Egy felmérés szerint az amerikai elnök támogatottsága 51 százalékosra nőtt.

A Zogby közvélemény-kutató felmérése alapján a The Washington Examiner című lap azt írta,

az amerikai elnök támogatottsága 51 százalékosra emelkedett. Donald Trump ezzel meghaladta a kritikusnak mondott 50 százalékot, amely újraválasztásához kell.

Népszerűsége azért nőtt, mert

a függetlenek és az ezredfordulón született fiatalok közül egyre többen szavaznának rá. A korábban kifejezetten Trump-ellenesek közül is egyre többen kedvelik, mert bíznak a gazdaság eredményeiben.

Trumpot valószínüleg újra megválasztják

Jonathan Zogby, a Zogby Analytics kutatója hangsúlyozta: ha a gazdaság továbbra is ilyen erős és virágzó marad, Trumpot nehéz lesz legyőzni.

A szilárd gazdaság, a demokrata elnökjelölt-aspiránsok várhatóan elhúzódó, hosszú előválasztási folyamata, az ezredfordulón született fiatalok nemzedékének, a városi szavazóknak és a kisebbségeknek az erősödő támogatása révén Trumpot nagyon nehezen lehet majd legyőzni 2020-ban.

Javult az elnök megítélése az egyes kisebbségi csoportok körében: az afroamerikaiak 27, a spanyol ajkúak 45 százaléka támogatja. A városokban élők is kezdenek felé húzni, mivel a munkalehetőségek elsősorban a nagy és közepes nagyságú városokban bővültek.

A megkérdezettek 30 százaléka erőteljesen, 21 százaléka „valamilyen mértékben” támogatja, 37 százalékuk erőteljesen, 11 százalékuk pedig „valamilyen mértékben” elutasítja Trumpot. A demokrata párti szavazók táborában az elnök népszerűsége csak 22 százalékos, és az időskorú választók 59 százaléka elutasítja őt.

Jonathan Zogby a The Washington Examinernek azt mondta: az előző államfő, Barack Obama elnöksége hasonló időszakában – tehát első elnöki ciklusa harmadik évében – 48 százalékos támogatottságot mondhatott a magáénak, a megkérdezett amerikaiak 52 százaléka elutasította őt.

Néhány napja a Gallup közvélemény-kutató 46 százalékos támogatottságot mért Trumpnak, de jelezte, népszerűsége folyamatosan erősödik.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Legalább 10 % népszerűség növekedést jelentett, hogy Trump fogadta a legjelentősebb európai vezetőt a világ véleményvezérét, a galaxis csillagát.
Az amerikai kampányban majd hetente lesz Trump -orbán találkozó ,így Trump 140 % os győzelme már most borítékolható.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: "De azért nem tudsz meglenni Orbán kép nélkül, úgy írogatsz ide. " be köll vallanom néked,hogy titokban csodálom orbánt,hogy föltehetöleg értelmes emberekböl is hülyét tud csinálni.:)
csak úgy....
@verőce21: baxod,te a gyurcsány ferkót nem javasolnád a diliházba (ha még ö lenne a góré) és külföldön templomokat éítetne? a kórházak még haggyán de a mexikói templomos projekt...,neked semmi sem veri ki a biztosítékot?
Lepényleső
...most,hogy a bán kioktatta őt miképp lehet kisebbséggel választást úgy elsíbolni,hogy a
többséget etetik ők vannak kevesebben?
verőce21
@csak húgy...: A dervistáncost fenyegette is a diliház, ezért záratta be a Lipótot. Azóta közöttünk járnak, élen vele.
A kereszténység erősítése, templomok, már ezer éve is projekt volt, a keresztesháborúkban. Csak akkor az amerikai bennszülöttek még nem fedezték fel Kolumbust...
Most is oda kell vinni a segítséget, ahol baj van, ne ők jöjjenek ide. De mire odakerülnek a tieid, addigra elmehet az esze a favoritjaidnak is.
evacica
Hát én az amerikai átlag polgárról idáig sem tartottam sokat, de ha ezt a pojácát újra választják akkor még ennyit sem! Ez egy magamutogató senki, aki nem jó irányba viszi Amerikát, sajnos így a világot sem! Egy szerencse, hogy Amerikában azért léteznek a fékek és az ellen fékek!
Hari
Erről egy, Karinthy Frigyes nevéhez kötődő anekdota jut eszembe, aki egy általa elbocsátott cseléd könyvébe azt irta:akinek ilyen kell, ajánlom .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. August 24., 13:09
Eltűnt egy 13 éves lány
Szórakozás - 2019. August 24., 13:20
Itt az új Star Wars-sorozat előzetese