Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerda délelőtt az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén mond beszédet.

Jean-Claude Juncker tavalyi beszédében arról alkotott elképzeléseit vázolta fel, hogyan alakulhat az unió sorsa 2025-ig, valamint ütemtervet terjesztett elő egy egységesebb, erősebb és demokratikusabb Európa megvalósítása érdekében. Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a beszédet konkrét kereskedelmi, gazdasági, kiberbiztonsági, ipari és adatvédelmi kezdeményezések kísérték.

Ezután a tagállami vezetők az észtországi Tallinnban egy úgynevezett vezetői ütemtervről állapodtak meg, amely azon legsürgetőbb kérdések és kihívásokat tartalmazza, amelyekre még a 2019. májusi európai parlamenti választások előtt megoldást kell találni.

Orbán után most Junckerre figyelnek Strasbourgban

Tervek szerint a 2019. május elején a romániai Nagyszebenben tervezett csúcstalálkozón a tagországok vezetői várhatóan ismételten kötelezettséget vállalnak egy olyan EU kiépítésére, amely a legidőszerűbb kérdésekre keres megoldást.

Juncker idei beszédében várhatóan további, a tavaly indult kezdeményezések gyakorlati megvalósulásához szükséges javaslatokat tesz, köztük olyanok, amelyek széles körű vitát készíthetnek elő az európai választásokat megelőzően.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Szegény ember! Van gondja, hiszen az Unió éppen, az ilyen Orbénfélék ellen született, most viszont ..., nehéz lehet neki!!!
tulipan
Szegény ember! Van gondja, hiszen az Unió éppen, az ilyen Orbénfélék ellen született, most viszont ..., nehéz lehet neki!!!
Shikari
Az a fránya isiász! Csúnyán megkínozta szellemileg is! :-))))))))))
Clavigo
@Shikari: Te így születtél.. ----" szellemileg megkínzottan "...
Shikari
@Clavigo: Téged is kínoz az isiász? :-))))))))))))))))
durbincs
Órát álli-tani ? az Eu-ba ? ez még a piánál is fontosabb ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.