Csaknem minden második gyerek házasságon kívül született 2016-ban az Európai Unióban – írta friss jelentésében az uniós statisztikai hivatal (Eurostat).

A gyerekek közel fele házasságon kívül születik az EU-ban
Fotó: Pixabay

A szervezet csütörtökön közzétett adatai szerint a gyerekeknek körülbelül 43 százaléka született házasságon kívül két évvel ezelőtt, ez a szám 15 százalékponttal magasabb, mint 2000-ben volt, azaz évente nagyjából egy százalékponttal emelkedett. Az Eurostat szerint ez a családmodell lassú, de folyamatos változását jelzi.

Nyolc uniós tagállamban magasabb volt a házasságon kívül született gyerekek aránya, mint a házasságban születetteké.

Arányuk Franciaországban volt a legmagasabb, 60 százalékos, majd Bulgária és Szlovénia (59), Észtország (56), Svédország (55), Dánia (54), Portugália (53) és Hollandia (50) következett.

A skála másik végén Görögország, Horvátország és Ciprus található, amelyekben kevesebb mint 20 százalék volt a házasságon kívül született gyerekek aránya.

Magyarországon a házasságon kívül született gyermekek aránya 47 százalék volt 2016-ban, ami valamivel magasabb az uniós átlagnál.

A jelentésben arról is beszámoltak, hogy 2015 és 2016 között az EU valamennyi tagállamában nőtt ez az arány, kivéve Észtországban, Olaszországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon és az Egyesült Királyságban.

Vizsgálták az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) államait is: az arány Liechtensteinben és Svájcban 25 százalék alatt volt, ami jóval alacsonyabb, mint a norvégiai (56) és az izlandi (70).

Itthon - 2019. February 22., 06:26
Drágult a benzin

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ahol nagyon nőtt az arány, azok biztos nem nemzeti-keresztény országok.
nezelodo
Jövő ősszel ha meglesz az új vezető az Európai Bizottság élén, és elfogynak a migránsok. meg a libsi bolsik, majd az új vezér házasítási programba kezd a Felházi Európai Egyházzal karöltve.
Csizmás Kond
A modern európa visszanevel az ősközösségi korba.
Nessy
Nem tudom, mi a jobb a gyermeknek. Egy kiegyensúlyozott papír által nem szentesített családban felnőni, vagy egy állandóan civakodó, bár házasságot kötött szülők mellett. A válás minden esetben benne van a pakliban, csak kisebb herce, hurcával jár az élettársi kapcsolatban.
Ami a gyerekek számára sem mindegy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok