Orbán Viktor együttérzéséről és támogatásáról biztosította a francia államfőt és a francia püspöki kar elnökét.

Orbán: "hálával és elismeréssel adózunk a párizsi tűzoltók hősies küzdelme előtt"

Tűzoltók próbálják megfékezni a párizsi Notre-Dame székesegyház tetőszerkezetét emésztő lángokat 2019. április 15-én. Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, hogy újjáépítik a Notre-Dame-ot. A lángok a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton, a tetőszerkezetnél keletkeztek, és onnan terjedtek tovább. A tűz következtében összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetőszerkezete. Fotó: MTI/AP/Francois Mori

A magyar emberek nevében együttérzését és támogatását fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Emmanuel Macron francia köztársasági elnöknek és Éric de Moulins-Beaufort reimsi érseknek, a Francia Püspöki Kar elnökének a párizsi Notre-Dame-székesegyházat ért tragikus tűzeset kapcsán – tájékoztatta az MTI-t kedden Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A két vezetőhöz eljuttatott leveleiben a magyar miniszterelnök kifejtette: a Notre-Dame-székesegyház szimbólum minden keresztény ember számára, amely nem csupán Jézus Krisztus édesanyjának szentségét, de több száz éves történelmével hitünk közös menedékét is jelenti.

Hálával és elismeréssel adózunk a párizsi tűzoltók hősies küzdelme előtt, mellyel sikerült megfékezniük a tomboló lángokat, megmentve az európai kereszténység egyik jelképét a teljes pusztulástól

- fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök sok erőt kívánt, Isten áldását kérte a székesegyház újjáépítéséhez és régi dicsőségének helyreállításához

- ismertette a levelek tartalmát Havasi Bertalan.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A miniszterelnök pénzt nem küldött, csak sok erőt. Mint egy igazi Jedi lovag.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
A miniszterelnök pénzt nem küldött, csak sok erőt. Mint egy igazi Jedi lovag.
tudode
Lemaradt ÖFÉNYESSÉGE egy brossurácsKÁVAL!
RonaGyuri
te sötét retardált bunkó ez nem csak egy keresztény templom, hanem az egyetemes kultúra szerves része, de ezt az ilyen buta műveletlen suttyóknak hiába magyarázza az ember! =))
Eladott Ország
A nagy keresztény országban, ahol Semjén Zsoltok Orbán Viktorral karöltve hirdetik az igét, a szószékről is messze hallik a gyűlölet. A keresztény-polgári erkölcsi fölényben pompázó drága jó miniszterelnök úr, mert ő meg akarja védeni a fél világot és mert nem akar migráncsokat beengedni a kontinensre, mert ő Jézus szíve,a Sacré Coeur.
görbetükör
A saját tűzoltóinkra gondolna inkább hálával és elismeréssel!
Hogy ne éhbérért dolgozzanak gyalázatos körülmények között!
A nyugdíjkorhatár elvétele is gyalázatos volt tőlük is, mentősöktől is és a rendőröktől is.
Ne kifelé adja a jó embert, befelé legyen legalább kevésbé rossz!
Eladott Ország
Egy ország, melynek gazdasági sikereitől csak nemzeti identitása és keresztény mivolta erősebb. A megistenült gnosztikus lelkiállapotát a kereszténység elkárhozásnak mondja, az orvostudomány pedig okkult elmebajnak. A gnosztikus megistenülés végeredménye a teljes elborulás, s a gnózis mint elborulás útján lévő gnosztikus szavai, tettei már régen túl vannak a normalitás határán. Mivel a gnosztikus elitkaszthoz nemcsak Orbán Viktor tartozik – bár kétségtelenül ő van az élén –, a gnosztikus vallási téboly tünetei többeknél is tapasztalhatóak, sőt már az országgyűlés is a gnosztikus téboly színhelyévé vált. Az elemzés számos olyan szöveget idéz az Orbán-rezsim prominenseitől, mely szövegek aligha vitathatóan a keresztény eretnek hermetikus gnoszticizmus tanait tartalmazzák, s melyek – szintén aligha vitathatóan – a gnosztikus téboly jeleit mutatják.
mork.nyugat.hu/Scopes/nyugat2015/var//improxy/NyugatWXGAPicture/28/18/281812_felcsut_orban_viktor_lovasszobor.jpg
tudode
Na megszólalt ez az ÖKONOMIKUS, mindent szentségnek maga felé hajlik a tapogatója "is"!
.
Ez is MEGVÓT, remélhetőleg mögis lesz!
Commenter
Te aljadék, vályogház szalajtotta a putriból Soros György által kivakart huszonhatodik nulla, te ország-világ szégyene.Térdre és imához te tetű, hogy jössz te ahhoz, hogy a Budai Várból belepofázol a franciák belügyeibe? Mentél volna tüzet oltani a katedrálisba, oszt legalább bennégtél volna sátánfajzat.havasi gyökérkédnek megvan még az ikonikus kólásdoboza?
moareka
A volt KIsZ titkár, aki Isten áldását kéri...a plafon meg a helyén...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.