Csehországban az utcai tüntetések nem fognak kormányváltáshoz vezetni – jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök szombaton Pozsonyban a Globsec biztonsági konferencián.

A cseh kormányfő, akinek szavait a közszolgálati hírtelevízió (CT24) idézte, Peter Pellegrini szlovák kollégájával beszélgetve úgy fogalmazott: ha a hagyományos pártok nem mondtak volna csődöt, ő soha nem lépett volna be a nagypolitikába.

"A Cseh Köztársaság nem Szlovákia. A Cseh Köztársaságban a tüntetések alapján nem fog megváltozni a kormány"

- jelentette ki Andrej Babis a vitavezető kérdésére válaszolva. A kormányfő szerint a tiltakozások nélkülöznek minden alapot, mert a cseh emberek "nagyon jól" élnek.

"Értem én, hogy tiltakozások vannak, ezt el is fogadom. Ebben a térben sok a valóságnak nem megfelelő tény. Mióta a politikában vagyok, nagyon sok hazugság halmozódott fel"

- szögezte le Babis.

A kormányfő példaként a keddi prágai tüntetés résztvevőinek számát hozta fel. A rendezők azt közölték, hogy a Vencel téren több mint 120 ezren tüntettek. Babis szerint a rendőrség csak 70 ezerre becsülte a résztvevők számát. A prágai rendőrség szombaton délután külön közleményben azt állította, hogy 90 ezerre becsüli a Vencel téri akció résztvevőinek számát.

Nincs tüntető, aki ilyet akarna hallani

Az Andrej Babis elleni csehországi tüntetéseknek alapvetően két okuk van. Az első a Gólyafészek nevű szabadidőközponttal kapcsolatos ügy, amelyben az európai uniós pénzekkel, támogatásokkal történt visszaéléssel gyanúsítják a cseh kormányfőt. A rendőrség az ügy kivizsgálása után áprilisban vádemelést javasolt az államügyészségnek Babis ellen.

A másik ok pedig az, hogy az Európai Bizottság ellenőrzései alapján készült könyvvizsgálói jelentések arra a következtetésre jutottak, hogy Andrej Babis politikai és vállalkozói tevékenysége között összeférhetetlenség van. Bár Andrej Babis az Agrofert holdingot 2017 februárjában két vagyonkezelő alapba helyezte, az uniós ellenőrök szerint a kormányfő továbbra is befolyással van a – jelentős uniós támogatásokhoz is jutó – cégeket érintő döntésekre.

A cseh ellenzék és a civil szféra egy része ezért kitartóan Andrej Babis lemondását követeli. Babis a bírálatokat alaptalannak minősíti, elutasítja és azt hangsúlyozza, hogy nem fog lemondani.

(MTI)

(Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
A tények makacs dolgok. Nem lehetnek a.valóságnak nem megfelelőek. Előbb-utóbb lecsukják és behajtják rajta az elcsalt + a büntetésül kifizetett sokk milliót. Ez O1G-re is vonatkozik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Madácsi Pali
A tények makacs dolgok. Nem lehetnek a.valóságnak nem megfelelőek. Előbb-utóbb lecsukják és behajtják rajta az elcsalt + a büntetésül kifizetett sokk milliót. Ez O1G-re is vonatkozik.
rokker33
@Madácsi Pali: O1G-t soha nem fogjuk békés úton leváltani lecsukni!Túl sok embert épített be a rendszerébe 9 ev alatt és azok akik tehetnének valamit azok mind fideszes katona!! Ezt a cseh mini diktátort még ellehet zavarni a k...a édes anyjaba ha nem a népet szolgálja!!!
Szeparepa2
Egy ilyet mondó elnök, már meg is bukott, csak még nem tud róla...
rokker33
@Szeparepa2: mint annak idején Gyurcsány!!13 év után még most sem felejtették el az emberek hogy mit mondott 2006 nyarán!!
Shikari
Majd a választáson buktassatok. Addig meg lehet vonulgatni a semmiért.
fideszes gyökér
@Shikari: szerintem te nem is egy ember vagy, hanem egy Istenkirály Maffiózó Automata!
IMA!
papa.49
Volt már ilyen aki ezt gondolta, aztán reggel a kukában ébredt !!!
Shikari
@fideszes gyökér: Te viszont egy senki vagy. Annak is nulla.
kereső
Nem baj, majd jön Magyarországra.
Új szárítót épített szerencsi területi központjában az Andrej Babis cseh milliárdos üzletember tulajdonában lévő bábolnai IKR Agrár Kft., amely a második helyet foglalja el a hazai agrárintegrátori piacon a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó nádudvari KITE Zrt. mögött. Rövid időn belül ez volt a második kapacitásbővítés a cégnél, mivel az IKR Agrár nemrég Hajdúnánáson vett terménytárolót és terményszárítókat.
Eladott Ország
Vigyázó szemetek Prágára vessétek ! Csak a nemzet vejkójának lámpái 13 milliárdba fájtak nekünk. Babis nem fogadta meg barátja jó tanácsát." Ne Te nyerd a legtöbbet ". Mi viszont nem állunk csehül. Nálunk a korrupció arc poetica. Kérem szépen nálunk nincs is korrupció, nálunk csak úgy van hogy az EU-s pénzek rögtön elveszítik a közpénz jellegüket, ezt Matolcsy elvtárs már a Kádárék alatt előre tudta. A csehek kicsit okosabban csinálják a dolgaikat a saját rendszerváltásuk óta. Például első dolgaik közé tartozott az ügynöklisták nyilvánosságra hozása, és a ruszki kötődésű hírszerzők és politikusok kipaterolása a székeikből. Csak néha még visszamásznak. Az egykori csehszlovák kommunista Állambiztonság ügynök-listáján egyébként Andrej Babis is szerepel. Egyébként mi is tudnánk ilyen tüntetést összehozni, ha nem egymást fejét beszélnénk tele, hogy miért nincs értelme soha semmit sem csinálni.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 07:42
Az a különbség a két korrupció között, hogy Csehországban nem közpénzből kell visszafizetni a korrupció miatt kiszabott EU-s büntetést, hanem az elkövetőnek/haszonélvezőnek. Nem jól tudom?
Miért kellett O1G-nek még a legelején törvénybe foglaltatni, hogy a büntetés kifizetéséhez adót lehet emelni, de legalább a költségvetési kiadásokat átcsoportosítani?!?!
Csak nem előre tudta, hogy lenyúlják az európai támogatásokat? Honnan tudhatta???
papa.49
@bencemacska: Azért szervezte meg a saját maffiáját !!!
bence
@rokker33: ! orbán azóta ennek a többszörösét elmondta és teszi a mai napig is , BÜNTETLENÜL !
Eladott Ország
@bencemacska: ma, 08:19; Itt se az adófizetői pénzekből kellene kifizetni az EU büntetéseket, csak itt már mindent a szarházi bűnöző csúti cigány ural, (rendőrség, ügyészség) leépült a jogállam.
bencemacska
@Madácsi Pali: tegnap, 17:18
Tudtommal csak nálunk fizetik az ilyen büntetéseket közpénzből, Csehországban nem!
evacica
Ja kérem Csehországban még működik a demokrácia és a nép nem közömbös és gyáva! Nálunk mikor fog ennyi ember kimenni az utcára a tolvaj csaló kormány ellen?!
rokker33
@bence: Mert az ellenzék balf.sz mind és nem tettek és tesznek a fidesz ellen semmit!Annak idején Orbán nagyon fellázadt Gyurcsány ellen mikor kiderült,hogy miket mondott Magyarországról és a kormányzásukról! A nép egyből vérszemet kapott valószínűleg okt 23 át is a fidesz intézte, de ez mind Gyurcsány beszéde miatt történt!Tönkre is tette az MSZP-t Orbán meg Gyurcsány karrierjét intézte el! Most ilyenek nem történnek mindenki csak ül a parlamentbe háborognak lázítanak demonstrálnak , de ennyi Orbán meg kinevet mindenkit!Kb 2 millió szavazója van csalás nélkül! (sajnos) ami miatt nem kell idegeskednie a győzelme (sajnos) mindig meglesz az ellenzéknek nevezett csürhe miatt!!
bence
@rokker33: ! Szerinted mit tudnának tenni ?! orbánnál a halom pénz , és ahol pénz van ott a hatalom ! Láthattad , ötezer Ft-t vásárolt meg írástudatlan , anyagilag megszorult embereket ! Hát mi ez ha nem csalás ?! Ez a féreg csalás nélkül még szarni sem tudna ! Az eddigi kétharmadukkal azt csináltak amit csak akartak ! A nép normális része már régen elhagyta az országot ! Akik itt maradtak , az az a réteg akik még jelenleg tanulnak , vagy a nyugdíjnak nevezett fillérekből tengetik napjaikat ! Azért én az örökös győzelmében nem lennék olyan biztos ! Egyre többen látják és szembesülnek a beteg elméje tetteivel ! De nem az ellenzéki csürhe miatt , hanem a kétmillió csürhe miatt akik biztos szavazójuk a fidesznek ! Ez a kétmillió csürhe is azért szavaz rájuk mert hasznot tudnak húzni a szavazataikért ! Hidd e az írástudatlanokon kívül , egyik rászavazójuk sem teszi ezt ingyen ! Tulajdonképpen ezt a kétmillió csürhét tartja el a több millió szavazó , akik a fidesz mielőbbi bukását kívánják , amit tudom , hogy előbb utóbb de bekövetkezik !
rokker33
@bence: csak tudod 2008 ápr. ban kb 8.500.000 szavazásra jogosult emberből 5.5 millióan mentek el szavazni abból külföldi szavazatokkal együtt kb 2.800.000 a Fidesznek ment!A maradék 3 millió ember miért nem ment el szavazni ??Biztos ha a Fidesz ellen szavaznának sokkal gyengébbek lennének,de egy értelmes ellenzéki párt sincs!Én sem szavaztam minek??Kire??Sajnos a maradék értelmes ember így gondolja,ha lenne egy szavahihető párt tuti elmennék én is de sem a dk sem az mszp jobbik stb stb nem fogott meg egyik pártnak sem hiszek már a fidesznek sem minegyik hazudik ez az igazság egyik sem jobb a másiktól??Vagy tévedek??
Rockxy
megjelent a globalista féreg a cseheknél is.
bence
@rokker33: ! Szerintem igen ! Ugyan nagy igazságod van abban , hogy kivétel nélkül mindegyik hazudott , de becsülöm Gyurcsányt , hogy Ő el is ismerte ! orbántól ugyanezt nem fogod hallani soha ! Ami a leg visszataszítóbb benne , hogy szemrebbenés nélkül lopja el a közvagyont , s közben azzal kérkedik , hogy Mexikónak 5 milliárd , Romániába stadionra 2,5 milliárd , Ukrajnába stadionra 3 milliárd még legalább tízet ide tudnák írni de azért nem teszem mert meggyőződésem , hogy sehová ilyen célra egy fillért sem adott , hanem a még üresen maradt zsebeket töltötte fel ezekkel a hazugságokon alapuló milliárdokkal ! Ne csodálkozz , hogy annyian otthon maradtak ! Ez a nép úgy meg van vezetve , ahogyan senki más ! Sajnos a többség el is hiszi mert nem rendelkezik akkora agykapacitással , hogy felmérje , megértse amibe benn van ! Őszinte leszek hozzád ! Személy szerint engem ! nagyon megfogott Dobrev Klára személye ! Először mert végre egy nő a politika élén , másodszor az ígérete ami valóban családcentrikus , harmadszor s a leglényegesebb , hogy intelligens , több nyelvet anyanyelvi szinten beszél , végtelenül megnyerő az egész kisugárzása ! Én rá tettem fel a lapomat ! Bízom az emberismeretembe , hogy benne nem csalódom akkorát mint az előzőekben !
rokker33
@bence: "de becsülöm Gyurcsányt , hogy Ő el is ismert orbántól ugyanezt nem fogod hallani soha" Gyurcsány nem ismert el semmit,mert egy zárt fórumon elvileg csak Mszp-s tagoknak mondta el az öszödi beszédet és nem számított rá,hogy kifog szivárogni!Orbán ennyire azért nem ostoba,hogy bármit is bevalljon, hisz cigány vér van benne a hazudozás lopás a vérében van!! "Ez a nép úgy meg van vezetve , ahogyan senki más ! " Ez igaz a sok 1000 forintos birka a nyuggerek és a cigányok rá szavaznak mert az értelmi képességük gyerekcipőben van egy zsák krumpli egy szatyor élelmiszer már megy is az X ahova kell! !! " Dobrev Klára" úgy tudom csak főpolgármesteri címért indul,ha Ő nyeri vagy más ellenzék akkor Budapestnek vége!!!Orbán nem fogja eltűrni,hogy egy ellenzéki politikus vezesse a fővárost nagy csalások lesznek itt ősszel.Majd meglátjuk mi lesz Én már sok jóra nem számítok!Orbánt csak ERŐSZAKKAL fogjuk elzavarn i!!
bence
@rokker33: ! Rosszul tudod ! Kálmán Olga a főpolgármester jelölt , Dobrev Klára az EU parlamentben képviselő lett és nagy az esélye az EU alelnöki posztra . Legfőbb ideje , hogy Tarlóst eltávolítsák ! Csak reménykedni tudok abban , hogy orbán nem lesz képes semmibe venni az ellenzéki győzelmet ! Habár az aljasság a legnagyobb ereje , ebből kifolyólag nincs olyan amire ne lenne képes ! Meglátjuk ! De én is hajlok arra a véleményre mint a Tied , hogy itt már nem sok jóra lehet számítani ! SAJNOS !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.