Egy felmérés szerint a németek többsége úgy látja, Angela Merkel német kancellár nem fogja kitölteni a negyedik ciklusát.

A németek többsége szerint nem tölti ki negyedik ciklusát Angela Merkel kancellár, ha ismét megválasztják kormányfőnek – mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.

A németek többsége úgy látja, Merkel nem tölti ki a negyedik ciklusát

Fotó: wikipedia GFDL 1.2/Ralf Roletschek

A Handelsblatt című üzleti lap megbízásából készített közvélemény-kutatásban a megkérdezettek 56 százaléka nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy Angela Merkel kancellár lesz-e még 2021-ben, és 38 százalék válaszolt igennel.

A többség szerint Merkel inkább hallgat a gyors döntések helyett

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökének erősségeiről és gyengeségeiről alkotott választói véleményeket is vizsgáló kutatás kimutatta, hogy a németek leginkább a higgadtságát, vezetői képességeit, nemzetközi tekintélyét és állhatatosságát értékelik.

A gyengeségek között az első helyen az áll, hogy határozott döntések helyett inkább hallgat, és kivárja, hogy kibontakozzanak az adott ügy fejleményei. A megkérdezettek 23 százaléka hánytorgatta fel ezt a kancellárnak. A második helyen az "elhibázott menekültpolitika" áll, ezt 9 százalék említette, 8 százalék pedig azt vetette a szemére, hogy nem jó vezető.

Merkel a menekültválság elmélyülése óta osztja meg a németeket

A Handelsblatt a felmérés eredményeiről szóló összeállításában kiemelte, hogy Angela Merkel a migrációs válság elmélyülése óta megosztja a németeket. Ennek ellenére csaknem kétharmados, 62 százalékos egységben vallják, hogy nagy, vagy nagyon nagy szerepe van a német gazdaság fellendülésében, és csupán 4 százalék gondolja úgy, hogy Angela Merkel tevékenységétől függetlenül erőteljes a gazdasági növekedés és alacsony a munkanélküliség.

A lap hozzátette, hogy a pártelnök-kancellár pozíciója szilárd, egyik lehetséges utódjelöltnek sincs meggyőző támogatottsága. A CDU-s politikusok közül az első helyen Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter áll, aki a választók 37 százaléka szerint alkalmas a kancellári tisztségre. A második Peter Altmaier kancelláriaminiszter 31 százalékkal, a harmadik Ursula von der Leyen védelmi miniszter 28 százalékkal. A CDU fiatal nemzedékének legismertebb alakját, a kancellárétól időnként látványosan eltérő álláspontot képviselő Jens Spahn pénzügyminisztériumi államtitkárt csupán 16 százalék tartja alkalmasnak a kormányfői tisztségre.

A következő kormány legfontosabb feladata a németek legnagyobb, 17 százalékot kitevő része szerint a menekült- és a bevándorláspolitika. A második helyen – 15 százalékkal – azok állnak, akik szerint a szociálpolitikában lesz a legtöbb tennivaló. További 10 százalék szerint az a legnagyobb feladat, hogy a kormány megbízhatóan és őszintén politizáljon, és teljesítse a választási ígéreteket.

A felmérést az Infratest Dimap kutatóintézet végezte, az adatokat január 4-től 8-ig vették fel, 1012 ember megkérdezésével.

A CDU, a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a tervek szerint csütörtökön fejezi be a 2013-ban kezdett közös kormányzás folytatásáról szóló előzetes egyeztetéseket. Amennyiben a megbeszélések eredményesen zárják, elkezdődhetnek a hivatalos koalíciós tárgyalások, és ha azok is sikerre vezetnek, húsvét körül megalakulhat a következő szövetségi kormány. Ez lenne a 2005-2009-es és a 2013-2017-es ciklus után a harmadik nagykoalíció Angela Merkel vezetésével, és a negyedik Merkel-kormány.

(MTI)

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Mert a németek lassan ébredeznek. A banya meg aggódhat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Mert a németek lassan ébredeznek. A banya meg aggódhat.
wagabund
@Peller Anikó: merkel nem aggódik..sem börtön, sem migránstámadás nem fenyegeti...burokban él, fingja sincs a valóságról.(ha van, akkor az tragédia)
kokopelli
@Peller Anikó: egy kereskedelmi lap a kb. 60 millió választásra képes polgárból
kb 1100-et megkérdezett! A nagy számok alapján mi is jön ki? Aggódhat? Miért is? ;-)
Mindig attól függ,hogy hol kérdezik meg! Azt a Handelsblatt is tudja! ;-)))
Peller Anikó
@kokopelli: ez teljesen lényegtelen, mert a németek lassan ébredeznek. A banya meg ezért aggódhat.
libellle
@Peller Anikó: Miert agódna arra neked van minden okod. Ugyanis amennyiben a "banya" nem Kanzlerin esetlegesen Schulz lesz Kanzler akkor bay-bay rengeteg pénz. Hmm mit gondolsz az hová vezet? Ezenkivül mi nem lassan ébredünk hiszen mi egy absolut intellekt nemzet vagyunk, De mar haragszunk Merkelre, hogy nem küldte vissza Magyarországra a rengeteg regisztralatlan menkültet. Most veri az elmebeteg viktor a mellét mint Europa ?. Szerintem elöled még azok is menekülnének.
libellle
@libellle: lemaradt. --mint Europa megmentöje. Valóban megmenthetne benneteket amennyiben a zárt elmeintézetbe kerülne. Te pedig sosem fájlald a fejed a mi gondjainkert. Inkább fájjon a fejed a te gondodert. Persze ugysem érted.
kokopelli
@Peller Anikó: a kérdésre válaszolj,és ne ismételd meg a tudatlanságodat! ;-)
kokopelli
@wagabund: milyen jó,hogy te ott élsz és újságot olvasol ill. TV-t nézel!
Ha a keletnémeteknél kérdezték volna,akkor még jobban örülhetnél! :-)))))))9
kereső
@Peller Anikó: 17:44 szerintem hagyjuk meg ezt a németeknek.Ők döntenek,mi meg tudomásul vesszük.És én azért a világ egyik ,/európa legerősebb államának vezetőjét nem banyáznám.Méltatlan hozzánk ez a fajta "minősités",vagy nem úgy gondolod?
kokopelli
@kereső: fogalma sincsen a dologról,de szajkózza a "banyát"! Az Orbán mellett
tényleg a templom egere,mert nem harácsolt össze vagyont!Ha szabin van,a sífutás-
nál megszólítható!Ő legalább a szakmájában kezdett dolgozni,és nem a Sorossal
tartatta ki magát mint az akkori liberális csuti Cigó,aki azt sem tudja mi az a meló!
A kutyák ugatnak,a karaván halad! Eccerű! ;-))))
quadrocopter
A menekült kérdés végére valahol, valamikor végleg pontot kell tenni! Emberséges, de határozott lezárással!
verőce21
Németországban a migrációtól mint bevándorlástól nem féltek, hisz' 15-20 millió migráns élhet az országukban, de ilyen csordákra nem számítottak. Nagyon lassan ocsúdnak a kábulatból, amit hirtelen a nyakukba kaptak a muszlimokból, de ha felébrednek, olyanokká válnak, mint a begerjesztett atommagban az energia.
Nem csodálkoznék rajta, ha az eltagadott No-Go zónáikba lángszóróval hordanák ki majd a segélyeket. És az analfabéta bevándorlókból rabszolgákat faragnának. Ehhez pedig nem Frau Merkelre van szükség, aki elnémíttatja a sajtót, a médiát a valós problémákról és történésekről.

Nem áll ez távol tőlük, Hitler már fanatizálással elérte ezt, csak a saját árja népével. Az első olyan európai állam lenne, amelyben a demokrácia mellett működne a színes rabszolgaság.
Platón helyeselte a rabszolgaságot, pedig ma mindenki a görög demokráciát igyekszik utánozni. A liberális demokrácia csak maszlag, csodálatos halandzsa. A görögök legalább őszinték voltak, amikor meghirdették: "szabad ember csak ott van, ahol rabszolgák végzik a szükséges robotot."
cikicakk55
Vannak olya Németországi Magyarok,akik szerint Orbán a hibás,mert ő küldte a Németek nyakába a nálunk akkor még nem megépült kerítés miatt több ezer Más Országokon is átgázoló menekültek. Hazudik Orbán,mert egy sem ide akart jönni,mi csak úrba eső ország voltunk. Azt nem tudom,hogy a menekültek és a Migránsok miért hívatkotak és hívatkoznak most is arra,hogy Merkell hívte őket,hogy jöjjön mindenki,ők gondoskodnak róluk. Orbánnak meg kapóra jött ez az állítólagos meghívás Direkt összegyüjtötte a többezer embert és orrba szájba nyomatta,hogy ezek milyen erőszakos vademberek. Főleg a vidéken élők akkor látták először azt az agresszív tömeget,így sikerült a gyűlöletet felszítani a menekültek ellen.Direkt olyan videókat mutattak a tévében,ahol a nekik szánt élelmiszereket,szendvicseket felbontatlanul dobták ki a szemetesben,miközben hajléktalanok százai érkeztek. Direkt mutatták az autópályán Ön és közveszélyesen mászkáló,az autósokat dobáló menekülteket,hogy még jobban gyűlöljük őket. A végső csapást azzal mérte a mit sem sejtő Merkellre mikor a több ezer embert vonatokra ültette és elvonatoztatta Őket Németországba.
cikicakk55
Ez egy aljas húzás volt Orbántól,mert Merkell nem hívott egyetlen menekültet sem ,Ha akart volna agysebészeket,tudósokat, egyetemet végzett komoly nem erőszakos embereket Németországba,akkor van olyan gazdag a Német társadalom,hogy egyből repülőgépre ülteti őket,és nem teszi ki Görögországot,Törökországot, Olasországot, Macedóniát , Magyarországot és Auaztriát olyan váratlan és lehetetlen helyzetbe,mint amibe belekerültek végül. Ráadásul az embercsempészek milliárdossá váltak, a meg aem hívott menekültek ezrei fulladtak a tengerbe. Merkell még Erdogánnak is adott sok milliárd Eurót,hogy a becsapott menekülteket próbálják ott visszatartani. Akik ismernek tudják,hogy én legszívesebben már lámpavason látnám legszívesebben,bár nem azért amit a menekültekkel tett és tesz,hanem amit ellenünk, a Magyar nép ellen követ el. Beakarja nekünk az agyunkba ültetni,hogy az az 1300 menekült ember életveszélyesen megváltoztatja országunk életét,miközben Ő 20.000 ellenőrizetlen Arab, Afgán, Muszlim,Kínai, stb maffiózónak adott pénzért letelepedési engedélyt aminek az árát majd a gyerekeink fizetnek vissza. Közben a kötvényesek szabadon kószálnak Európában és lehet,hogy tényleg terrortámadást terveznek. Remélem már nem sokáig.
libellle
@verőce21: Te törödj a ti no-go zonaitokkal. Definitiven tudom, hogy van ott elég. Valóban kaptunk 2 hét leforgása alatt 450 ezret az imádott elmebeteg orbánodtól. De. ... te miert fájlalod a mi problemánk miatt a fejedet. Persze igazsagosabb és jogosabb lenne öket oda visszaküldeni. Mi igy látjuk.
libellle
@cikicakk55: Az ugy történt, hogy a ruskik elmentek a menekült táborokba ( Ezt a Francia vörös-kereszt alkalmazotaik továbitották) Ugy a Syriaik mint más nemzetü "menekülteknek lett kina´lva 1000-2000 € és meg lett nekik magyarázva, hogy Németországba kell nekik jönniük, ugyanis itt minden hónapba személyenként 1000 € és hazat és autot kapnak Ezeket követelték is részben. Ellenben amikor a vlósággal szembesültek akkor bizony keserüvé vált az élet. Ellenben van olyan aki arról meg van gyözödve, hogy ezek az emeberek csak ugy spassból játszanak az életükkel. De ez már több mint 2 éve a nyilvánosság elé került. Nem értem, hogy miert van itt a Merkelröl szó vagy bárki más politikusokrol. Senki nem hivta öket ellenben
putinnak létfontosságu Europát szétzilálni és ebben oriasi segitségére van orban.

. www.tagesspiegel.de/themen/reportage/die-not-der-fluechtlinge-warum-uns-dieses-bild-nicht-loslaesst/12275866.html
www.zeit.de/politik/ausland/2015-09/mittelmeer-foto-symbol-fluechtlingskrise
kokopelli
@libellle: miért foglalkozol ezekkel a barmokkal? 1000 km-ről tudják a tutit, és olya-
noknak magyarázzák, akik újságot tudnak olvasni,ill. megértik a helyi TV adásokat,
ill. a parlementi vitákat is! Büdös nekik,hogy még magyarul is tudnak!Ezt az előnyt neg-
ligálják,és egymást licitálva tesznek tanubizonyságot tudatlanságukról!Az a borzasztó,
hogy nő létükre lövetnének bele a gyerekekkel menekülőkbe! El tudom képzelni,hogy
milyen csalkádi életet élnek! Feldob valaki egy hamis hírt,és rárepülnek,mint a tyúkok
a meleg takonyra! (pl.:Valaki meghívta őket Európába) ;-))))))))))))))))))
Csizmás Kond
Az hogy a banyáról szóló vélemények ide csak ritkán jutnak el azért a németek többsége elég nyiltan ellenkezik a további politizálása ellen.
libellle
@Csizmás Kond: Na te már csak tudod ott Romániaban. egyébként valóban nem tetszik soknak, hogy nem küldte vissza Magyarországra a rengeteg menekültet. Nekem sem tetszik.
kokopelli
@libellle: nem olvastad,hogy a három tárgyaló párt egy sok oldalas közös koalíci-
ós tervet adott ki,és a CDU ill. a CSU elfogadja,de az SPD egy gyűlésen meg kell
hogy szavazza ez elfogadását! Ma délben láttam a TV-ben! Az SPD fut még egy
kőrt,mint az új fiatal tyúk a baromfiudvarban,hogy a kakas nehogy qrvának nézze! ;-)
Peller Anikó
@libalegelő: 16:49, hiszen te tapsikoltál nekik a legjobban hjetyúk. Csak a szád sokkal nagyobb mint az eszed.
kokopelli
@Peller Anikó: melyik német újságot olvasod?Melyik német rádiót hall-
gatod ill. TV-t nézed? Kidurransz az irígységtől,hogy sokaknak több esze
volt és lelépett! Azok ß@rnak a magyar bikaerős gazdaságra,ami a pad-
lón van! Az életszinvonal és az elszegényedés,a "beteg" egészségügy is
bízonyítja!Tartsd vissza magad!
verőce21
@libellle: (23:39) "Definitiven" nem tudsz Te semmit!
Idejöttél Magyarországra '15 szeptember elején személyesen, a Keleti-pályaudvarhoz szemrevételezni az arab csordákat - leírásod szerint , majd hazamentél, mint referens jelentetted, hogy jöhetnek. Most pedig ezen rugózol, oktondiskodsz fél éve, hogy milyen hülye voltál akkor.
verőce21
Ulfkottei rúgás a leláncolt német médiába, szintén belülről.
Ma jelent meg a szenzációs cikk az amerikai Politico Brüsszelben szerkesztett kiadásában arról, hogy Jost Müller-Neuhof, a berlini Der Tagesspiegel napilap bírósági és jogi ügyek terén dolgozó tudósítója felrúgni készül azt a bensőséges, aranyos viszonyt, amely a német közszolgálati és fősodratú médiumok teljes egészét a hatalomhoz, közelebbről Angela Merkelhez köti.
Az írás pedig így kezdődik: "Jost Müller-Neuhof, a berlini Tagesspiegel napilap újságírója harcát a bíróság elé vitte és kifejezetten Angela Merkel német kancellárt vette célba.”
A 49 éves újságíró elmondta, hogy Merkelnek az a gyakorlata, hogy válogatott tudósítókkal tartott nem nyilvános találkozóit titokban tartja, ellentétesen a német törvényekkel.
verőce21
@Peller Anikó: (18:22) Ez nem "hjetyúk", ez férfi! Éppen a múltkor tisztázta velem, hogy Ő olyan férfi, akinek férje van! Bizonyám! :)
JAJMÁR
Lehet, de éppen mai hír, hogy sikerült megegyezni a szociáldemokratákkal és nagykoalíció alakul.
Ettől még bármi, bárhol megtörténhet, bárkivel. Ja, hogy mit akar nép, hát ez egy érdekes kérdés :)
van válaszom: mindig azt, amit a média. Mert az írja meg :)))))
1magyar
Miután félig tönkretette az országát...
libellle
@verőce21: Tévedés nem oda mentem szemrevétlezni. Ott voltam elöadást tartani. Nem neked hiszen az ugy sem értenéd mármint a temát. többször voltam nem csupán egyszer. Egyébként. Bizonyára az IQ neked is -600 az irásaidból itélve.
libellle
@Peller Anikó: amennyiben rám gondoltál, mint libalegelö vagy ilyesmi, csak annyit, látod mennyire hülye vagy még a nicknevemet sem tudod leirni. Szólj a kutýádnak vagy valamelyik medvének ott romániában definitiv több értelemmel rendelkezik és segiteni is fog.
libellle
@verőce21: na látod neked sem férjed sem feleséged sem állatkád nincs. csak orbánod.
libellle
@kokopelli: természetesen hallgattam és láttam. Nos amennyiben ugy van vagy ténylegesen megszavazza a basis az SPD és CDU mert a csu-t már nem is emlitem akkor Okay. Au SPD sokat elért persze majd még tisztázodik pontonként az eredmény. Ellenben definitiv nem lesz jó orbánnak amennyiben továbbra is a hangot adja Schulz. orbán nagyon az orrában van.
verőce21
@libellle: Natürlich, ja! Bizonyára azért, mert egy NGO-sorozatos ügynök vagy már régóta. :)
libellle
@verőce21: Was auch immer a te lelkedben lakik. De amennyiben én ügynök vagyok akkor te viktor anussában laksz
1magyar
@verőce21: Akkor és az helyesli a rabszolgaságot aki nem annak, abba a családba születik.
A rabszolgaság intézményét gyalázat lenne visszahozni még a négerekkel is.
verőce21
@libellle: (14:13) Lehet, hogy nem úgy érzed, fel sem fogod, de ezen a blogon Te már régen "kabátlopásba" keveredtél!
verőce21
@1magyar: Pedig nagyon elképzelheted. Minden bevándorló hazug arabot, négert ha nem tudja igazolni a kilétét, valódi menekült voltát, "nincsenek" papírjai, elhazudja az életkorát, azonnal lábbilincsbe verni és irány a rabszolgapiac!
Az első néhány ezer után meglátjuk, mennyi migráns kel útra a szirének hangjainak.
verőce21
Emberséges és határozott megoldás lenne, ha a görögök - a náluk volt rabszolgatartó demokrácia hagyományaiknak megfelelően - szétválogatnák gyorsan a 82 országból érkező szír menekülteket és rögtön lábbilincsbe vernék a nem valódi "menekülteket".
Az államadósságuk nagyrészét vissza tudnák fizetni a rabszolgapiacon eladott áruból.
(Mi pedig mennénk a velük rendezett cirkuszi játékokra és a gladiátorviadalokra nézőknek.)
1magyar
@verőce21: Nem ezek a buta emberek tehetnek róla, azok akik elcsábították őket a jobb élet reményével és minden pénzüket elcsalták ezért.
Igazi bűnös az ígérgető.
verőce21
@1magyar: (15:16) És azok hülyék, akik hagyják magukat álígéretekkel elcsábulni. Analfabéták. Mit kezdjünk velük itt Európában?
1magyar
@verőce21: Semmit, vissza kell küldeni őket. Mindenki boldoguljon ott ahova születik. Akik meg kellő erőt éreznek próbálkozzanak saját erejükből.De egy kontinensre rákényszeríteni őket mint ahogy a banya és zenekara akarja - nonszensz.
verőce21
@1magyar: (15:23) Visszaszállítani a csordákat képtelenség, ezt tudja mindenki!

Idetódulni Európába, várni a segélyeket, nem kell dolgozni, csak szülni és fogyasztani! Európa pedig vegyen fel hiteleket – lehetőleg Soros bankjaitól -, hogy eltartsa a fogyasztó muszlimokat. Minél többen vannak, annál többet fogyasztanak, munka nélkül. Annál magasabb lesz a gyáriparosok és főleg a bankok nyeresége.
Ez a Soros-terv.
kokopelli
@libellle: hagyd őket a 3,14-be! Nincs fogalmuk ezekről a kérdésekről,
de abban biztosak! Már nem is válaszolok nekik,mert a fidesz-nyalonc
újsághíreket szajkózzák! Igaz,hogy a német sajtó és TV nem is foglalko-
zik M.o.-al,de az 1100 fős véleménykutatás cca,65 milliós választói kor-
osztályból az náluk mérvadó! Az anatómiailag a kort meg lehet határoz-
ni ,vagy röntgennel a legpontosabban,a nyelvezetéből a hazáját is! Az sem
zavarja őket! (Tegnap az ARD-ben,az SPD-CDU/CSU Groko még áll!;--)))
1magyar
@verőce21: Leszarom sorost és a bandáját, de nem vagyok hajlandó azért élni, dolgozni, hogy a leggazdagabbakat és a legszegényebb afrikaiakat eltartsam. Szültem saját gyereket, azért dolgoztam de más nekem ne szüljön.
verőce21
@1magyar: Erről beszélek!
Örülök, hogy megértettél.@kokopelli:
libellle
@verőce21: herzchen... Rutsch mir den Buckel runter. egyébkén sem én sem a forditom nem értette amit irtál.
gulyasgyula
@verőce21: ...Szerintem mennek ők maguktól is ha valaki elkezdené kitakarítani a ""kemnecék "" környékét ..Elnézést ha ezzel bárkit megbántottam de ennek így se úgy se lesz jó vége ..Ha nem mennek önként mennének erőszakkal ..Más verzió nincs ..EURÓPA képtelen lesz ennyi embert eltartani ...Itt olyan nyomor lesz amilyen a világon nem volt ..
wagabund
..."A németek többsége szerint nem tölti ki negyedik ciklusát Angela Merkel kancellár, ha ismét megválasztják kormányfőnek "...

akkor minek választják meg?
verőce21
@gulyasgyula: (22:06) Nem egészen értem mire válaszoltál, de nemcsak a nyomor borítékolható Európában a migránsok miatt, hanem az európai nép szolgasága is! Mert nemcsak a segélyekért özönlenek be ide, hanem már most is azt akarják a "menekültek", hogy mi igazodjunk hozzájuk. Mi lesz, ha többségbe kerülnek?
Az európai népek teljes (rab)szolgaságba taszítása?
verőce21
@wagabund: (22:14) Sajnos most még hiába tartottak volna új választásokat Németországban, újra a CDU kapott volna a legtöbb szavazatot, tehát ők adják a kancellárt és alakítanak kormányt. A társadalmi folyamatok lassabban változnak, mint egy év.

Szerintem arra céloz a cikk, hogy kormányozhatatlan lesz az ország, az erőszakosan összetákolt "nagykoalícióval" és egy-két éven belül mégis új választásokat kell kiírni Németországban. A kudarc egyértelműen a CDU-é, így másik kancellárjelölttel vágnak neki az új választásoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.