobb és több kosztra funá és akkor tovább is élhetnék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.