Tízezrek vettek részt szombaton délután Prágában a melegek felvonulásán, amely a cseh fővárosban most záruló szexuális kisebbségek hete, a Prague Pride 2018 csúcspontja.

Prágában nagyon sokan, több tízezren voltak a melegfelvonuláson

A Prague Pride fesztivált immár nyolcadik alkalommal tartották meg a cseh fővárosban.

Bohdana Rambousková, a rendezvény szóvivője szerint a fesztivál programjaira a hét folyamán több mint százezren látogattak el. A leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok (LGBT) menetébe mintegy 40 ezren kapcsolódtak be, ötezerrel többen, mint tavaly.

A rendőrség nem közölt becslést a résztvevők számáról. Jan Danko, szóvivő újságíróknak azt mondta, hogy a felvonulás problémák nélkül zajlott le.

A szervezők közölték, hogy a résztvevők mintegy 30-40 százaléka külföldről érkezett a cseh fővárosba. A menetben magyar csoportokat is látni lehetett. A színes menetben szolidaritása jeléül több cseh politikus – elsősorban a Cseh Kalózpért, a Zöldek Pártja és a kormánykoalíciós Cseh Szociáldemokrata Párt képviselői – is megjelent.

A leszbikus, meleg, biszexuális és transzszexuális közösség tagjai és a melegek jogait támogatók délben a cseh főváros központjában, a Vencel téren gyűltek össze, majd színes menetben kéttucatnyi allegóriás kocsival a Letná parkba vonultak, ahol éjjelig tartó koncertek lesznek. A néhány órás menetet karneváli hangulat, színes, kosztümös öltözetek, sok zene, tánc, több tucatnyi szivárványos, illetve nemzeti zászló jellemezte.

Prága belvárosában a felvonulás miatt néhány órán át korlátozták a forgalmat.

A felvonulás kezdetén a Vencel szobor közelében néhány keresztény aktivista, majd később az egyik mellékutcában mintegy 40-50 személy tüntetett a melegek rendezvénye ellen. Az aktivisták a Prague Pride rendezvényt és a felvonulást elítélő plakátokat emeltek magasba.

A hagyományos család hívei, akik a korábbi években a Prague Pride felvonulással egy időben tartották meg rendezvényüket a cseh főváros központjában, most már egy héttel korábban összejöttek. Rendezvényükön néhány százan vettek részt. Megjelent Pavel Belobrádek, a kereszténydemokrata néppárt (KDU-CSL) elnöke is.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Saját és import buzik polgárpukkasztó vonaglása a normalitás ellen. Ez a liberalizmus.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
mehetnek Afrikába ott most sok a hely, meg a meleg ?
namihami
Minden tekintetben előttünk járnak. Úgy gazgaság, mint kultúra vagy humán viselkedés.
Büszkék lehetünk az ebben is megnyilvánuló balkáni mentalitásunkra. Zárkózhatunk a moszkvai és kisázsiai "" elvtársakhoz"".
Shikari
Saját és import buzik polgárpukkasztó vonaglása a normalitás ellen. Ez a liberalizmus.
durbincs
hibás meg mindenhol van,régen csak elvitték őket a betegségek ? most meg nem ?
Jozefina
A csehek ennyivel is kulturáltabbak a nemzeti magyaroktól!!!
Shikari
Kulturáltság a buzeranciát, az aberrációt és a devianciát támogatni és kivárni amíg a buziból pedofilfil lesz! Ne ez aztán a haladás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. May 27., 05:35
Most az a baj, hogy sok az eső