Szivárognak ki az információk a jelenlegi EU-csúcsról.

A Politico szerint Orbán "szokatlanul csendes" volt a mai brüsszeli csúcstalálkozón

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az Európai Uniónak a "kötelező szolidaritás" koncepcióját kellene alkalmaznia, mindegyik tagállamnak hozzá kellene járulnia a migrációs helyzet kezeléséhez, de nem feltétlenül menekültek befogadásával, erről ugyanis nincs konszenzus – emelte ki bennfentes források szerint Sebastian Kurz osztrák kancellár az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján.

A Politico arról írt egy névtelenséget kérő tisztségviselőre hivatkozva, hogy Kurz elképzelése szerint a menekültügyi kvóták helyett más formáit is választhatnák a tagországok a szolidaritásnak, például anyagilag hozzájárulhatnának a külső határok védelméhez.

A brüsszeli hírportál szerint ugyan Orbán Viktor miniszterelnök "szokatlanul csendes volt az ülésen", ezen a ponton közbeszólt, és támogatásáról biztosította, "a legjobb javaslatnak" nevezte a Kurz által elmondottakat.

Orbán Viktor szerint nekünk van tízezer határőrünk, akiket mi fizetünk, az EU pedig nem ad érte semmit.

Angela Merkel német kancellár azonban arról beszélt, hogy nem kíván elmozdulni "a kötelező felelősségvállalástól a kötelező szolidaritás felé", és több más uniós vezető is hasonló véleményének adott hangot – közölte az illetékes.

Forrás: MTI, 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Miután a zUnió folyamatosan csapolja a pénzeket, Orbánnak már inába szállt a bátorsága. Pontosan tudja, hogy ha még vagy két ügyben levon a zUnió, akkor már otthonról kell visszahozni a lopott pénzből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.